Názory čitateľov


Názory k článku:
MH mení zákon o podpore obnoviteľných zdrojov

27. 2. 2017   Lolo
Je otazka, preco sa pridava do fosilneho zakladu benalu, alebo nafty nejake biopalivo, ja si myslim, ze je to jedine z dovodu predaja v zmesnej forme, len predat biosracky za najvyssiu spotrebnu dan v podobe PHM.
Keby bolo biopalivo tak fajne, ako Ethanol E85, alebo MERO, ako bionafta, tak by sa malo predavat zvlast, oddelene a z uplne inou spotrebnou danou, bud vyssou, alebo nizssou a ludia by si mali sami urcit, ci si doondeju auto, alebo prisposobia auto a palivovu sustavu na biosragory.
V kamionovej doprave, alebo vo vozidlach, ktore neostavaju odstavene dlhodobo, naopak spotrebuju velmi rychlo obsah palivovej nadrze, je to v pohode.
Ale vysvetlite polnohospodarom, ze biozlozka v nafte sa zgelovatie, alebo doondie pri mimosezonnej odstavke kombajnu, alebo traktora, pripadne v inych strojoch vstrekovacie trysky a cerpadlo.
Pripadne vysvetlite motocyklom, ktore u nas pol roka nejazdia, ze eurokurvitka /euro 4/ tak vstreky i cerpadla a hadice, za pol roka odstavky vyzeraju ako hnoj a vytvaraju sa aj v starsich karburatoroch usady gumove, ktore vdaka bioliehu doondeju cele vozidlo.
U auta to nieje inak, ale to vdaka vatsiemu objemu mootra a inak konstruovanej nadrzi a odvetravaniu, vydrzi viac.
Nechapem preco sa aj v SLovakistane, nepredava E-85 zvlast na stojanoch, nebol by to ziaden problem.
U susedov v RBM, je to bezne dostupne a na pouzitie uplne v pohode, ale nie pre odstavku vozidla.
auto.idnes.cz/t...
1/1