Názory čitateľov


Názory k článku:
Rýchle peniaze v Rakúsku: Za pravidelný odber krvi núkajú finančný bonus

6. 3. 2015   jojo
najlepšie na tom všetkom je to, že tento skur...ý štát našu zadarmo darovanú krv predáva do zahraničia za pekné prachy, ktoré ani boh nevie v ktorom vačku skončia a ešte je taký drzý, že plače a je stále málo...
2. 7. 2017   okolo
Presne tak.
27. 9. 2014   MV
Čakám, kedy si na tom niekto založí živnosť po hranicu 12-násobok minimálnej mzdy a bude to propagovať najaká PR agentúra. Koľko krvi sa za socíku znehodnotilo a potom povylievalo, pretože sa počítalo s obetavosťou ľudí, ale teraz sa to stáva biznisom a ani neviem, či ide o zdaniteľný príjem podliehajúci aj odvodom?
22. 9. 2014   udgule
Koľko dávate za liter krvi?Aha,tak mi vezmite 5 litrov:-)))
22. 9. 2014   hex
Nase zdravotnictvo place, ze ma nedostatok krvi. Ked zacnu za nu platit a nie zobronit o darovanie, tak ju budu mat. Vobec sa necudujem tym ludom, co si chodia privyrobit.
22. 9. 2014   Bac
U nás, aj keď daruješ krv bezplatne, tak po spracovaní sa nemocniciam darovaná krv predáva za €. Takže prečo by to ľudia mali darovať, keď príjemca krvi potom na tom zarába.
22. 9. 2014   mafuko
Tak Slováci dopadli ako chruňovia a lacní darcovia všetkeho - od fabrík, pracovnej sily, žien, poľnohospodárskej vyroby, poľnohospodárskej pôdy, cez plazmu, potom prídu na rad orgány a skončí to kompostovaním, skrmovaním a recyklovaním našich nezamestnaných vo Wolfsthale. Ale platí, že aký sprostý národ, taká blahobytná budúcnosť.
22. 9. 2014   Viliam K.
Dobrý deň.
V roku 2010 som plazmu ako študent VŠ v BA chodil s kamarátmi darovať do Kittsee. Doposiaľ si to vyčítam. To, že malé percento ľudí môže mať zdravotné problémy, tento článok absolútne nerieši - ako to bolo v mojom prípade. V Rakúsku Vám urobia rôzne testy a povedia Vám, že všetko je vporiadku. Plazmu som daroval celkom 5-6 mesiacov. Po tejto dobe sa mi už plazma nechcela tvoriť, respektíve som nemal jej toľko, ako oni chceli - na všetko majú limit = videl som, že môj organizmus je z toho preťažený, tak som s tým divadlom prestal, ale:::
Následne sa môj zdravotný stav stále zhoršoval - imunita organizmu bola chabá, celkom za 3 mesiace som vybral štvoro antibiotík, dostal celiakiu ako aj alergiu = ala mám celoživotné následky.
Už nikdy viac!
22. 9. 2014   simon
Chlape dík za príspevok, myslím že by bolo vhodné keby si o tom ešte napísal niekde ďaľej kde sa táto téma tieši a možno ušetríš trápenie druhým.Fakt divné.
30. 10. 2018   Ivan
Kazdy ludsky organizmusje iny,, !!! Poznam ludi co tam chodia 10 r aj 5 rokov aj uz boli mesiac asu v pohode. Ako som pisal,ked je organizmus iny, nebude vyhovovat casom,A tieto tvoje nasledky mohli byt zapricinenim uplneho ineho vyvoja tvojho tela.Iste ti lekar tvrdi ze ste mali to z toho ste chodili darovat plazmu, co by nie! lebo na Slovensku by ta zodrali z koze a su proti tomu aby slovaci chodili radsej do zahranicia ako do Rakuska na odbery ci uz krvi alebo krv plazmy,A pristup slov.zdravotnictva? Neznesu aby slovac chodila do zahranicia darovat niečo, ked mozu aj v domovine.
25. 9. 2014   Fefe
jehovisti majú novú taktiku
22. 5. 2016   Ivana N.
Plazma obsahuje B- príp. T-pamäťové bunky. Zjednodušene - pomocou nich si je imunitný systém schopný uchovať v pamäti cudziu povrchovú štruktúru, takže pri opätovnom kontakte s rovnakým pôvodcom ochorenia môže reagovať rýchlejšie a so silnejšou produkciou protilátok než po prvý raz = rýchlejšie uzdravenie. O tieto bunky prichádzate odberom plazmy nadobro. Budú sa Vám musieť vytvoriť odznova /stretom s chorobou atď, celý cyklus dookola/, teda sa Vám dlhodobejšie zníži imunita a môžu nastať aj také prípady, ako píše Viliam K.
2. 7. 2017   okolo
Pani Ivanka neviem na co sa tu hrate, plazma je plazma a krvne bunky su krvne bunky, urcite sa ziadne BUNKY nenachadzaju v plazme lol, nachadzaju sa v nej len ich produkty - imunoglobiny. Nevraviac, ze B a T su lymfocyty a teda su sucastou LYMFATICKEHO systemu, cize ste totalne mimo.Pani Ivanka radsej sa chodte zaoberat alternativnou medicinou a toto nechajte tak.
15. 2. 2017   pavol.pesek@gmail.com
To je iba tvoja blbost a nena6ranost,že si chodil na odbery,tak často.
2. 7. 2017   okolo
Ale prd, si troll z dakej nenazranej transfuznej stanice. Ako mozes mat chabu imunitu a zaroven rozvinut alergiu, ked alergia je extremna reakcia imunitneho system? lol blbbeck
22. 9. 2014   ;-)
Autor by si mohol aspon overit o com pise. Nejedna sa o odber krvi ale o odber plazmy! Krvne dosticky sa vratia spat do tela darcu. Ach jaj....
22. 9. 2014   A Flock of Seagulls
DIevčina dobre robí. Keď milá matka upadne do drápov nášho "bezplatného" zdravotníctva, a bude musieť zaplatiť v nemocnici aj za to že si prdne, pánu doktorovi všimné, doniesť si vlastný hajzlák a lyžicu, nechajú ju s porážkou sedieť na lavici od rána do siedmej večer ako môjho tatka, potom milá matka zmení názor...
22. 9. 2014   change
Veru, človek musí niekedy spadnúť na hubu, aby sa konečne zobudil, hlavne slovákom a čechom to trvá nekonečnosť.
1/1