Názory čitateľov


Názory k článku:
Prečo nás presun peňazí neurobí bohatšími

30. 1. 2015   Lolo
Jedna vec je pravdiva a to je faktor likvidacie "investiciami" v postkomunistickyck krajinach, ako je slovakistan, cechistan apod.
Za prudkeho obratu a pomoci najprv korupcno-privatizer skej elity, vznikla kleptokraticka obluda, ktora vytvorila doslova na zakazku "spotrebitelske" krajiny.
Dokazali za necelych 20 rokov uplne odpisat vsetky vyrobne prostriedky, vratane strategickych odvetvi a energetiky a z krajiny spravit od Klondaiku az po kloaku, produkujucu akorat miesacov houien a nezamestnanych inzinierov, ktory vo vseliakych uradoch a opensource vytvaraju akorat dojem a pridanu hodnotu v podobe poberania stravnych listkov z ktorych su schopny si zobrat hypoteku.
Takze asi takto to funguje.
Dokonca dokazali to, ze napr. V slovakistane dostane uver spotrebny, alebo hypoteku aj rodina, alebo jednotlivec, ktory zarobi menej ako tretinu absolutneho zivotneho minima, na zapad od nas.
A nema vychodisko, ak chce jazdit, byvat, alebo studovat, skratka na to nedokaze zo stravnych listkov nasetrit a je jedno ci hadze lopatou vo vykope, alebo hadze cisla do excelu, skratka tu mame uplne houno..
Lebo si niekto prial, aby sme sa neondiali nejakou exportnou a konkurencnou schopnostou do vyspelej europy, pretoze tam kdesi koncia hranice tolerancie nam vnucovaneho modelu trznej ekonomiky a zacina sa hranica tabu, zapdnej regulovanej imperialnej a nacionalnej politiky a najma fasizmu ekonomie silnej EHS.
Takze posun nas nemoze robit stastnymi, pretoze nase vydaje na uver bud musime splatit, alebo nam nase hracky zoberu.
Ale kedze nikto u nas nechce byvat v karavane, alebo mobilheime, kazdy potrebuje byt, dom, alebo nejaku dieru rekonstruovat a vlastnit, pretoze to vyzera cool a maju to vsetci, nech sa paci, berte si uvery a hypoteky, je to na vas.
V najhorsom pripade vam to vezmu, zabudli vam totiz povedat, ze to vase vlastne nebude ani vtedy, ked to aj splatite..
30. 1. 2015   jarumas
Investovať v podstate znamená v terajšej dobe jediné: niekoho okradnúť. Ak si myslíte, že zbohatnete investovaním, je to hlboký omyl. Už nie je koho okradnúť a multimiliardári sa okradnúť nedajú. Dôchodky nebudú, ani dávky. Jediné dávky, čo budú budú dávky zo samopalu.
30. 1. 2015   P.
"súkromné investície" sú to jediné, na čom záleží"
.
take chujoviny.. sukromnik chce co najrychlejsie a najviac zarobit .. nove technologicke platformy a ich vyvoj su vsak vacsinou nakladny beh na dlhe trate a historia ukazala, ze sukromny kapital nastupi casto az potom co stat urobi tu najkomplivanejsiu, najdrahsiu a najrizikovejsiu primarnu robotu...okrem toho to ako dopadli sukromne investicie sme sa naposledy presvedcili v 2008, ked sme opat museli zachranovat kapitalistov (banky, poistovne, velke firmy..) a kapitalizmus verejnymi peniazmi..kapitaliz mus+trh nie je autonomny system schopny fungovat samostatne a bez statu nepreziju ani par mesiacov
30. 1. 2015   péro z BA
preboha to kto spamuje tieto insitne libertarianske zvasty z mises.org este v r 2015 ?
30. 1. 2015   MV
Ide len o to, či sme v elite alebo len štatiska pôrodnosti, kde sa presúvajú len poukážky na jedlo.
30. 1. 2015   sunny kisses from tax heaven
tí gorilí oligarchickí táraji v článku mysleli len presun od 1% k 99% (zhora dole), v opačnom garde (zdola hore) je presun fajn
30. 1. 2015   frwf
Tlačenie peňazí skutočne nikomu nepomôže ak sa minú na zabezpečenie hlasov politikom, ktorí tlačenie vykonali. Napr tým, že sa zvýšia dôchodky alebo dávky bez reálneho základu v ekonomike. Nevznikne tým, žiadna nová hodnota. Vyhlásiť zrušme prerozdeľovanie a stimuly, tiež nie je správne. V spoločnosti bez regulácií bude prekvitať elitárstvo a spoločnosť sa rozdelí na tých čo majú zdroje a vytvárajú hodnoty a na chudobných spotrebiteľov, ktorí si nebudú môcť dovoliť poslať dieťa na elitnú školu s perspektívou zbohatnutia. Takže minimálne vo vytváraní rovných príležitostí na vzdelanie je prerozdeľovanie prospešné.
30. 1. 2015   ironman
Lenze nalievanie penazi do skolstva nie je stimul, ale investicia. A regulacie aj tak vzdy poskodia najmensich, lebo velky dostanu nejaku vynimku.
30. 1. 2015   frwf
To je už taká hra o slovíčka. V prípade vzdelania stimul vo forme peňazí a zmeny vzdelávacieho systému je investícia, ktorej výnosy sa ukážu v budúcnosti. Nie som zástancom regulácií, ale článok podľa mňa vyvoláva mylný dojem, že intervencie štátu sú vždy chybou. Ukázal som, že minimálne v prípade rovnejších príležitostí získania kvalitného vzdelania to neplatí.
30. 1. 2015   mlyno
Úplne súhlasím s autorom článku a posielam do pekla FED aj ECB s jeho debilným šéfom Máriom Draghim. Celá politika týchto inštitúcií je založená na podvode, korupcii a snahe bezprácne žiť a kradnúť peniaze od poctivých a dávať darmožráčom. Otázka je čo s tým ?Takto funguje a je nastavených prevažná väčšina vlád. Výsledkom sú krízy, ničenie životného prostredia a celkový úpadok ekonomický aj morálny.
1/1