Názory čitateľov


Názory k článku:
Ukrajina často nehovorí o reverznom toku plynu zo SR pravdu

9. 4. 2014   anonym
jasne vidiet ako klamú pitajme sa prečo aký dôvod motiv majú isto rozduchavajú zlo s toho vypliva su to provokatéri ohovarači nedá sa im verit ani slovo pozor slove je to posledné kopanie ludí ktorí nemajú mandát ukrajinského ludu
9. 4. 2014   anonym
prpoblém politicky vydierateľného Slovenska je v tomto prípade v tom, že hoci sa už v roku 1968 ozvali hlasy za diverzifikáciu energetických zdrojov, neurobili s pre to nič ani komančovia, ani ich úhlavný nepriateľ JUDr. Čarnogurský, ktorý mal túto agendu na stole ako slovenský premier v deväťdesiatych rokoch a osobne sa postaral, ako správny rusofil, že Slovensko ostaloo závislé na Rusku. To isté sa týka JUDR. Mečiara, JUDr. Fica, Dzurindu - ani jeden v tomto smere pre SLovensko neurobil nič. Česi si ešte za federálne prepojili Litvínov s Ingolstadtom (cez 300 km ropovodu) ale ...násťkilometrovú prepojku z Gbelov do Schwechatu nemáme dodnes. A plyn je na tom podobne. SLovensko sa dostane do problémov, lebo Ukrajina a jej neochota paltiť za dodaný tovar nás už stáli stál ohrozenie energetickej bezpečnosti pár rokov dozadu. Teraz bude Európa kupovať plyn za svoje ceny a predávať ho Ukrajine cez slovensko? Za prvé neverím, že za rovnakú cenu, to sa len nehorázne nabalia nemecké energetické spoločnosti. Za druhé, tovar sa predáva za zmluvné ceny. Koho by nasralo v Európe, keby Rusi strojnásobili cenu plynu nám? O nás sa nikto nestará, sme nezaujímavá osiuna v zadku Európy, len nech kupujeme jej prebytky a pracujeme za žobrácku mzdu. Ale Ukrajina je v kurze - z nejakého dôvodu. Napríklad je zaujímavé, že práve Američania Rusom prikazujú vypratať na ich území ich vojská od Ukrajiny. A tá, keď ju dostanú do nNATO a EU, hneď bude plná Američanov. Zatiaľ sú americké armádne systémy len v Poľsku, Čechách, u nás... Kam pôjdu, ak sa Ukrajina stane americko-európskou? A čo spraví Európa, ak sa Rusi naštvú na cirkuláciu plynu Európou a zastavia nám plyn aj ropu, lebo sme Nemcom, Francúzom a Talianom pomohli s ich reverzným výmyslom? To nie je štuchanie do osieho hniezda, to je kopanie do spiaceho medveďa. A tá takzvaná Európa (tá prvotriedna), je až za nami, v bezpečí.
9. 4. 2014   peter
To čo si ukrajinci vlastne myslia ? Že im to tam Slovensko bude tlačiť zadarmo, na naše náklady, že to my budeme platiť??? Z falošnej lásky a ľútosti nad tým že si sami rozbíjajú štát ? Už tam EÚ chystá "výpomoci" rádovo v miliardách eur, to zase my budeme platiť ? A nám kto pomôže z tých sračiek v ktorých sme už 25 rokov ???
8. 4. 2014   Milan Jurík
Ukrajina chce plyn. Kto ho bude platiť? Slovensko? Kto jej ho prisľúbil platiť?
Problém úhrady zostáva. Zadarmo sa už nedáva.
1/1