Názory čitateľov


Názory k článku:
Štyri lekcie, ktoré by o peniazoch malo vedieť každé dieťa

14. 2. 2015   Bohatý a zdravý
Väčšie sračky som nikdy nečítal. Autor je debil, ktorému by som nezveril do správny ani jedno moje Euro. Určite sa on sám sa týchto rád držal a teraz otročí a je žobrákom, ktorý nemá na nič čas lebo tvrdo stále pracuje. Presne toto je mentalita chudobných, ktorý po držaní sa predmetných rád ostanú navždy chudobný a v otroctve bohatých. Potrebujú klamať o peniazoch aby čo najviac ľudí udržali v chudobe a otroctve. Takéto sprostosti nikdy neučte svoje deti.
1) tvrdá práca zaručuje len chudobu a otroctvo (kolotoč z ktorého je ťažké vystúpiť) a veľké peniaze pre tých pre ktorých tvrdo pracuješ - banky a majitelia
2) všetky Vaše úspory časom zničia bankári alebo politici cez hyperinfláciu
3) rozpočet tiež nie je dogma, múdry si rád zoberie dobrý dlh na rozumnú investíciu, ktorá mu zarába viacej ako je splátka dlhu (napr. kúpa bytu a jeho prenájom)
4) úročenie - z úrokov v banke (koncentračný tábor pre peniaze), ktoré sú nižšie ako inflácia stále len chudobniete
K finančnej slobode a nezávislosti vedú dobré nápady, samostatné podnikanie a pravidelné dlhodobé investovanie aj malých súm.
15. 2. 2015   ľuboš
23:56, koľko máš rokov ? 18-19?
asi si nikdy nepodnikal, inak by si vedel, že je to oveľa ťažšia drina ako dobré zamestnanie...:))
súhlas s článkom!!, má pravdu, aj ked je veľmi zjednodušený, aby aj ovce chápali.
14. 2. 2015   anonym
lekcia prvá:nešporiť
druhá:nerobiť podradné práce za pár euro
tretia:poriadne si nechať zaplatiť
štvrtá:nestať sa otrokom závislým na práci vedieť štajkovať
14. 2. 2015   Pandora
Somarina na n-tú.
Buď máš prachy alebo nemáš.
Učiť by sa mali jedinú vec.
- Peniaze sú vytvárané z ničoho a ten ktorý ich vytvára má absolútnu moc, čo z nás ostatných ktorý toto privilégium nemáme robí manipulovateľných otrokov.
Tato jediná vec je žiaľ také tabu, že z vás rázom bankstry urobia kacíra a zosmiešnia vás.
Ale keby sa to niekedy dostalo do tupých ľudských hláv, tak by možno ľudstvo mohlo konečne vytvoriť systém ktorý by pracoval pre nich a skoncovali by zo "skrytou" diktatúrou ktorú tu teraz máme!
14. 2. 2015   Lolo
No je to sice pekne, ale ma to hacik v tom, ze uspory v roznych instituciach a aj doma v pancuche nam zdanuju formou nepriamej dane inflacie.
Takze neostava, len setrit v drahych kovoch, ku ktorym nieje lahky pristup, ptretoze toto sa u nas predava velmi predrazene a nevyhodne.
Druhy problem su samotne odvody, ktore su vlastne podvody.
Hoci si odvadzame odvody na dochodok a na zdravotne poistenie, v skutocnosti su to vopred zdefraudovane a ukradnute peniaze, ktore tvoria zisk poistovniam a fondom, ktore vlastne nedavaju ziadnu zaruku, ze z toho nieco niekedy pojde v prospech ovcana, ktory tam daco odvadza.
Navyse ak by nam aj peniaze v socialnej poistovni vsetky uschovavali na nejakom ucte z 5% urokom, tak po 40 rokoch devalvacii a zvysovania cen a inflacii meny, je to jedno, ci je to euro, SKK, alebo drachma, forint, czk, siling, libra, nam ostane na vyplacanie dochodku, ktory by tvoril len polovicu mzdy poberanej pred ukoncenim prace, asi tak 2-3, nanajvys 5-6 rokov.
Takze realne za svoj zivot sme sice nuteny setrit na stare kolena, ale problem v Slovakistane je z coho setrit.
Ak cely zivot splacame hypoteku a na konci zivota ju splatime, predajom nehnutelnosti, mozeme zopar rokov prezit v starobinci, ak nase deti budu chciet nas byt, alebo sa najde niekto, kto to co sme splacali a preplatili znova bude ochotny kupit a preplatit.
Ak nie, mame smolu, najprv nam odpoja energie... atd..
Ucit deti, kolko musime pracovat na danu vec je problem, pretoze to ide az od veku, ked su schopne pracovat a mat kde vykonavat cinnost. Napriklad na zahrade mozu pracovat za zmluvne 2,5 eur/ hodinu z coho im odpocitame stravne a osatne, ocistne.. Potom sa nam na pracu vykaslu a pojdu radsej fetovat, alebo kradnut.. Nepochopia ani v panelaku dnesne deti, ak im zaplatime za upratovanie 1,8eur/ hod. Ak nam na to prijdu urady, mame po chlebe..
