Názory čitateľov


Názory k článku:
Auto už kupovať nemusíte, prenájom novej Octavie vyjde okolo 200 eur mesačne

26. 5. 2014   NIO
ak to bude octavia 1.6 TDi 77kW za 18tis EUR v strednej vybave za 250Eur mesacne(s PZP aj Kaskom - bezne su sucastou operativneho leasingu), tak vidim tieto pozitiva:
1. nemusim mat absolutne ziadne peniaze na to aby som vedel mat nove auto,
2. nemusim hľadať po štyroch rokoch žiadneho kupcu na stare auto (aj tak ho nepredam za viac ako 10tis Eur)
3. peniaze ktore som neinvestoval do auta viem investovať niekde inde
4. Ak mi ho šmyknu, popripade spravim totalku, tak si to bude riešiť leasingovka, ja necakam na vyriesenie a hned si beriem dalsie auto
PS: dolezite je kolko bude limit na KM a k tomu vhodne nastavit dlzku prenajmu (najlepsie je vratit ho pred velkym servisom :D )
15. 5. 2014   Rado
ide o to co vsetko v tom bude, ak v tom bude aj poistenie a servis v pripade pokazenia auta nahradne vozidlo, sezonne prezutie tak sa to oplati. z noveho auta ktore stoji poviem 20tis. eur za 4 roky pri super stave s min. kilometrov dostane pri predaji polovicu. takto to auto mozem mat 4 roky za 8tis. eur a este usetrim 12tis. ktore mozem investovat niekde inde
15. 5. 2014   ja
no v tejto cene nebude ani poistenie ani servis, kilometer budu obmedzene. Toto nikdy nebude vyhodnejsie ako kupa noveho, z niecoho musia zit. Tie ceny co tu uvadzaju sa ani netykaju skodovky za 20 tisic. Skutocne prepocty budu uplne mimo, musis citat aj male pismenka.
15. 5. 2014   anonym
Stačí si prečítať nadpis a nie je potrebné čítať ani veľké pismenká .
15. 5. 2014   anonym
Akosi mi unika zmysel - vyhoda pri sukromnom prenajme vozidla.....?!
180Euro mesacne, krat 12 mesiacov, krat 4 roky je ....8640 euro, ktore zaplatim za prenajom.
Ak by som sa po 4 rokoch rozhodol predat auto vo vlastnictve, cast investicie dostanem spat jeho odpredajom.
Pri prenajme som na nule minus 8640Eur.
Vyhody..... ?
15. 5. 2014   ja
u bezneho smrtelnika kde je zaujimave len Cash flow toto nema vyznam, na konci si na tom vzdy horsie, operativny leasing ma vyznam len pre firmy kde sa tym daju optimalizovat dane tym ze sa vyhnes nakupu a postupnemu odpisovaniu.
27. 5. 2014   roman
praveze moze to mat aj pre smrtelnika vyznam ... tych moznosti vyuzitia je viacej, ale nesporne najvacsia bude ze nemusis mat zakladny kapital a vozis sa /je to nieco ako pozicka od nebankovky, nie je to ideal, ale vie to vyriesit akutnu situaciu najmenej bolestne/ :)
1/1