Názory čitateľov


Názory k článku:
Slováci obmedzili nakupovanie: Maloobchodné tržby klesajú tretí mesiac v rade

5. 12. 2022   olga
Sup sup nakupit lacne jedlo a darceky do Rakuska.
5. 12. 2022   kakadu
Draho platíme, za revanšistickú vojnu proti Rusku,
ktorú 77 rokov po porážke západu Červenou armádou,
vedie západ pomocou kyjevského režimu
Ukrajinizačným terorom proti Rusom žijúcim v povodí Dnepra aj Karpatoch
a Ruských mestách Charkov, Odesa, Kyjev...
5. 12. 2022   miro
To je teprve začátek.
5. 12. 2022   Rodriquez
Excellent job done by ROOTKITS CREDIT SPECIALIST, I did come across good reviews on this page last week how they helped a lot of people fix their credit score, my wife advised we give a try as I had to be awake lately to see how I could get my credit score back on track but to no avail, we got scammed by some group that never came through. I’m happy yesterday, this amazing company cleared my negative items, 14 inquiries, collections and boost my score from 564 previous report to 796 excellent score on the 3 credit bureau on permanent credit fix, chase bank and 2 other credit unions that declined my request today approved my application and the company added 2 positive trade lines. You can reach out to them on ROOTKITSCREDITSPECI ALIST AT GMAIL DOT COM
5. 12. 2022   peto
Dobre im tak.
5. 12. 2022   eXtrem
Nič svetoborného sa nedeje, konzumná spoločnosť trochu pribrzdila. Takzvaným Super nacistom sa splnia vlhké sny, zníži sa tým uhlíková stopa.
5. 12. 2022   Dig
Tí čo sú pripravený, sú v pohode. Ostatní by boli v problémoch tak, či tak.
Ak toto má byť nejaké ťažké obdobie, tak takýchto ešte môže prísť 6 za sebou.
5. 12. 2022   Dig
Ja nakupujem rovnako a podporujem maloobchod.
5. 12. 2022   ROBO
Klesajú, samozrejme, že klesajú, nie sú už dotácie, banky nedávajú zbytočné úvery, resp. dávajú, ale za vysoké percento, takže peňažná zásoba je stála, +firmy najskôr zaplatia zvýšenú cenu za elektriku a plyn a na nadbytočné nákupy nezostane. A bežní ľudia zase zaplatia viac na úrokoch a majú obavy so zvýšených cien elektriky a potravín, tak tiež obmedzujú nákupy tiež....Ale nie je to ešte také strašné, ide december, to síce nebude rekord, ale v decembri sa štandardne veľa nakupuje.
Takže skutočný útlm nastane až v januári.....a myslím si, že vtedy nastane ten veľakrát spomínaný začiatok konca, resp. začiatok tvrdej recesie. V januári firmy začnú naplno pociťovať nedostatok dopytu po ich výrobkoch a službách. Prepúšťanie sa zrýchli, a keďže nezamestnaní ľudia nebudú mať peniaze, prestanú kupovať ešte intenzívnejšie, a postupne sa bude viac a viac prepúšťať. Smrteľná špirála recesie sa začne týmto naplno točiť. Už teraz sú náznaky, že začala hlboká recesia. A viete, čo to znamená..... okrem iného aj to, že ten, kto bude mať keš, resp. peniaze, a je trochu rozumný, tak bude mať hody, bude kráľ, bude nakupovať so zľavami, lebo firmy budú potrebovať cashflow, a budú vypredávať s veľkými zľavami, nehnuteľnosti detto. Predávať budú musieť aj dlhodobí držitelia bitcoinov, tzv. hodleri, aby prežili, firmy vlastniace bitcoin tiež budú potrebovať keš, tak tiež budú predávať bitcoin, takže aj bitcoin pôjde dolu. Akcie budú rásť, ale iba dovtedy, pokiaľ sa nezačne znižovanie úrokov, tzv. pivot. Toto musíte sledovať, ak zachytíte v americkej ekonomike chystaný pivot, tak hneď predávajte akcie, lebo pôjdu dolu, možno aj o 40% a viac percent. Pivot nastane zhruba vtedy, keď začne recesia, a začne sa spomaľovať inflácia, čo bude možno už v 1Q/2023. V tom horšom prípade očakávam niečo podobné ako v roku 1929....
