Názory čitateľov


Názory k článku:
Prvému penzijnému pilieru podľa INESS hrozia vysoké deficity

8. 6. 2016   Blind Man
Keď si môže Slovensko požičiavať na sociálne dávky cigánom, ktorí nikde nerobili, môže si začať požičiavať aj na tých čo tu celý život robili.
2. 6. 2016   gorilomogilo@email.cz
INESS - neoliberálny atisociálny prístup k starým (nechcete náhodou ľudí nechať kapať v chudobincoch, alebo ako eskimáci starý odídu do zimy a dobrovaľne umrú!!!)Karma dobehne raz každého a dúfam , že tých inesov dobehnne čím skôr!!!Mor ho!!!
2. 6. 2016   MV
Nič nevedia ako to bude, podobne neuznávam omielané propopulačné teórie, ktoré v podstate len umožňujú vyradiť čo najviac žien z pracovného trhu.
Príde sem moslim s troma ženami a doslova 20 deťmi ako sa to stalo v Dánsku a peniaze budú aj pre podobné celé mesto plus Indiu. Dnes by sa už aj bicykle dali predávať za 10-20 euráčov, preto podobne je to aj s inými materiálnymi statkami, ale biznis je biznis.
Musia byť všetky peniaze v autostrádach, drahých autách? Keby to tak nebolo zelenú vlnu by nevysielali nepretržite.
Celý aktívny vek si bude musieť občan ustrážiť rezervy na penziu. Deficit môže byť, ale štát sa záväzkov nezbaví, musí nastúpiť racionalizácia výdavkov, pretože aj roboty vytvoria nezamestnané vrstvy. Vraj nemá kto robiť!? Zvlášť za peniaze, ktoré neumožňujú pokryť výdavky v každom veku.
2. 6. 2016   milan9
Dôchodok bol vymyslený za Marie-Terézie ako ďalšia daň, najskôr pre štátnych zamestnancov, nakoľko bol stanovený vek na odchod do dôchodku taký vysoký že sa ho dožilo cca 5 percent platiacich.
Teda dnešný cieľ je, dosiahnuť to čo mal za úlohu v minulosti.
2. 6. 2016   Szekeres
?? a nebol to nahodou Bismarck?
2. 6. 2016   trader
Ten 2. pilier skrachuje a uz to zacina.Dzurindova vlada presustrovala peniaze za predaj SPP na dochodkovu reform a nic z toho.
2. 6. 2016   anonym
Čítal si vôbec článok? Ten bol o 1.pilieri.
2. 6. 2016   KVETA
vyhodte túto sorosom ovládanú mimovládkuINESSZO SLOVENSKA , KOLKO MÁ BYŤ VEK ODCHODU 70 ROKOV??? V situácii, ked mladí nemajú prácu, utekaju von, pLAty a dôchody sú mizerné a slovenSko kolonia, načo táká EU, aby z nás robili žobrákov a otrokov, schopných mladých odtiahli, na slovensko chú doniesť moslimské negramotné vyžierky a džihádistov a tí, ktorí tu ostanú budú na nich robiť do smrti, čim skôr sa Eu rozpadne tým lepšie ako to, že komunisti dókázali dať ženám vek odchodu do dôchodku 53 až 57 rokov a tito by nás zodrali z kože,,,
2. 6. 2016   MarianDz
matematika, ekonomika, racionálna ignoracia. Nadávanie, reptanie a plakanie, sú neoddeliteľnou súčasťou každého systému avšak nikdy ho nedokázali zmeniť. Avšak čo systém naozaj dokáže zmeniť resp. potrebuje na svoju zmenu je česť (čestnosť) zvolených do riadiacich funkcií, ich zodpovednosť v oboch svojich podobách (hmotná aj etická), empatia naprieč všetkými spoločenskými vrstvami (skupinami), s tým súvisiaca priazeň väčšiny (každej z vrstiev nielen jednej), udržateľnosť modelu (ekonomická, politická, geopolitika, atď...). Porovnávanie vybraných časovo obmedzených úsekov