Názory čitateľov


Názory k článku:
Ruská ekonomika v ťažkostiach: Skončí to kolapsom ako kedysi v ZSSR?

11. 10. 2014   Mentol
radsej nech vsetko zaberu Americania ako by to mali byt Rusi
10. 10. 2014   surikata
Nepriatelia Ruska sa radujú, ako dávajú Rusku tým,
že realizujú špekulatívne výpredaje Rubľa,
ktoré zrážaju hodnotu Rubľa,
čo je vysoko nákladné pre ich organizátorov útokov na Rusku menu, lebo Rusi dnes skupujú lacný Rubeľ v kurze:
za 1€ takmer 52 Rubľov, za ktorý by pri normálnom kurze stiahli podstatne vyššiu sumu v €, pri normálnom kurze 38 Rubľov za €
Teda na skupenie Rubľov umiestnených na trh Rusi utratia menší balík devízových rezerv, krorých majú cca 500 miliárd USD, teda najmenej na 300 dní intervenčných nákupov
Navyše to nemá zásadný vplyv na ekonomiku Ruska,
lebo index MICEX sa drží na úrovni 1.344 Rubľov
a počas krízy padol až na úroveň 513 Rubľov
10. 10. 2014   anonym
netrep nezmysli
10. 10. 2014   ppp
neviem ci kolapsom Ruska ale aby to nebol kolaps EU uz cez zimu bez plynu... A take USA co neskrachuje, ved maju 17 Trilionov dlh a to nikomu nevadi, ved oni si len vytlacia dalsie hajzel papiere zelene a idu dalej, ze?
Rusi vydrzia, a chcel by som vidiet keby spolu s Cinou, Indiou, Juznou Afrikou a Braziliou zacali medzi sebou platit len a len svojimi menami alebo v zlate, tak to by asi niekto iny skrachoval skor ako Rusi, ze?
10. 10. 2014   svetlo
fero je plateny diskuter to ste este nepochopili!
10. 10. 2014   ja
to skor kolapsom skonci EU
10. 10. 2014   Palisko
a preco kolapsom ako v ZSSR, preco nie ako kolapsom v USA ?.. ci sa mi ten posledny krach kapitalizmu v r2008, ktory sme masivne zase zachranovali verejnymi peniazmi len prisnil ?
10. 10. 2014   Katka
Jedno mi nie je jasné. Ako môže jeden DEMOKRATICKÝ štát zhabať ruskému miliardárovi vily a hotely na svojom území len preto, že je Putinovým priateľom.
Však to je ZNÁRDODNENIE SÚKROMNÉHO MAJETKU, ktoré tak strašne "dobrí" páni kapitalisti kritizovali u komunistov (päťdesiate roky minulého storočia). Je to KRÁDEŽ súkromného majetku!!!
Majú plné huby demokracie, ale sa správajú horšie, ako komunisti v povojnovom období. Evidentne chcú poštvať bohatých ruských miliardárov proti Putinovi rovnako, ako v socializme štvali našich umelcov a inteligenciu (aj keď o inteligencii mnohých sa dá vážne pochybovať).
10. 10. 2014   ZidArasID
..Katka, oni si myslia, ze ked maju moc a peniaze, tak moznu urcovat co ANO a co NIE, bez diskusie ci nazorov iných.
Uz pre "tisíckami" rokov sa vedelo, ze demokracia ma obrovske trhliny,ale bohuzial smerom k ludom co ju konzumuju a nie k tym co ju riadia, ale ozran Churchill ..trepal nieco po vojne o demokracii ako naj.systeme a ze nepozna nikto lepsi...
No a preto, ze ludia su nevzdelany a svoj zivot upisali hanobeniu majetku, nie je sanca, ze by spomenuli napr.na vyrok Sokrata, citujem :
„Demokratické zřízení doplatí na to že bude chtít vyhovět všem. Chudí budou chtít část majetku bohatých, a demokracie jim to dá. Mladí budou chtít práva starých, ženy budou chtít práva mužů, a cizinci budou chtít práva občanů, a demokracie jim to dá. Zločinci budou chtít obsadit veřejné funkce, a demokracie jim to umožní. A až zločinci demokracii nakonec ovládnou, protože zločinci od přírody tíhnou po pozicích moci, vznikne tyranie horší, než dovede nejhorší monarchie anebo oligarchie.“
Keby ludia chceli a rozumeli by tomu, uz davno sme tu mohli mat el.referendum, aby sa ludia mohli vyjadrit k veciam statu a jeho smerovaniu a vela iného. Zivot, ktory zijeme je iba babkove predstavenie ..., do kym si to ludia neuvedomia, lepsie asi nebude a ludia pri tlaciarnach penazi si budu medlit ruky ...