5. 12. 2022   Dig
Čo sa týka zliav, treba si vždy poctivo preveriť, či ide o zľavu skutočnú alebo zľavu z umelo nafúknutej ceny. Skútočných zliav bude pramálo.
5. 12. 2022   Anonymus
Obávam sa, že to čo príde nebude mať žiadnych víťazov.
5. 12. 2022   anonym
Rozumná úvaha Robo, až na ten signál "pivot FEDu pri úrokových sadzbách", to je odvážna predikcia. Ja by som bol skôr obozretný a všímal si či nepokračujú CB (FED, ECB, BOJ, BOE) ďalej v tom ich QE. Ak budú pokračovať v QE akcie vrátane btc budú ďalej rásť.
CPI už teraz riešia netrhovými zásahmi do cenotvorby teda štátnou reguláciou, aby si vytvorili priestor na ďalšie QE. Okrem toho napr. pre marxistov neplatí, že ekonomika sa dostala do recesie, ak poklesne HDP dva za sebou nasledujúce kvartále podľa nich musí stúpnuť aj miera nezamestnanosti, ktorá má ale svoju špecifickú metodiku vykazovania. To, že klesá ukazovateľ zamestnanosti, teda participácia práceschopného obyvateľstva odchodom celých kohort pracovnej sily do dôchodku, nejako nikoho nezaujíma, nie je to nič sexi do hlavných správ.
5. 12. 2022   ROBO
Máš pravdu, je ďaleko viac ukazovateľov, čo treba neustále sledovať, ale ja na to nemám nejako čas, tak sledujem len tie najdôležitejšie(pre mňa). QE, priznám sa, že už ani neviem, čo vlastne aktuálne centrálne banky robia, ale podľa stavu na trhu mám taký pocit, že to už akoby zastavili.... Čo sa týka toho pivotu, tak posledné 4 z 5 recesií bolo presne tak, ako som napísal hore. Fed sa rozhodne už nezvyšovať sadzby, práve naopak, začnú sadzby znižovať. Všetci si myslia, že je to signál pre nejaký bull run, či ako to nazývajú "akcionári". Ale keď si pozrieš, tak 4 z 5 posledných kríz po vyhlásení, že idú znižovať sadzby, spôsobilo extrémny pokles cien akcií na trhu, v priemere aj o 40-50%. Takže riadim sa pravdepodobnosťou, preto som si dovolil tvrdiť čo, čo som o pivote napísal.
6. 12. 2022   anonym
Signál, ktorý nech je podložený štatistikou z histórie, je dobré vždy konfirmovať. Vyhnem sa tak falošnému signálu (A bull trap is a false signal, referring to a declining trend in a stock, index, or other security that reverses after a convincing rally). V tejto súvislosti je vhodné zobrať do úvahy aj slávnu vetu nášho marxistu, že úradná štatistika je ako ženská podprsenka, to najlepšie vždy zakryje.
Pre tých ktorých to zaujíma, ja sledujem nasledovné indikátory:
https://current marketvaluation.com/m odels/buffett-indicat or.php
https://www.mul tpl.com/shiller-pe
a samozrejme vývoj spomínaných bilancií centrálnych bánk ako napr. u FEDu
https://www.reu ters.com/graphics/USA -FED/BALANCESHEET/byp rjmwezpe/
6. 12. 2022   ROBO
Čo sa týka štatistiky, síce veľa zakrýva, ale kto sa v tých číslach vyzná, tak vie si nájsť to svoje. Napríklad poisťovne na základe štatistík už dlhodobo odhaľujú podvody, a to nie len na poistení majetku, ale aj na bodoch a kapitáciach, ktoré preplácajú lekárom....povedal by som, že štatistika pre poisťovne je najvýznamnejší nástroj odhaľovania podvodov...nič lepšie aktuálne nemajú. Ja teda skôr verím pravdepodobnosti a štatistike, ako tomu, čo hovoria renomovaní ekonómovia.
