Auto už kupovať nemusíte, prenájom novej Octavie vyjde okolo 200 eur mesačne

, ČTK Foto: SITA

Automobilka Škoda Auto chce aj súkromným zákazníkom ponúknuť prenájom áut, takzvaný operatívny lízing. V Česku bude partnerom pre financovanie ŠkoFIN.

Služba by fungovala rovnako ako operatívny lízing poskytovaný firmám. Užívateľ by mal k dispozícii nové auto, za ktoré by platil mesačný nájom. Po určitej dobe by auto mohol odkúpiť alebo ho vrátiť a vybrať si iné auto. Podobne funguje aj zamestnanecký lízing v rámci Škody Auto. Zamestnanci si môžu niektorý z modelov automobilky prenajať na šesť až 12 mesiacov.

Automobilka počíta s niekoľkými variantmi podľa rozsahu poskytovaných služieb. Bude záležať na tom, či si užívateľ bude platiť len prenájom alebo aj servis, zimné obutie a podobne. Mesačná cena prenájmu by sa mohla napríklad v prípade modelu Rapid pohybovať od 180 eur, drahšia Octavia za zhruba 200 eur. V ponuke majú byť všetky modely mimo Fabie, ktorú čaká tento rok generačná obmena. Služba by mala nabiehať postupne, spočiatku firma počíta s rádovo stovkami zákazníkov.

Zánovné vozidlá by po návrate z operatívneho lízingu Škoda ponúkala v rámci svojho programu predaja ojazdených áut Škoda Plus. Ten v súčasnosti predáva okolo 25 000 áut ročne, firma chce ale predaj minimálne zdvojnásobiť.

Na Slovensku už operatívny lízing aj pre súkromné osoby poskytuje napríklad Audi, kde za jazdu na prémiovom automobile zaplatíte mesačnú splátku od 505 eur (Audi A3).

Súvisiace články

Aktuálne správy