Názory čitateľov


Názory k článku:
Stačí minimálne zvýšenie dane: Ak by sme tankovali drahšie, Európa by si poradila s utečeneckou krízou

22. 5. 2016   Blind Man
Čo sú toto za kokotiny? Utečencov treba vracať do Turecka a s krízou si pomôžeme bez toho, aby sa museli dane zvyšovať. Zasa nejaký jevrej dáva rozumy ako s druhými peniazmi narábať.
22. 5. 2016   anonym
16. 5. 2016 Lolo
#134547
Ono je to asi takto, myslim si ja..
Germania potrebuje nastartovat spotrebu. Spotreba sa nevytvara doma, pretoze vdaka krize, su poondiaty nielen Germanci, ale cela EU.
Potom vsemozne QE a paky znehodnocovania penazi, zaporne urokove sadzby a ine mnamky nefunguju. Tak sa spravi v ekonomike "umela zataz" alias economic dummy load, ktory dokaze spotrebovat prebytky, pripadne absorbovat a vytiahnut z ludi i ekonomiky "prebytocne peniaze" rozpohybovat vsemozne stuhnute a upchate cesty a procesne stavy, ktore sa dlho nepouzivali.
Vysledkom budu aj skody, ktore sa nedaju odhadnut, pripadne niako predvidat, ale aj skody a ich naprava, bude stat peniaze, ktore sa rozpohybuju.
Je mozne, ze prave preto zapadne staty nechceli otrokov z vychodu a zaviedli na prechodne obdobie obmedzenia na pracovnych trhoch, lebo sa opravnene bali, ze pracovna sila z vychodu bude evakuovat hoci zdanene peniaze domov, kde by takyto gastarbaeiteri, po vzore byvalych Juhoslovanov, nastartovali ekonomiku rodnych zemi a na tomto principe, by sa kapital evakuoval a z Germanie, by sa stala len "noclaharen" pre lacnu pracovnu silu, ktora by peniaze vyvadzala mimo ekonomiku krajiny, na tyzdnovky by si nosila klobasy a snicle z domova, ziadna domaca spotreba by sa nezvysila, drahe zdravotnictvo a poistenie, by si otroci platili radsej doma, sluzby ako Zubnika, by niaky poliak, alebo Slovakistanec nenavstivil a byty najomne, by obyvali, ako vychdniari v Blatisrave, po 5-8ks aby usetrili naklady.
Zato vlna utecencov, vyzaduje komplexnu starostlivost a je, aj ked silno stratova, hybna sila ekonomiky Germanskej. Vsetky peniaze, ktore pohltaju, spotrebuju, stravia a vykakaju neoeuropania v Germanii, budu cisto domace. Vsetky teroristicke utoky, ktore vytvoria skody, budu sanovane doma. Vsetky peniaze, ktore ludia vydaju na svoju ochranu, presidlenie, alebo zmenu miesta pobytu v ramci Germanie, budu cisto domacou silou pohybu a spotreby. To co sa nehodi, alebo bude predstavovat pre Germaniu a Germancov prilis velky problem, sa bud vyexpeduje do kolonii na vychod, alebo to zavru doma do ohrady a my im za kus zaplatime 250.000 riskych eur.
Je to dobre vymysleny tah.
Princip umelej zataze, Germania pouzila v historii nie raz.
Je to iba jeden z moznych sposobov, ktore vysvetluju Germansku aktivitu.
Inak sa to spomina v istej ekonomickej teorii, ktoru zasveteny poznaju, ako kapitolu "The leech therapy", alebo liecba pijavicami.
21. 5. 2016   ignac
tak mi mame platit večšie dane abi sa ta čvarga muslimska mala lepšie ,a za vdačnosť mas budu okradať a vraždiť .....
dočista vam hrabe v hlavičkách ! ! ! ! ! !
21. 5. 2016   Pismeno
najlepsie riesenie uteceneckej krizy je vratit sa k suverenym statom a zrusit EU a vykadit sa na TTIP a zastavit vsetky vojny ludia by neutekali a povesat bankarov, obchodnikov a vyrobcov zbrani a farmaceutik.
21. 5. 2016   fero z BA
vieš o tom úplné h....o, inak by si to nemohol napísať
22. 5. 2016   apoliticky
Pismeno...ma uplnu pravdu...a ty ,,fero z BA,, si BA nevidel ani po tme z rychlika...si iba obycajny tupy provokater !