Tazko naucit deti o hodnote (hounote) prace, pretoze praca a jej cena je relativna.
Staci ak vam deti prijdu domov a chcu sa po tyzdni domacich platenych prac zamestnant v Nemecku, kde minimalka pre upratovacku je 7,50rur/hod z minimalnymi odvodmi..
14. 2. 2015   Lolo
Takze svoje uspory chce, nechce, aj tak davame na nedobrocinne ucely, detom tazko vysvetlime, ze my v praci mame 4 eura na hodinu aj ked robime namestnika technickeho useku udrzby a mame zodpovednost za celu fabriku, nzezarabame ani polovicu toho, co upratovacka v Nemecku a navyse platime vysoke odvody.
Z pradaja bytu na stare kolena, ak sme byvali v centre BA, dostaneme 70.000 eur, ktore nam vystacia na zhruba 50 mesiacov pobytu domova dochodcov vo velkom Biely aj so subehom platenia z dochodku..
Dobra idea.. krasna buducnost..
14. 2. 2015   tichý odporca
Rád by som videl toho debila (čo žije na Slovensku) čo by povedal svojim deťom, že chce dať svoje úspory na dobročinné účely, veď každý pracujúci Slovák celý život dával na dobročinné účely cigáňom. Takže teraz už keď sme na penzií nikomu nič!!! Keď sú prachy na podporu Ukrajinských fašistov, Hnilých Grékov, LGBTI a inú háveď potom musí byť dosť peňazí na všetko potrebné.
14. 2. 2015   milano12
Ani v Grécku to neplatí, hoci to podľa mena písal Grék. Lebo keby poctivo pracovali a nepodvádzali v miliardách s rôznymi dotáciami a dlhopismi, tak by neboli tam, kde sú. Pritom ani teraz nechcú šetriť, ale rozhadzovať cudzie miliardy a nazývajú to - zjednotená Európa. Vykrikujú, že nebudú šetriť, potom zase, že majú nový plán na zmenu podmienok splácania dlhov a na 1. mieste v tom pláne je, že chcú preklenovací úver. A v jeseni zase ďalší úver. Len blázon by posielal stále niekomu peniaze, keby videl, že mu ich nevracia a ani nechce vrátiť.
No u nás šetriť za 2% ročne to tiež nemá zmysel, radšej by som nakúpil nejaké hmotné veci a o pár rokov ich predal drahšie.
S VUB mám tiež 1 zlú skúsenosť. Vlani som posielal cez internetbanking platbu 1,07 E.Bolo to v čase, keď sa zavádzal ten nový kód IBAN a v novinách písali, že hocijaká platba v Európe musí byť zrealizovaná do 2 dní. Pri posielaní toho príkazu na 1,07 E tam bola otázka, či to chcem zaplatiť v ten istý deň. Myslel som si, že chcú skvalitniť služby aj doma, nielen v zahraničí a tak som súhlasil a odfajkol to, že áno. Za tú platbu si zaúčtovali 33 E !!! Reklamoval som to, vyhovárali sa, ale peniaze mi nevrátili, svine!!!
14. 2. 2015   anonym
Človek poctivo pracuje, šetrí pre deti,vloží do banky aj tak vás oklamú o svoje úspory!Príklad z vub v nr, kde pri predčasnom rušení flexipoistky v generali podáva pracovníčka zavádzajúce a klamlivé informácie vidinou provízie a z mojich 4000€ vložených v hotovosti mi bolo vyplatené 1050€. To všetko pod ochrannou rukou vedenia banky. Ak by som dostal korektné info, určite nenechám banke takmer 3000€, hoci mi slovne bolo povedané, že mi bude vyplatená oveľa vyššia čiastka. ! Veselo - veselá užite si ich. VUB a Generali nikdy viac! Neodporúčam!
14. 2. 2015   Baba Jaga
No tak toto na Slovensku neplatí!!!! Na Slovensku platí - tlč do hlavy dieťaťu, že na Slovensku sa majú najlepšie politici. Keď sa stane politikom, nemusí byť múdry - stačí vedieť kradnúť. Ak chce peniaze - stačí ich šikovne preveksľovať na súkromné účty v daňových rajoch. Ak by mu náhodou aj na niečo prišli, nič sa nedeje. Maximálne ho vykopnú z jednej funkcie a potichúčky natlačia do inej, kde sa mu pri zlodejine nebude na ruky nikto pozerať. Šetriť nemusí, lebo daňoví poplatníci neustále, mesiac čo mesiac posielajú do štátneho rozpočtu kvantum euráčov, ktoré im zlodejská banda politikov prikazuje platiť - tak prečo by to robil? No a kontá utešene rastú a rastú.
14. 2. 2015   zarnov
myšlienky sú super,ale nech ten pajác príde a skúsi zarábať na Slovensku.Zarobí 500 eur,som zvedavý koľko si dokáže odkladať
1/1