medzi tým čo "je" (krátka neudržateľná prítomnosť) a čo "bolo" (rovnako krátka neudržateľná minulosť) tvorí len súbor viacerých neudržateľných okamihov vyhovujúcich časti nie celku, a vôbec neodráža všetky potrebné informácie pre porovnávanie politických systémov. Preto dosť nechápem že takýto argument stále pretrváva na fórach. Za komunizmu bolo lepšie toto, za Márie Terézie bolo lepšie tamto, atď... . Veď je to súbor viacerých krehkých podmienok ktoré dokážu v krátkom čase vytvoriť danú príležitosť (žiaľ VŽDY výmenou za príležitosť inú, ekonomická obmedzenosť zdrojov) ktorú až keď spoločnosť stratí, začína z porovnávaním. A vôbec nikomu nevadí že ju mali napr. doteraz len ako vedľajšiu externalitu ;o) A tak ako som začal "Nadávanie, reptanie a plakanie ..." a žiaľ ani porovnávanie hocičoho z hocičím samo o sebe systém nedokáže zmeniť, veď človek ani presne nepozná celkový počet práv a povinností v jednotlivých režimoch o ktoré prišiel a naopak ktoré mu pribudli. Alebo vy hádam viete toto presné číslo že dokážete rôzne systémy navzájom tak dokonale porovnať??? Som presvedčený že každý systém je aj dobrý a zlý zároveň.
2. 6. 2016   MarianDz
rovnaký neudržateľný je aj okamih INESS-u, každého piliera ktorý už vznikol aj ten ktorý ešte len vzniknúť musí samozrejme len ak vzniknúť má. A na tom nieje nič na hnev či zlosť. Zmenu Vám na Vaše obrazovky prináša ŽIVOT. Tak nepreplačte svoj nad tým čo ste stratili ale tešte sa s toho čo máte. Prečo mi má vadiť pohľad na moju budúcnosť v ktorej budem pracovať, veď kto nechce nech nerobí (nedá sa vynútiť) otázka je skôr čo chcem robiť, čo budem vládať robiť a či ma to bude baviť ;o) Niekomu možno budú chýbať sľúbené a sľubované dôchodky no, ehm, ehm aj "malé Švajčiarsko" bolo sľubované a aj množstvo iných zmien a vecí. A toto nikto už nerieši hoci "Sľub bol sľub, a žiaľ len sľub!" taká možná príležitosť. Nič ste nestratili ani nezískali bol to len sľub preto pozor na to komu veríte! Koho sľub bude vašou možnou príležitosťou!!! A že sľub nieje istota vám ani hádam písať nemusím. Prajem Vám veľa Istôt nielen sľubov priatelia ;o) a ďakujem za zastavenie sa a prečítanie.
2. 6. 2016   kveta
Preboha na čo sa máme podľa teba tešiť, prvý scenár,budeme robiť do 70 , len či budeme vládať a vôbec či nás bude chcieť niekto zamestnať, ked dnes majú problémy aj mladía musia von, výnimka, alebo budeme mať prácu , v ktorej sa nepretrhneme a ešte budeme zdravotne použiteľní, koľko 20 % populácie, uradníci, lekári , vojaci , policajti, tí už majú vystarané po 40, ostatní na stavbách, v ťažkých profesiách podochnú, výhoda, nebude treba platiť dôchodky.... časť zdravotne nepoužiteľných ľudí bude Na up, aj stamad sa ich budú snažiť vykopnuť a hodiť na plecia rodín, tí solventnejší a s obálkami šťastnejší dostanú invalida....... Väčšina manuálne a ťažko psychicky pacujúcich podochne do 70. načo potom platili odvody, aby to rozkradli politici, rozdalo sa to pár ľudom a podporovali sa očakávané islamské vyžierky????Potom odporúčam neplatiť odvody ale len minimálne a peniaze si odkladať...........