A ďakujem za tipy, ten Buffetov ukazovateľ sledujem aj ja, ale len tak okrajovo, viem, kde sa ekonomika teraz nachádza, v podstate sme aj napriek tohtoročnému poklesu akcií stále na dlhodobých maximách, takže akcie stále majú kde klesať, a hlavne vtedy, ak nás zasiahne bezprecedentná recesia.....
6. 12. 2022   anonym
Jasne a pred dvoma dnami si tu vypisoval ako nakupuješ bitcoin a ešte budeš a teraz podla teba bude klesať takže už teraz ideš do straty . Vdaka bohu že si len troll lebo ekonomika a investovanie je pre teba španielska dedina len prepisuješ to čo niekde prečítaš .
6. 12. 2022   anonym
Robo je podľa môjho názoru za vodu a na rozdiel od bitcoin facebookového špekulanta určite nie je troll. Ak máš iný názor kľudne ho napíš radi sa dozvieme niečo múdre z tvojej hlavy. Zatiaľ to vyzerá len že máš veľké ego a vysokú mienku o sebe.
6. 12. 2022   anonym
čo považuješ za vysoké ego Robo tam píše štandartné poučky o inflácii nič viac .Nič z jeho hlavy to že inflácia spôsobuje nižší dopyt to znamená nižšiu výrobu to prepúštanie to je inflačná špirála učivo na strednej škole .žiadny dlhodobý držitela bitcoinov nič predávať nebudú tých je minimum predávať budú ťažiari aby neboli v strate hlavne tý čo majú staršie a menej výkonné zariadenia kde btc vyšiel na 15 000 novšie to dajú aj pod 10 000 .Nehnutelnosti z velkými zlavami zabudni leda tak po neplatičoch sám tvrdí že ani on nebude predávať .Proste píše len učivo ekonomickej školy nič viac a zbytok sú len samé dohady čo o kolko padne a kedy .V januári útlm v ekonomike ved to je k skoro každý rok proste sa ludia vyčerpajú v decembri kedy sa vyplácajú odmeny a zisky žeby v decembri .Pozri si čo píše len veci čo hovoria niektorý analytici a pritom vychádza z historie ako prebiehali krízi predtým už tomu len na konci chýba zoznam použitej literatúri .Hrá sa tu na investora ktorý všetko má a je za vodou a ovečky to tu papajú .Podla mna jediné čo má je dar reči a ako oblbnúť ludí .Podla popisu čo vlastní je vlastne milionár .A prosím ťa ked ma chceš už kritizovať tak si daj tú prácu dohladať a iné jeho komenty .
6. 12. 2022   ROBO
Samozrejme, že píšem odhady, často aj poučky + môj subjektívny názor, čo je na tom zvláštne, však nikto predsa nevidí do budúcnosti. Ja vidím pravdepodobnosti. Po 19 rokoch práce ako poradca, ktorý robí x hodín denne, sa mi stačí pozrieť na klientove výsledky, a za pár sekúnd viem presne čo robí, a ako to asi pravdepodobne v budúcnosti dopadne... Občas sa aj ja potrebujem trochu odreagovať, vzhľadom na profesiu, musím veľa čítať a sledovať zmeny + občas chodím aj na takéto stránky, lebo väčšinou tu píšu nezmysly, tak sa potrebujem k tomu vyjadriť, aj keď ma to stojí trochu času. Väčšina ľudí aj tak chodí na bulvár, a potom majú aj také finančné povedomie....tak prečo by som nemohol ja tráviť čas na ekonomických fórach a vyjadrovať sa k téme, ktorú som roky študoval na školách, a ktorej pracovne sa venujem už skoro dve dekády. Trol určite nie som, trávim tu iba pár hodín do mesiaca, a sú obdobia, kedy mám tak extrémne veľa práce, vtedy ma tu neuvidíš niekoľko týždňov. Píšem a myslím rýchlo, takže až tak veľa času tu netrávim. Dneska som tu možno zabil 30 minút, no a čo. Moji klienti sú radi, že im občas dávam rady zadarmo, a tu keď dávam podobné rady, tak ma väčšinou hejtujú. Konštruktívnej kritike sa ale nebránim. Inak investujem už asi 14 rokov...prežil som už dve krízy, a tretia je za dverami...nejako rýchlo tentokrát. Z môjho pohľadu nie som určite za vodou, aj keď z iného pohľadu by sa to mnohým ľuďom tak mohlo zdať.
