Názory čitateľov


Názory k článku:
Ako nám bankári siahajú na dôchodky

12. 3. 2014   Realista
V časoch socializmu bol dôchodok vo výške 60 % zo mzdy za posledných 5, alebo 10 rokov, čo bolo výhodnejšie pre dôchodcu. Dnes dosahuje priemerne iba 46,5 %. Presvedčí ma niekto, že všetky doterajšie vlády od r. 1989 pomohli dôchodcom ???
10. 3. 2014   poistka
s tej tabuľky vub-generali mi je na grc, keď ma vlani obrali o takmer 3000€ zo 4000€ vložených,pri predčasnom rušení flexipoistky a podaní zavádzajúcich informáciíí. Nikdy viac vub-generali!
10. 3. 2014   anonym
nesuhlasim komunistický sistém do osemdesiateho deviateho dôchodcov neokradol pretože bola iná kupna hodnota až po osemdesiatom deviatom práve tie hodnoty boli zlikvidované a valorizácia tak nízka že z dôchodcou sú žobráci a celý sistém kapitalistického sistému je nadstavený tak aby občan nezarobil za tým učelom bola zlikvidovaná v nutorna ekonomika štátu teraz sa dováža pomali sedemdesiat percent tovaru čo sa vyrábalo na slovensku nasledok je obrovská nezamestnanost čo má vplyv nízke platy ked sa ti nepáči odíd na ulici čakajú stovky nezamestnaných to je tá hlásaná demokracia čo urobily poslanci vlady od osemdesiateho deviateho roku nič samé sluby ako fico on je pripravený a načo ked za pomali osemročného vládnutia slovenský pracujúci su otrokmi kde sa nedodržujú zakony načo slovensku je prezident a poslanci ked kam sa človek pozrie všetko ide proti obyvatelstvu je absurtné aby nám rozhodovali ludia ktorý do dnes pre slovensko nič neurobily práve samá skáza je možné aby niekto pri dvanásposchodovom dome začal stavat petnást metrov od okien šest poschodový dom a to že je zákonné taký sú naši poslanci starostovia primátori tvrdiac že za totality tam mal stát dvanást poschodový dom čo je úplna lož nikdy to nebolo v plánoch a to je isté aj z dôchodkami sme okrádaný zo všetkých stran a ludmi ktorých sme si zvolily ktorý z honbou za lachkým zárobkom zneužili svoje funkcie zásadne proti občanom dole snimi hned revolúcia je nevyhnutná slovensko vid armáda v krachu vinov prezidentov a vlád slovenska pre ich neschopnost
10. 3. 2014   ja
setrit si od 25 na dochodok ktory pride o 40-50 rokov je nezmysel. Jedinu cenu maju uspory maximalne 10 rokov dozadu, zvysok zozerie inflacia.
10. 3. 2014   freelover
Stačí si pozriet vypis s dochodkoveho sporenia.Slubovali nam 0,01% ya vedenie uctu a hlavnym lakadlom bolo dedenie.Uz teraz veli veci nie je pravda.Co bude za 10 rokov?Hlavne ze sef dss zaraba nehorazne peniaze za nic.Chodi si po dovolenkach za nase peniaze.STale zivime darmozracov.
10. 3. 2014   anonym
Nuz o vatsinu dochodkov nas obrali uz Komunisti, resp. vlada Komunistov.
Z vysokych odvodov, ak aj kapitalizovali, tak je prd. Privatizacia to vyriesila za nas..
Ty co prisli po Komunistoch, dielo dokonavaju do dnesnych dni.
Ak si sudny clovek dokaze setrit, tak bohuzial ziadna DSS, ani fond nedokaze ochranit peniaze.
A ani ziadna banka, ani nebankovka.
Pretoze ak samotny stat, alebo cela EU nechrani nijako peniaze, ani nijako neriesi moznost nejakeho pruseru, iba ak debilnym pumpovanim penazi do problemov, vid spravanie sa pri probleme Grecka, Talianska, najnovsie Rakusko vs Ukrajina, tak nemozeme predsa ocakavat, ze nejaka banda banksterov apodvodnikov v najvyssich miestach z najvyssou pravomocou pre rozhodovanie o peniazoch statov, bude robit nieco pre ovce a otrokov.
10. 3. 2014   kapitanmagor
dochodok je tu nato aby zabezpecil dostojny zivot penzistom!!!!!!! a nemal by (u nas to v tomto zvratenom systeme nefunguje) mat nic spolocne so mzdou cloveka pocas zivota ... to su dve rozdielne veci!!!!!!!
10. 3. 2014   anonym
Ano, ale dochodok zo mzdou suvisi v tom, ze zo mzdy su stanovene odvody.
Tieto odvody su vlastne povinne podvody.
Lebo okrem dane z prijmu sa tieto (od) podvody stavaju prijmom niecoho, co nieje vobec socialne a nekapitalizuju sa bud vobec, alebo naopak devalvuju na hodnote.
Potom v case uplneho pracovneho vycerpania sa stane to, co sa stalo tym, co platili odvody, ze sa na nich pachaju podvody.
Keby si kazdy clovek, pracujuci, moho sporit podla seba (maximalna liberalizacia) ani by nevadilo, ze by z dochodku musel platit dan z prijmu (podobne ako v Rakusku) lebo kapitalizovane sporenie po zarobkovu cast zivota ma naozaj vyznam.
Lenze v paskvile, kde minimalna mzda je hnacim motorom ekonomiky (otrokarstvo) a nemoznosti si vobec cokolvek usetrit (zivot z ruky do huby) su aj odvody len podvody, ktore riesia akorat plnenie statnej kasy, tieto peniaze sa nekapitalizuju a prakticky sa preondeju, takze zataz vyplacania dochodkov, nesu este aktivny odvadzatelia.
No a potom potopa.
10. 3. 2014   ANONYM 2
100% SUHLAS
1/1