Články jedného autora

Väčšina ľudí rozumie zvyšovaniu cien, chcú však zásahy štátu
TASR - 6. 12. 2022
Väčšina ľudí rozumie zvyšovaniu cien, chcú však zásahy štátu. Vyplýva to z novembrového dotazníkového prieskumu spoločnosti Investart realizovaného na vzorke 1002 respondentov starších ako 18 rokov.
Obchodný deficit USA vzrástol v októbri na 4-mesačné maximum
TASR - 6. 12. 2022
Obchodný deficit USA vzrástol v októbri v porovnaní s predchádzajúcim mesiacom o viac než 4 miliardy USD a dosiahol najvyššiu úroveň za posledné štyri mesiace.
Sadzba odvodu pre Slovnaft zohľadňuje výnimku na dovoz ruskej ropy
TASR - 6. 12. 2022
Výška sadzby solidárneho príspevku, ktorý má odviesť do štátneho rozpočtu zo zvýšeného zisku rafinéria Slovnaft, zohľadňuje výnimku na dovoz ruskej ropy vyrokovanú vládou.
Rozsah sankcií vo svete ide proti princípu slobodného obchodu
TASR - 6. 12. 2022
Rozsah sankcií vo svete ide proti princípu slobodného obchodu. Uviedol to v utorok na tlačovej konferencii predseda Slovenskej obchodnej a priemyselnej komory (SOPK) Peter Mihók.
MH vyplatilo prvé kompenzácie podnikom za energie, rezort očakával vyšší záujem
TASR - 6. 12. 2022
Ministerstvo hospodárstva (MH) SR už vyplatilo prvé kompenzácie podnikom za vysoké ceny energií. Niekoľko stoviek spoločností dostane spolu viac ako 4,6 milióna eur, pričom sú medzi nimi aj také, ktorým štátna pomoc takmer dosiahla maximálnu výšku 500.000 eur.
Maďarsko vetovalo balík finančnej pomoci EÚ pre Ukrajinu
Maďarsko vetovalo balík finančnej pomoci Európskej únie (EÚ) pre Ukrajinu v objeme 18 miliárd eur. Tým sa ešte prehlbuje spor medzi Bruselom a Budapešťou týkajúci sa dodržiavania princípov právneho štátu a postoja premiéra Viktora Orbána k ruskej vojne proti Ukrajine.
Ekonomiku počas leta potiahli nahor najmä automobilky
TASR - 6. 12. 2022
Ekonomiku počas leta potiahli nahor najmä automobilky. Uviedol to Ľubomír Koršňák, analytik UniCredit Bank, v komentári k údajom hrubého domáceho produktu (HDP) za 3.
Šéf Slovnaftu: Navrhované zdanenie ziskov nie je primerané ani spravodlivé
TASR - 6. 12. 2022
Podľa generálneho riaditeľa Slovnaftu Oszkára Világiho príde rafinéria v tomto roku o vyše 90 % svojho zisku.
Košické oceliarne pod tlakom: U.S. Steel odstavil druhú z troch vysokých pecí
V oceliarňach U.S. Steel Košice zostáva v prevádzke už len jedna z troch vysokých pecí. Podľa hovorcu firmy Jána Baču je obmedzovanie výroby dôsledkom vysokých cien energií, nízkeho dopytu a prudkého nárastu importov ocele.
Strop na cenu ruskej ropy "nie je tragédia", odkazuje Moskva
Rusko je presvedčené, že nájde nových kupcov pre svoju ropu. Uvalenie cenového stropu na jej vývoz zo strany Západu v súvislosti s vojnou na Ukrajine tak Moskva nepovažuje za tragédiu.
Strana 1 z 10Staršie