6. 12. 2022   anonym
A ešte som zabudul to že je troll je už jasné len z množstva príspevkov a ako často tu je že to nechceš vidieť je tvoj problém . človek čo hovorí že kúpil btc cca za 1000 eur a ešte to párkrát do roka zopakuje je zťažka investor . ak len 5000 do roka pri poučke investorov že max 2% musel by do roka mať na investovanie 250 000 eur. človek čo investuje cca 20 000 eur mesačne má čas vypisovať na rádoby ekonomickej stránke to zťažka .Ale ty ver čomu chceš ja ťa presviečať nebudem .
6. 12. 2022   anonym
Moja mysel je nastavena inak, napis prosim nieco mudre z tvojej hlavy ... nad cim ked sa zamyslim poviem waw. Fakt budem rad ak obohatis svet niecim uzitocnym a prospesnym taky maly proof of work.
Zial zatial killer aplikacie na spracovanie mikrotransakcii su este vo vyvoji ale coskoro sa to zmeni, a rad okrem waw a kliku na like ti dam na tvoj ucet za tvoj zmysluplny prispevok drobnu pozornost.. Ak sa ti to nepaci nevadi, casom sa mozno pridas a zacnes na sebe pracovat a uvidis aj tvoje myslenie sa zmeni.
6. 12. 2022   ROBO
Mám okrem iného aj nehnuteľnosti, a očakávam, že pôjdu dolu. Mám ich teda tiež predávať? Ty ekonóm.....a vytrhávaš to celé z kontextu...keby si si dal tú námahu a dočítal niečo do konca, tak by si si tam aj prečítal, že som odporca bitcoinu....a vždy som bol. Kvôli tomu, že bitcoin negeneruje žiadny príjem, a preto že spotrebováva energiu. Ale kupujem ho teraz len tak zo srandy, lebo už nemám aktuálne do čoho dať peniaze...mám už všetko v košíku...akcie, nehnuteľnosti, pozemky, zlato, striebro, lego, alkohol, historické počítače, autá, tak prečo nemôžem mať aj bitcoin, aby som stabilizoval dopad toho, čo na nás ide. Je mi jedno, že pôjde dolu, nekupujem ho na to, aby som ho zajtra predával. Kľudne sa môže stať, že tu za nejaký čas bude aj vojna, a potom keď budem odtiaľto utekať, čo si zoberiem so sebou? Nehnuteľnosti?
5. 12. 2022   anonym
Najúžasnejším výdobytkom amerického typu demokracie je, že výrobcovia integrovaných obvodov momentálne nemajú odbyt a tak dramaticky znižujú výrobu.
A to v čase, keď automobilky plačú, že namjú "čipy" a vraj ich vyberaj zo starých práčok (takú superdebilitu môže fakt spáchať len slovenský tzv. ˇžurnalista").
Deti v krásavici na Dunaji majú svrab a ešte nevedia, že tp je len začiatok - lebo keď výrobcovia teplej vody, obmedzia prípravu TÚV, tak sa im tam premmnožia legionnely a podobné baktérie - ktoré sa vedia vysporiadť s noplísákmi účinnejšie, než Covid-19.
