Názory čitateľov


Názory k článku:
Viete kam vám utekajú peniaze? Pomôže rodinný audit

1. 12. 2014   TE
Peniaze plynu od cloveka do statu formou legalne schvalenej kradeze...
1. 12. 2014   euráče
Peniaze nám neutekajú ale štát nám ich oficiálne kradne.
1. 12. 2014   ĽUDA
Mickey, chcem sa s Vami okamžte zoznámiť, lebo ušetriť 9O a viac% zosúladte mi prosí 3O3€ s nájmom, stravou, údržbou,občasnou kultúrou!!!!Prosím prídite a dajte mi dohromady moju rozhádzanú finančnú gramotnosť. A ozaj to šetrenie....
1. 12. 2014   Mickey
Ako som uz spominal v nizsom prispevku, ja som popisoval moju konkretnu situaciu, samozrejme. ze z prijmu 303e sa toho moc vykuzlit neda a viem pochopit, ze usetrit co i len euro musi byt obtiazne.
1. 12. 2014   Mickey
Vzdy si celkom rad precitam takyto typ clanku, kazdy si ten svoj domaci rozpocet riadi podla seba, podla svojich schopnosti a moznosti. Moj osobny nazor je, ze ludia vela krat bez rozmyslania minaju a zbytocne si poziciavaju, aj ked nato jednoducho nemaju. Bez predchadzajuceho prieskumu si beru na seba rozne produkty, aj ked im vela krat vobec nerozumeju. Je to vsetko o fin. gramotnosti. Mna osobne celkom tesi, ze som si dokazal nastavit domaci rozpocet, tak ze dokazem usetrit 90 a viac % svojich mesacnych prijmov. Nepisem to preto, ze sa chcem chvalit, ale preto, ze je to mozne.
1. 12. 2014   Martin
Mozne to je, ale nie preto, ze si si povedal, ale preto, ze mas vysoky prijem. Tiez si robim "uctovnictvo" pisem si vydavky a aj nakup mam rozdeleny na potraviny, drogeriu, jednorazove polozky atd. Ale nech sa snazim ako chcem a nevyhadzujem peniaze za hluposti, tak dokazem usetrit len 29% zo svojho prijmu. Ak by som ratal cely rodinny rozpocet, tak je to len 55% a to v buducnosti mi vydavky na byvanie stupnu rovnako ako vydavky na stravu. Takze ud zarabas dost vela, alebo je to skreslene.
1. 12. 2014   Mickey
je pravda, ze je to aj prijmom, zivotnou situaciou (som bezdetny a v domacnosti zijem s priatelkou, cize naklady na vsetko sa delia a to nielen na domacnost), pracou, firma mi plati auto, telefon a dovolenky, ale som len chcel povedat, ze aj ked ludia maju nizsi prijem, vzdy sa da niekde uskromnit, len si treba nieco odpustit a treba zit podla toho na co mam. To bolo myslene skor na ludi co si beru predrazene pausaly na telefony, nove auta, ktore nevia neskor splatit, ziju jednoducho nadpomery. Ale taktiez viem, ze casom mi naklady urcite porastu...
1. 12. 2014   anonym
Ale prečo sa zas, treba uťahovať prečo, že dakto tu vycapi článok o utekani domácich finančných prostriedkov, tu kde som tu lúdia také niečo nepoznajú, a mi sa stále len uťahovať to do kedy, máš zarobiť toľko aby si vyplatil nájom alebo hypoték,keď ti treba kupiť novu pračku, chladničku aby si to nebral na splátky, vystravoval sa obliekol sa, isť na kúpalisko, nejaké to hobby a ešte ti musia zostať peniaze na učte!
1. 12. 2014   Lolo
Najvatsia zabavna polozka, je zivot sam.
rodinne uctovnictvo si vediem od mladosti dodnes a pri podmieknakch, ktore ci uz ako zamestnany, alebo podnikajuci, nezamestnany, alebo polopracujuci mam-e, je tazke cokolvek usetrit, pri prijmoch, ktore su v Slovakistane.
Lebo inak sa vedie rodinny rozpocet, ked som makal vo Svajciarsku, alebo Nemecku, alebo vo VB, alebo hoci aj v CZ, kde ked ma nasledoval partner, ktory tam pracu nemal, alebo nemal hned, tak sa pocitalo daleko lepsie a bolo uplne zjavne, ze peniaze, ktore som zarobil, vystacovali na chod domacnosti, energie a odvody z uplne neskutocnym prebytkom, ako v Slovakistane, kde zamestnany dvaja ludia, z tazkostami prekonavaju denne, mesacne a vobec akekolvek zivotne naklady.
Problem bude totiz v tom, ze podmienky nastavene u nas su tak, aby ludia boli ako stroje a otroci systemu, bez moznosti alternativy.
Najpravdivejsia veta z clanku je:
Vyjednajte si lepšie podmienky, alebo choďte inde...
Ale ani to nieje tak celkom jednoduche.
1/1