2. 6. 2016   kveta
Peniaze si odkladať na časy, ked ťa už nikto nebude chcieť zamestnanať, lebo možno nebudeš zdravotne a výkonnostne vládať, budeš starý a nepoužiteľný, nedať tomuto štátu ani euro navyše , lebo tento štát sa o teba na rozdiel od režimu, ktorýý tu bol pred 89 rokom nepostará, urobí z teba bezdomca , socku, napriek tommu, že si desaťročia poctivo pracoval,,,,,,,,
2. 6. 2016   gorilomogilo@email.cz
Súhlas!!!!
2. 6. 2016   Szekeres
boze, vy ste vazena dama musela byt nomenklaturny kader s cervenou knizkou, ze ste sa mala vtedy tak dobre. Tym netvrdim, ze ten hnoj dnes je o nieco lepsi. Je to stale to iste..lebo ludia su stale ti isti...
2. 6. 2016   kveta
omyl, nebola som komunistkou vtedy ani teraz . len sa pozeram otvorenymi očami a vidím smutnu realitu...
2. 6. 2016   Szekeres
tak ste musela mat dobre kontakty. Lebo, kto ich nemal, bol obcan druhej kategorie....a nemal rovny pristup k verejnym zdrojom. A vtedy ine ako verejne neexistovali. A v podobnom duchu to funguje i dnes.
2. 6. 2016   yanis
no lebo dnes ten pristup je...hehe...navyse podstatna cast verejnych zdrojov je uz v sukromnych rukach, takze sa necuduj ze nie je ani taky ako vtedy, ze si po usi zadlzeni a platis za kazdu somarinu
2. 6. 2016   MarianDz
Re: kveta - uvažovali ste niekedy aj o možnom scénari ako zmeniť túto Vašu víziu na to aby to takto nedopadlo, respektíve ako si predstavujete že by to malo fungovať? Vaše slová vo mne zanechávajú pocit nespokojnosti, nedocenenia a beznádeje bez možnosti zvrátenia takto pesimisticky videného obrazu sveta. A snažím sa Vám vysvetliť že nie všetko čo sa pokladá za dôležité, dôležitým aj naozaj je. Ak by som Vám povedal že budete robiť do 270 roku života, určite by ste reagovali inak, či nie? A určite by ste sa aj pousmiali veď čím to je že práve vek 70 je pre ľudí dnes takou dôležitou hranicou (údajom), žeby z hľadiska možného dôchodku? Veď toho ako píšete sa nemusí dožiť ani 30-ročný človek prečo potom toľko sklamania z faktov o ktorých vraj toľko viete. Dôchodok je len možnosť nie cieľ v chápaní aktívne prežitého a úspešného života.
2. 6. 2016   MarianDz
prípadne ak by som mal tu možnosť a priznal Vám od zajtra Dôchodok vo výške 350€ čo by ste robili? Vaša túžba po dôchodku by bola už naplnená čo by nahradilo tento Dôchodkový cieľ? Nepovedali by ste si vari že 350€ je málo a nesnažili sa zamestnať niekde kde by ste si privyrobili ďalšie peniaze? To by však nabúravalo teóriu o tom že po dosiahnutí hranice dôchodku už policajt, vojak, lekár, úradník atď... majú ako píšete "vystarané" a nebudú, nepotrebujú robiť nič. A to si celkom nedokážem predstaviť lebo "NIČ" sa nejako robiť ani nedá. Nehnevajte sa prosím na mňa za to že som to takto napísal ale nedokážem nájsť iný vhodnejší spôsob ako daný stav opísať iným spôsobom bez toho aby som Vám dokázal priblížiť to čo by Vás čakalo ako dôchodcu. Byť dôchodca nieje konečná, je to len iné pomenovanie "dneška" zo všetkými plusmi aj mínusmi ktoré tento 24-hodinový interval prináša.
1/1