Názory čitateľov


Názory k článku:
Nevhodná poistka nič nerieši: 5 najväčších chýb pri online poistení

27. 6. 2016   WINCOM
daný článok by mal byť označený ako PR článok poisťovne UNION... a propagácia ich online značky ONLIA... nakoľko nehovorí o ničom inom ako "zaplatiť" načas cestovné poistenie, čo je zrejmé aj z ustanovení občianskeho zákonníka resp. propaguje poistenie auta prostrednictvom stranky, ktora sa v porovnavacoch este neneachadza...
27. 6. 2016   Lolo
Zakladnym principom poistenia, je strach. V skutocnosti, najma Slovakistanske poistovne, aj ked su to deti velkych zahranicnych poistovni, neriesia nic. Najma v pripade vozidla, ktore si poistime. Vozidlo, ak vznikne skoda nam, je uplne bezpredmetne, nakolko vozidlo, je spotrebny tovar, ktory je povazovany za amortizovany v momente, ked ho vlastnime, prvy den, prakticky sa jedna o srot, ktory uz len doziva. Nikto, okrem nas, co vozidlo vlastnime, vnom nevidi zoadnu hodnotu. V podstate sa da povedat, ze v okamihu kupy vozidla, sa stavame otrokmi a lekarmi umierajuceho casu a udrzujeme vrak na ceste, medzi vyrobou a srotoviskom.
Vynimku tvoria pripady, ak vozidlo mame na uver, leasing a podobne. Vtedy je vrak definovany, ako ciastkova istina z velmi problematickou hodnotou.
V pripade ze si daco poistujejeme, vrele doporucujem poistit sedadla vo vozidle, ak cestujeme dakam dalej, ako v EU, inak vsetko ostatne, je zbytocne. Ak dojde ku plneniu, tak castokrat nedostaneme od poistovne, ani prd, niekedy ani to nie, kolko nas stala poistka, ako taka.
Myslim konkretne napriklad 10 rokov platenu PZP, alebo havarijnu poistku dokopy u jednej poistovne.
Podstatne je, aby v pripade havarie, boli poistene osoby prepravovane, na prevoz zosnulych zo zahranicia domov. Ak sa jedna o malu dodavku 8plus 1, je to nesmierne dolezite. To su najvyssie vydavky, ktore po "amortizacii" mozu v krajnom pripade nastat.
Inak vraky na cestach, sebelepsie poistene, nic neriesia.
Vdaka legislative a vdaka statom zriadenej lichve, si nepamatam, ze by niekto vysiel z vozidlom poistenym v Slovakistane, ako vytaz z nejakej skodovej udalosti, ak aj doslo k nejakemu plneniu.
27. 6. 2016   anonym
súhlas, v SRN z vybratého plateného poistného ide na škody viac ako 80%, v SK sotva 50%, ostatné si poisťovne nechajú tzn. krátenie alebo nevyplatenie poistného, najväčšia zlodejna poisťovní v SK je amortizácia vozidla (okrem 1 poisťovne), ak Vám nabúra niekto auto, v podstate máte vrak lebo inštaláciou súčastí sa auto zhodnocuje a to nemôže byť aj keď ste nehodu nezavinili, v SRN v ČR ústavné súdy rozhodli v prospech poškodeného a poisťovne musia hradiť plnú cenu súčastí na obnovu auta do stavu pred nehodou. V Sk sa uvedené podarilo iba uplatniť dialničnej spoločnosti na plnú náhradu poškodených diaľničných zariadení - viď súdne rozsudky. Pre občanov toto ale v SK stále neplatí.
1/1