Názory čitateľov


Názory k článku:
Dajte si skontrolovať komín aj bleskozvod, inak riskujete pokutu a neplatné poistenie

18. 10. 2014   Miro
Ja som zrušil všetky poistky (dom, byt, zivot, uraz...) a za tri roky som spočítal, že som ušetril cca. 300 EUR, t.j. za desať rokov to bude cca. 1000 EUR, v živote som také plnenie za nič nemal a ani nikdy nedostal, takže asi tak. Poisťovne sú hlavne zárobkové inštitúcie, vysoké platy pre management, dividendy pre akcionárov a na plnenia zo zmlúv už jednoducho nevychádzajú peniaze, ale kto chce sa "naťahovať" nech sa poisťuje, veď sám sa presvedčí po čase...
18. 10. 2014   MV
Hlavne si občas treba skontrolovať aj poistné zmluvy, pretože ich výklad si poisťovne menia a v súčasnosti je moderný smer považovať zmluvy za neplatné. Ak bývate ako vlastník v paneláku a máte poistenú stavbu chyby sa objavia v roku výstavby, zle odpísanej rozlohe bytu, neuznávajú riadne doložené škody na spoločnom majetku doložené policajným vyšetrením lebo vidia len byt a nie podiel na dome.Dokazujú, že vám škoda nevznikla lebo si myslia, že ju hradí neviem kto a odkiaľ. Ak vám pretlak roztrhne radiátor preto, lebo v kotolni nikto nebol a vyšetruje to aj polícia, povedia, že to nebolo preto lebo iným v dome sa to nestalo. V poslednom štádiu vám nič neuhradia, lebo správca uzavrel poistku na dom ako celok, hlavne zodpovednosť z vlastníctva stavby a vám by tú istú udalosť napríklad nejaké pošmyknutie tretej osoby na chodníku hradili neoprávnene, ale to neprekáža pri platení poistky. Skrátka stačí poistený byt z vnútra lebo poistenie stavby je dokazovanie na x rokov a žiadne náhrady aj keby vrazilo lietadlo do domu, potom by povedali, že nebol vysporiadaný pozemok. Nemáte potvrdenie o komíne, zhorí celá stavba, nič sa preto asi nemusí uhradiť.
V krátkodobom cestovnom poistení sa pri úraze nehradí žiadna škoda na chrupe, ak poistenec neabsolvoval rok predtým zubnú prevenciu. Fakt úrazu nič neznamená.
17. 10. 2014   HIK
Jednym slovom "Totalita" na vecne casy a nikdy inak
17. 10. 2014   Mark
skurveny policajny stat, ovecky za chvilu budete platit aj za vysrate hovno na vlastnom hajzly, stat nemam peniaze, poistovne potrebuju idiotov na plnenie svojich vreciek a ludia pomali platia za vsetko v tomto policajnom bananistane, vystrngali ste si co ste chceli ovce...
17. 10. 2014   Dingo
lolo má pravdu.Tak to robia takmer všetci čo si vedia obliecť monterky.
17. 10. 2014   anonym
POISTOVACKA MAFIA IBA HLADA DALSI DOVOD AKO NEPLATITR ZA SKODNOVU UDALOST..ZATIAL MAFII NAHRAVAJU DO KARAT I JE..NUTE SLOVEWNSKE PROTIOBCIANSKE ZAKONA!
17. 10. 2014   lolo
Ku explozii nedojde, komin si cistim sam, kotol si opravujem sam a bleskozvod si kontrolujem tiez sam a meriam si aj zemny odpor na zemniacich pripojkach.
Na poistovnu seriem, lebo ked udrie a ono udrelo nescetne krat do mohjo domu a stoziara z antenami, tak sa poondie vsetko, aj napriek ochranam, jedina cesta, ako tomu predchadzat, je:
Odpajat spotrebice ako TV od anteny a od siete, rovnako aj satelit.
Odpajat spotrebice od siete, ako je mikrovlnka, sporak, a vlastne vsetko.
Nepouzivat usporne ziarivky a LED ziarovky, lebo tie odidu, aj ked su len zaskrutkovane v objimkach a odpojeny je domovy hlavny privod.
Bleskozvod nestaci len prezriet, ale musi byt kvalitne spraveny uzemnovaci system a ak nieje, treba ho dorobit dodatocne.
V komine, pokial s akuri pevnym palivom, pravidelne vznikaju sadze a pri dreve aj kreosot, ktory treba mechanicky odstranit, komin cistit a to kazdy rok.
Na kominara seriem, lebo je to lempl, vycisti komin a dolne servisne dvierka ani nekukne, nevynesie bordel, lebo je to spinava robota.
Poistovne su zdieraci, radsej si odkladat mesacne tie peniaze a ked sa daco pokazi, alebo odide, treba to opravit a nahradit z vlastnych rezerv.
17. 10. 2014   Jozef
Otázka je, načo sa dávame poisťovať, keď poisťovacia mafia vždy nájde spôsob, ako vám škodu neuhradiť.
17. 10. 2014   Braňo
Kde sa vo vyhláške hovorí, že kontrolu a vyčistenie musí vykonať certifikovaný kominár. To je blbosť. Nič tam také nie je. Stačí, keď to niekto urobí (nie je definované kto) a spíše sa o tom záznam podľa prílohy vyhlášky. Takže tak, nepíšte prosím nepravdy a neťahajte z ľudí peniaze.
17. 10. 2014   3jjj
to len zavádza kominárska mafia. prečo by som si mal dať spraviť revíziu komína, keď sa nič nezmenilo- ani spotrebič, ani palivo, ani stavebné úpravy na komíne. okrem toho stále si stojím za tým, že komínová vyhláška neplatí pre fyzické osoby.
17. 10. 2014   nuž
možno preto, že usadené sadze v komíne môžu narobiť šarapatu a kominár si ich všimne skôr ako dôjde k explózii
17. 10. 2014   3jjj
nuž, žiadnu paniku, sadze nevybuchujú. v dobre postavenom komíne iba vyhoria- bez poškodenia telesa komína. prevažná časť rodinných domov je postavená a skolaudovaná BEZ bleskozvodu. videl som zrevidované komíny majstrami kominármi- ani v pivnici neboli pri kotli. v poistke chcem mať kryté riziko práve v tom, že niečo zanedbám, alebo pokazím vlastnou činnosťou.
22. 10. 2014   majlo
Podľa novelizácie vyhlášky, ktorá má začaťplatiť niekedy budúci rok je zž spomenuté, že komín musí skontrolovať aspoň raz do roka oprávnená osoba s odbornou spôsobilosťou... Mafia sa činila.
29. 10. 2014   Pipo
Už si to hajzlíci idú upraviť v 314ke priblblého zákona,, že odborne spôsobila osoba chacha raítečka biznis nič viac.
1/1