Články jedného autora

Ďalší stimul pre ekonomiku USA
- 16. 6. 2020
Trump pripravuje plán infraštruktúry v hodnote 1 bilióna dolárov. Absolútna správa: Trump pripravuje balík infraštruktúry vo výške až 1 bilióna dolárov zameraný na dopravné projekty ako súčasť tlaku na oživenie najväčšej ekonomiky sveta.
Trump vs FED
- 11. 6. 2020
Donald Trump kritizuje FED z dôvodu veľkých poklesov na trhu. Absolútna správa: Prezident Donald Trump dnes skritizoval Federálny rezervný systém potom, čo ponurý výhľad amerických riaditeľov centrálnych bánk na zotavenie ekonomiky stiahol akciové trhy o viac ako 3%, čím eliminoval týždňové rally na Wall Street.
Zrodila sa konkurencia pre Amazon?
- 21. 5. 2020
Absolútna správa: Americká spoločnosť Facebook na čele s Mark Zuckerbergom  s pomocou koronavírusu začala ponúkať služby nákupov cez internet s názvom Facebook Shops.
Ekonomika USA sa má zotaviť pomerne rýchlo
- 18. 5. 2020
Absolútna správa: Jerome Powell uviedol, že je optimistický v rýchlosti zotavovania americkej ekonomiky a mysli si, že počas leta sa začne ekonomika zotavovať.
Tesla znižuje ceny vozidiel
- 14. 5. 2020 - Názory čitateľov (2)
Pomôže tento krok Tesle zostať konkurencieschopnou v súboji s rivalmi, ako sú Daimler, Volkswagen alebo General Motors? Absolútna správa: Americká automobilka Tesla už druhýkrát v rámci tohto mesiaca znížila cenu vozidiel v Číne, keďže konkurencia na najväčšom svetovom trhu s elektrickými vozidlami sa opäť začína vyostrovať.
V USA bude zotavenie pomalšie
- 13. 5. 2020
Absolútna správa: Šéf Federálneho rezervného systému Powell, oznámil verejnosti, že zotavovanie americkej ekonomiky potrvá dlhšie ako sa nedávno očakávalo.
Podpora v nezamestnanosti v USA
- 7. 5. 2020
Žiadosti o dávky v nezamestnanosti v USA dosiahli 3,17 milióna za posledný týždeň. Absolútna správa: Počet Američanov, ktorí požiadali o počiatočné dávky v nezamestnanosti dosiahol v týždni končiacom 2.
Ekonómovia očakávajú dlhšie zotavovanie
- 24. 4. 2020 - Názory čitateľov (6)
Absolútna správa: Podľa analýz ekonómov z Reuters sa globálna ekonomika, ktorá sa dostala do recesie v dôsledku prepuknutia pandémie koronavírusu, bude oživovať dlhšie, ako sa to pôvodne predpokladalo.
Nezamestnanosť v USA klesá
- 23. 4. 2020 - Názory čitateľov (1)
Absolútna správa: Počet Američanov, ktorí požiadali o dávky v nezamestnanosti minulý týždeň klesol na 4,42 milióna z klesajúcich revidovaných 5,23 milióna v predchádzajúcom týždni, ministerstvo práce USA uviedlo štvrtý priamy týždenný pokles, pričom zostalo na historicky bezprecedentnej úrovni.
Dlh leteckých spoločností USA
- 17. 4. 2020 - Názory čitateľov (2)
Americké letecké spoločnosti dlžia zákazníkom veľký balík peňazí. Absolútna správa: Mnoho leteckých spoločností USA ruší 60% až 80% svojich letov a podľa federálnych právnych predpisov majú cestujúci na tieto letenky nárok na plné vrátenie peňažných prostriedkov, uviedla dnes vo vyhlásení skupina senátorov.
Strana 1 z 10Staršie