Názory čitateľov


Názory k článku:
Koľko vlastne stojí súkromná penzia?

28. 2. 2014   anonym
Poblem je v tom, ze peniaze, ako take stracaju na hodnote.
Kedze na tej hodnote stracaju, je problem setrit bez investovania.
Vsetci investovat nemozu do zlata, striebra, platiny, takze spekuluju za nich DSS, alebo poistovne, pripadne banky.
Lenze cas leti a 20 r. je velmi tazko predpovedat co sa stane..
Moze sa stat aj to ze proste nebude, alebo bude nieco ine, nejaky vytazny februar, alebo novemberII a nova vlada vsetko znarodni, prideli listkovy system a bude zas sranda..
Bohata elita nechce strednu triedu, stredna trieda, to su len ty, co si mozu (myslia si, ze mozu) si setrit na dochodok, vsedci ty co na poistenie a ine sposoby setrenia nemaju, alebo maju prilis maly prijem, to je vlastne uz chudoba.
A to je ten problem, ze vydriet peniaze z chudaka uz nejde ani ked mu pozicaju, alebo ho zauveruju, lebo mu zobrat mozu len to co mu pozicali.
Takze snad jedina moznost je si straaasne vela pozicat a potom je to jedno.
3. 3. 2014   Realista
Súhlasím. Šetrenie neznamená len ukladanie peňazí za nejaké úroky do nejakej banky. Šetrenie znamená aj investovanie, ale najmä do toho, kde nedôjde k riziku strát podľa toho ako sa bankoví makléri vyspia. Máme celú radu ekonómov a najmä politikov, ktorí prehlasujú ako všetkému rozumia. Nájde sa však aspoň jeden, ktorý dokáže zhodnotiť úspory na úrovni inflácie + 0,5 -1 % ????
28. 2. 2014   Realista
Kiko aj Miklož máte pravdu. Ja stále tvrdím starú známu vec, že náš 2., ale aj 3.pilier je ožobračovanie ľudí a blahobyt pre podnikavcov z DSS v dôsledku nezodpovednosti skupiny politikov, ktorí sú tiež za nezodpovednosť dobre platení. Dôchodkové sporenie nie je sporením, ale investovaním z rizikom. Stále platí - ak všetci sporia, všetci si nasporia. Ale ako všetci investujú, väčšina sa sklame. Peniaze nevznikajú prehadzovaním z kopy na kopu, ale prácou. No nezaslúžim si byť aspoň minister, keď rozumiem jednoduchým veciam ? Pretože tí, ktorí sú dobre platení, tomu rozumieť nechcú !
28. 2. 2014   Milan
Neboj sa oni tomu veľmi dobre rozumejú, politici v našej krajine bohužiaľ nekopú za ludi o ich tam zvolili ale často iba za seba. Tak to je. A preto uz by bolo načase rozšíriť možnosti priamej demokracie a o niektorých veciach nechať rozhodovat občanov napr. cez referendum. Alebo ma nieto pocit, ze poslanec NRSR si sám na seba schváli - nejaké obmedzenia - napr. zodpovednost za škodu.
28. 2. 2014   kiko99@lycos.com
Zamyslaju sa nad tym ako to urobit. Riesenie je velmi jednoduche - vsetky odmeny a percenta pre sprostredkovatelov sa budu vyplacat z realne dosiahnuteho zhodnotenia a nie pausalne. V ziadnom inom odvetvi predsa nedostanem zaplatene za nieco co neurobim a ulohou dochodkoveho sporenia je zhodnocovat uspory. Je to zaujimavy pristup ja budem financne profitovat (v kazdom pripade) a riziko ponesie sporitel.
28. 2. 2014   Kekonóm Miklož
Podvod je podvod a krádež je krádež. Treba veci nazývať pravými menami.
1/1