Názory čitateľov


Názory k článku:
Kde boli Nemci, keď vznikala nefunkčná eurozóna?

20. 10. 2014   P.
ma pravdu..Nemecko polozilo Europu v 20st dvakrat na kolena, a dnes to svojou politikou robi zial treti krat
blog.jetotak.sk...
19. 10. 2014   M.
Ja si myslim, ale nemusim mat pravdu, ze Nemci boli pocas vzniku eurozony pri kormidle a ty ostatny zalahnuty na matracoch v plnej zbroji.
A taraz nastava otazka, kto fabuloval a kto zaplatil vstup krajin plnych hnedoflakacov ako je GR, IT, CY, E, ktory sa tvarili natolko honosne, az priviedli do sraciek celu EU.
Podla to bol zamer.
Keby sa to stalo len v GR, alebo IT, tak nepoviem o moznom omyle a istej chybe byt zamernej.
Ale pri 7 rizikovych krajinach tvrdim, ze sa jedan o cieleny postup a ocakavany vypredaj po statnom bankrote, ktory sa spusti vtedy, ked to bude vhodne.
18. 10. 2014   anonym
CELA EU JE JEDEN HUMBUK!NEVERIM ZE TOTO MOZE DLHODOBEJSIE FUNGOVAT
18. 10. 2014   anonym
a náhodov neoli to i taliamy ktoré že tiež tak konali ako gréci a kolko v tom bude namočených štátov
18. 10. 2014   fero z BA
to je zlé počúvať takýchto talianov, talian pre zmenu zabúda na to, že dôsledok dnešných problémov je to, že dohody sa nedodržiavajú.... ak by sa dodržiavali, neboli by tieto problémy, kto predpokladal napr. to, že gréci budú podvádzať pri štatistikách? ....
18. 10. 2014   anonym
niekto veľmi chcel Grécko do eurozóny a sám sa staral, aby bolo prijaté, hoc nespĺňalo podmienky ani zďaleka. Falšovať začali Nemci, keď ich do EÚ ťahali a Gréci v tom len pokračovali.
18. 10. 2014   Member
Zhrnuté a podčiarknuté: Sú takí, ktorí majú úspory a tí, ktorí majú dlhy. Za tých prvých hovorí Nemec (Sinn), za ostatných Italiáno. Nemec chráni úspory svojich ľudí (a tým každého zodpovedného človeka v menovej únii), hajzel Italiáno lobbuje za rozpustenie dlhov južných krajín v inflácii. Takže nie dosť, že dlhy štátov nebudú nikdy splatené, ale kašle na to, že v inflácii sa rozpustia aj úspory ľudí. Pokiaľ Nemci udržia Draghiho na uzde, dosiahnu to, že zadlžení si to vyžerú naplno vo forme nezamestnanosti a boja o prežitie.
20. 10. 2014   P.
zodpovedni-nezodpove dni, dobri-zli, my-oni ..to su take pravicove kecy pre jednoduchych..to nie je o tom, ekonomika nefunguje na bezobsaznom moralizovani
1/1