Názory čitateľov


Názory k článku:
Financial Times ku gréckemu oddĺženiu: Čestnejšie by bolo zachraňovať veriteľa, ale to by bolo príliš trápne

28. 1. 2015   Lolo
Je to jednoduche..
Narodili sme sa v nespravnej zemi..
Slovensko sa transformovalo na Slovakistan, Grecko sa transformuje na danovy raj.
U nas vladne kleptokracia z oligarchiou, vlada nevladne, ale kradne. Prislo to pomaly, prerodilo sa to z korupcie a nasledky su to, v com zijeme..
Grecko nikdy nebola bohata krajina, ale dokazal odolat starocia roznym snaham o ovladnutie a odolalo aj EU, ECB a vsetky snaham o zotrocenie..
Samozrejme na tarchu ovcanov celej EU..
Aj tam vladne korupcia a kleptokracia, ale taka humanna a nie protinarodna.
U nas zakony su bud experimentom, alebo sluzia tym, co ich aplikuju do praxe.
Ked aj zakony mame dobre, nastavene, su prakticky pravne nevymozitelne, participuju na tom najma kleptokratmi zvoleny sudcovia a cely aparat.
Takze obcan je ovcan, Slovensko Slovakistan.
Greci na rozdiel od nas maju polnohospodarstvo, zivocisnu vyrobu, namornu dopravu a dialnice..
Vcelku chudobna krajina z bohatou historiou, sa obohatila o jedno kratke obdobie.
Slovensko krajina z bohatou historiou tiez nevybocuje zo svojej linie..
28. 1. 2015   Marian
fakt parada. Ziadne dukaty sa im nemali posielat, malo to cele padnut na papulu, tato solidarita je naprd. Kto pomoze mne ked nebudem mat na hypoteku ?
Keby sme Grecko nechali padnut a odtrhnut, tych 220 miliard (!!!) ktore sa tam poslali a zmizli by bolo menej ako realna skoda co by nastala. A hlavne by sme uz z toho maleho otrasu uz boli spamatani a vonku. Grecko vraj tvori okolo 2% az 3% EU ekonomiky, to nie je vobec dolezite. Takto sa predlzovala agonia a ajtak prd z toho, akurat ten ich Fico co tam maju kvaka ze dost bolo setreniu, ideme rozhadzovat prachy (AKE ?! ked ziadne nema, hajzel) a zvysovat zamestnanost v statnych uradoch (ach jaj) a zvysovat dochodky.
Perfektne.
Statistika hovori jasnou recou : za poslednych 200 ROKOV Grecko viac krachovalo a padalo ako sa rozvijalo. Vzdy samozrejme na niekoho ukor.
Gratulujeme. Takychto potrebujeme viac. A pomahat im a pomahat a pomahat. A oni co potom ? Vykakaju sa na nas a na cele splacanie.
Naco im teda pomahat ?
28. 1. 2015   stop ttip org
dlhy nikdy nebolo mozne splatit, rastli aj v obdobi hosp.rozmachu. tak je system nastaveny. ak sa nezadlzis, nic sa neda rozvijat. vlady su bezmocne hracky v rukach bankstrov. vsimnite si ako zalamuju rukami, ze nevedia nic robit lebo, centr.banka hento toto. naco ich tu potom mame? stat a vlada by tu mali byt pre obcanov, a nie naopak. obcania vedia existovat bez statu aj vlady, opak sa povedat neda. su tu preto, aby zorganizovali normalny zivot spolocnosti, inak su nepotrebni. aspon by tak malo byt...
28. 1. 2015   stop ttip org
chcel som tym povedat, ze cent.banka by nemala stat nad volenymi predstavitelmi, ved kto potom skutocne riady krajinu? hoci ani nasimi volenymi poslancami nie som nadseny, ani z jednej strany...
28. 1. 2015   Marty100
Ak Grekom znovu odpustia dlhy, okamzite zacnem zbierat podpisy na Referendum o vystupeni Slovenska z EMU (opustenie EURA) - myslim, ze nazbierat 100.000 podpisov nebude az taky problem!!!
28. 1. 2015   anonym
Takze: chudaci slovaci, co maju dochodky polovicne greckym idu zachranit, odpustit dlhy bohatsiemu susedovi, ake moralne. Ke to uvidia spanieli a portugalci tak naco splacat dlhy, nech nam ich odpustia...ked to zacne, euro bude zdrap papiera, greci by sa mali hlavne pozriet, kde isli vsetky minute peniaze, kto z grekov vyviezol velke baliky penazi za hranice a ci ich mal zdanene.. tam by mali zacat.
28. 1. 2015   anonym
Súhlasím s oddĺžením Grécka ak sa vymažu aj naše dlhy a naše záväzky z Eurovalu. V opačnom prípade prajem kolaps grécku i celej EÚ
1/1