Zmagorené kľúčoštrngačky z Michaloviec si sťažujú, že sa vraciame 30 rokov dozadu - neuvedomiec si, že za komančov bolo energie pococot - napríklad dnes superluxusná 100W žiarovka (ekvivalent cca 400W LED) bola vtedy štandardom v každej kadibudke.
Lebo kúrenie raz denne (poobede) a teplá voda 2x do týždňa boli v Bratislave po WWII a zaniklo to pred 60 rokmi, lebo Brežnev natiahol ropovod aj plynovod.
Tak sa Bratislava stala mestom - lebo dovtedy to bola dedina, kde bola v každom dome kosa jak v polepšovni a tak obyvatestvo síce nemrelo na kardiovaskulárne a onkologické ochorenia - ale 10x viac na angíny, chrípky a iné prechladnutia.
Pán Boh zpalať aspoň za globálne otepľovanie a nech všetci EKO-BIo podvodníci skončia v jazernom pekle plnom hladných medveďov, vlkov, divikaov, tigrov, ktrokodílov, žralokov, meňaviek, bakt=rii, vírusov a ostatnej, smradľavaj EKO-BIO hávede ...
5. 12. 2022   Dig
chudák čo si zablúdil, toto je portál o peniazoch nie konšpiračný byt, kde sa ideš vygrcať.
5. 12. 2022   Pismeno
pre Dig no fešák čas ukáže ako vždy.
5. 12. 2022   anonym
Takych fesakov nam tu treba, by si mal byt rad, niekto musi tlacit karu. A nieco mi hovori ze ty urobis lepsie ak sa zacnes zmierovat s Bohom, nez spamovat portal o peniazoch lacnou propagandou.
6. 12. 2022   anonym
Dobrý deň.Tiež som štrngal kľúčami v roku 1989 a mal 17 rokov a do dnes sa za to hanbím:Naposledy som vyrábal v Nemeckej firme 92 ks elektroniky za 1400€ za 27.70€ za 1 smenu!Smiali sme sa že Kapitalizmus je vydieranie človeka človekom a taraz už 33 rokov to tuná máme!!!Som Husákova generacia ročnik 1973.
6. 12. 2022   anonym
Suhlasim, kapitalisticky system nie je perfektny ma aj svoje chyby. Ale slobodny trh je najlepsi sposob ako zabezpecit ekonomicky rast a prodperitu pre vsetkych a tym myslim aj chudobnych. Ano nie je ferovy ale nemame vsetci predsa nemame rovnake schopnosti a danosti. Vladne zasahy mozu mat vznesene ciele ale historia nam ukazuje ze narobia viac skod ako uzitku.
Ak ti vadi nerovnost v prilezitostiach napr. rodinkarstvo pri vstupe na volny trh alebo korupcia, to s kapitalizmom nema nic spolocne a je to len jeden z prejavov ako sa niektori jednotlivci spolocnosti snazia optimalizovat, hladaju cestu mensieho odporu. Tam je prave uloha vlady odstranovat taketo bariery na volnom trhu. Pre blizsie informacie si mozes pozriet prednasku prof. Miltona Friedmana "Greed" https://m.youtube.c om/watch?v=RWsx1X8PV_ A
6. 12. 2022   anonym
Ešte mi povedz kde tvoj utopistický kapitalizmus a slobodný trh existuje alebo existoval to je to isté ako komunizmus tiež len utopia .
6. 12. 2022   anonym
Odpoved na tvoju otazku maju ludia vo vlastnych rukach co vlastne chcu ci komunizmus pardon stakeholder society
"nebudete nic vlastnit a budete stastni" alebo kapitalizmus "zacina sa to pracou" tzv. proof of work. Zaklady su uz postavene verejna databaza informacii tzv. bitcoin a tu vobec nemam na mysli token anorchistov a podvodnikov BTC a to ich "code is law"
1/1