Názory čitateľov


Názory k článku:
Návrat je nemožný: Pred 45 rokmi došlo k zrušeniu zlatého štandardu

16. 8. 2016   URBAN
návrat je možný len ho západ a ním ovladaný MMF nechce lebo by nemohli tlačiť prachy poda potreby tak ako teraz napr. cez QE a ich rozpočty by nesmeli mať obrovské deficity. ja si myslím že pre budúcnosť je mena naviazaná a krytá komoditným košom nevyhnutná lebo súčasný menový systém kedy je mena umelo stanovená de facto fiktívne je cesta do pekla.
15. 8. 2016   Lolo
Tak nemozny je navrat zalteho standardu, ako je nemozne, aby niektore banky padli, lebo su prilis velke.
15. 8. 2016   anonym
Nemate pravdu, navrat zlateho standardu je celkom lahko mozny. Akonahle by teoreticky doslo ku absolutnej strate dovery napr. ku dolaru, jednou z moznosti zachranit svet pred absolutnym financnym kolapsom by bolo zavedenie zlatom krytej meny. Predstavte si, ze by doslo teoreticky ku hyperinflacii v USA. Myslite si, ze by Euro mohlo prebrat ulohu dolara? Nie som o tom presvedceny. Skor si myslim, ze by nastala absolutna nedovera vo fiat meny a jedinymi aktivami pouzitelnymi v medzinarodnom obchode by boli zlato a striebro. Na zaver si dovolim zacitovat Nostradama:
Nahrady zlata a striebra zaplavia svet, aby boli potom hodene do jazera. Zlato a striebro budu opät objevene.
16. 8. 2016   anonym
Zlato bolo už veľakrát v minulosti dôvodom veľkých kríz a chudoby. Zlato do budúcna určite nie je cesta.
16. 8. 2016   0
Trepeš somariny, pretože stále prežívame krízu a žijeme vo svete plnom chudoby. Čo si nepamätám z čias socializmu, neboli bezdomovci a nezamestnaný.
16. 8. 2016   anonym
A aký súvis vidíš medzi socializmom a zlatým štandardom?
...že trepeš somariny.
15. 8. 2016   Blind Man
Čo si to tí Rusi, Číňania a Iránci dovoľujú? Podkopávať niečo čo stojí na základoch pevných akoby boli zo (zhnitej) ocele. Richard urobil len to čo mu našepkali majitelia FED-u. Vraj pre dobro sveta. HOVNO!
15. 8. 2016   tyty
nefetuj...
15. 8. 2016   1130
Nemas celkom jasno v tom, ruska aj cinska mena sa valaju v tych istych srackach
16. 8. 2016   us_ama
Valala by sa v tych srackach aj americka mena,ale niekto dostal fenomenalny napad-naviazat dolar na ropu...a kto by nebodaj bol proti,tak lahne popolom...o to sa zu postara us army....
16. 8. 2016   Nikto
Presne, keby nebol dolar viazany na ropu tak už by bola amerika najchudobnejšia krajina na svete. Ak si niekto predstavuje ameriku podľa filmov, nech tam vycestuje potom uvidí čo je to za svet. Na normálny život s rodinou potrebujete zarábať 150 000 dolárov ročne. Ešte si každý môže zistiť za domácu úlohu na čom zbohatli vygumovaný kozojebci zo Saudskej arábie. Teraz sa premávajú ako veľký šejkovia. Na čiernej sračke sú postavené všetky hodnoty sveta.
18. 8. 2016   LV
prelozene.. dolar je kryty olovom
1/1