10. 10. 2014   Katka
No, Rusko ani pred 30. rokmi nebolo na kolenách. Nezadĺžený štát totiž nemôže skrachovať, práve naopak, výška dlhu štátu napovedá o jeho krachujúcej ekonomike. K tomu skôr speje ich odveký nepriateľ USA. Všetky tie znaky účinnosti uvalených sankcií sú viac len zbožným želaním, než realitou.
10. 10. 2014   fero z BA
no, dúfame, že rusko konečne "kľakne", bola veľká chyba, že dovolili rusku sa pred asi 30 rokmi sa pozviechať, bolo ho treba "doraziť"
10. 10. 2014   laco
si hlupak ked si myslis ze rusko je nepriatel
10. 10. 2014   ZidArasID
..nie, nie Feri nie je hlupak, on je cosi ovela horsie, ..ale ma smolu, Zidom a USA sa to nepodari...
Rusi to ustoja a smradi budu skripat zubami na prazno !
Okrem toho clanocek je dost tendencny a slusne podfarbeny, pokles je umelo vyvolavany, ale to nist, to vsetci vieme, to ustoja.
10. 10. 2014   anonym
fero nie je hlupak, on je debil. Potvrdzuje to kazdym prispevkom.
10. 10. 2014   Juraj
Rusko nechce nikto za nepriateľa, to len Rusko sa svojimi činmi do tejto pozície vmanévrovalo. Nikto predsa Rusku nekázal anektovať Krym a napadnúť svojimi dovolenkujúcimi vojakmi cudziu krajinu, spravilo to dobrovoľne a reakcia sa zákonite dostavila.
10. 10. 2014   suhaj
ééééééééj jurko, jurko,
rusi si zobrali krym, ale v lotyssku to americke vojsko tam prislo tak na navstevu, ci ?
a ak by to rusi nezobrali, tak tam maju nasackovanych z USA ako na dlani a to mali dovolit ? myslis? ci len penisom ?
10. 10. 2014   Pavel
Rusko bolo to tejto situacie vmanevrovane..Krym bol a je strategicky velmi dolezity pre ruske geopoliticke zaujmy a bezpecnost a po nelegalnom prevzati moci prozapadnou castou oligarchie na Ukrajine by boli tieto zaujmy ohrozene..nebyt nezakonneho prevratu na Ukrajine, rozpinania USA na Blizkom vychode, ziadna invazia na Krym sa nekona..kazda velmoc ma svoje zaujmy a USA ich presadzuje ovela agresivnejsie a globalnejsie..Rusi priamo nezasahovali do Juhoslavie, do strednej Europy, do Iraku, Lybie, Syrie, Iranu ako svojich dovtedajsich sfer vplyvu, ked sa tam pchal zapad, ale to aby boli zakladne NATO a US rakety na ich hraniciach je pre nich prisilna kava..tak isto agresivne by sa chovali USA, keby Rusi zacali podporovat napr. prevrat a babkovu vladu v Mexiku...ak sa dobre pamatam obcania Kyjeva vysli protestovat proti skorumpovanym velkokapitalistom a zlej zivotnej urovni, je zaujimave ze dnes im uz velkokapitalisti nevadia, ale na vine ich mizerie su Rusi :)
10. 10. 2014   surikata
To sú pekné kraviny o tom, ako sa Rusko vmanévrovalo,
lebo pravda je taká, že dnes na Rusko ako na nepriateľa ukázali prstom USáci ako na ďalšieho v rade
a Rusko najlepšie odoláva frontálnemu útoku USA a jeho spojencom, podstatne lepšie ako predchádzajúce obete USáckej nepriateľskej politiky, Vietnam, Panama, Srbsko, Irak, Afganistan, ktoré USáci zdevastovali
10. 10. 2014   apoliticky
fero z BA ...ty si ŠAŠO... si ovca z dielne USA demokracie...OTVOR OCI TY BLB ...o to ide v USA ... O ROPU a PLYN zo SIBIRI...a dalsie zotrocenie oviec ako si ty !!! ...ale ty rozum nemas ked napises taku sprostost...nevadi. .. Jedno je iste... USA sa skor rozpadne ako RUSKO...na to pamataj...
1/1