21. 5. 2016   fero z BA
ceny pohonných hmôt sú v EU zbytočne nízke a nebránia zvyšovaniu spotreby fosílnych palív a znižovaniu ekologickej záťaže, ak by sa dvihli ceny na úroveň cca 2,5 eura na liter paliva, hneď by klesla ekologická záťaž, množstvo kamionovej dopravy, atď..... prakticky samé pozitíva, ale politici žiaľ konajú na základe politickej objednávky luzy
21. 5. 2016   Doktor
potom sa automaticky navysi cena tovaru, ktora zavisi prave na kamionovej doprave. obilie si na bicykli neodvezies ;)
22. 5. 2016   1818
Si riadny kokoň fero, na to že si z blavy. Keby sa zdvihli ceny paliva na 2,5 €/l , tak by ceny prepravy tovarov a služieb stúpli 3-násobne. Nič sa nevyrieši, len by došlo k zvýšeniu cien. Zvyšovanie cien spôsobí zníženie spotreby.
22. 5. 2016   fero z BA
že by to bol v rámci ochrany životného prostredia cieľ? samozrejme, že sa zníži spotreba a o to predsa ide?
21. 5. 2016   meno
Zas by len od ľudí vedeli smradi vyberať poplatky. Teraz je to pár centov za palivo, o chvíľu za hento a tamto a bežný bude fakt už len na rožkoch a vode. Jak keby nestačilo že tretina výplaty sa stratí ešte ani nenabehla na účet, a potom zase len ďalšie dane a poplatky. Čo tak znížiť euroúradnícke platy na polovicu (za čo by si aj tak ešte žili vysoko nadpriemerne) a podať pomocnú ruku aj priamo zo svojho? Či len cudzími peniazmi vedia narábať a kázať aby sme sa my zbierali? No do toho, ukážte tu SVOJU solidaritu ktorú žiadate od všetkých ostatných. Samé pijavice, potkani a vyžierky tam sedia, chrapúni prvej triedy odtrhnutí od reality.
21. 5. 2016   etpozemstan
nie je to pár centov ale z každého litra je pevne stanovená daň a to najmenej 0,70 Eur + samotné PHM a na to všetko DPH 20%. Čo v konečnom súčte znamená viac ako 0,92 Eura LEN PRE ŠTÁT
21. 5. 2016   nahnevany
Este keby to tak bola DPH /dan z pridanej hodnoty/ . . .
Uvadzate spravne: . . . na to vsetko . . . Teda ziadna DPH /dan z pridanej hodnoty/, ale brutalna 20%-na dan z netto ceny, v tomto pripade PHM.
21. 5. 2016   3201
už aj tak je benzín drahý,veď nech si pán minister chodí na Slovensko natankovať tak ihneď upustí od toho nápadu
21. 5. 2016   duri3
Poviem to takto rovno. Môžem sa ja vysrať na utečencov za neviem akú minimálnu cenu zvýšenia benzínu. Čo tak rozdeliť to na nových členov EU aby sa im z zvýšila životná úroveň aspoň o trochu keď už toľko makáme blahobyt našich starých spoluobčanov.
21. 5. 2016   Lolo
Problem je, ze energy powerty z kolonii, nebude jasat, nakolko tie 3 centy mozu byt smrtelne. Neskor to moze byt nova spotrebna dan z Elektriny, alebo Plynu, ktoru centralna Germania bude chciet pre dalsie "rozvojove projekty" na neoeuropske osidlenie.
Problem vidim v tom, ze nakoniec na tych musulmanov, sa zlozime cela Europa, Germani si tie centy z litra benalu, kWh plynu, alebo elektriny vratia domacnostiam inak.
Zaujimavy system..
21. 5. 2016   ľuboš
bože a toto nám vládne ?!!!
neuvedomuje si generalita EU, že ženie EU do konfliktu medzi národmi a teraz ešte aj chce zvýšiť DAŇ za PHM ?!!, tie isté PHM, ktoré tankujú ľudia aj s 400-500 eurovým platom, ktorí trpnu, čo sa pokazí v domácnosti,či dajú posledné peniaze u lekára...aj TYM ich chcete pridrbať ?!!
Čo tak zrušiť tisíce miest kadejakej "sociálky", nefunkčných manž. poradní, úradníkov, colníkov, policajtov, znžiť platy europoslancom, komisárom, alebo je vari normálne, brať 5-20.000 eur/mesačne a v tej istej krajine s tým istým vzdelaním 700 -800 eur ?
nech sa láskavo EU preberie z ružového sna. treba tlačiť na ukončenie vojny!
1/2staršie