Názory čitateľov


Názory k článku:
Na stúpajúci záujem o malometrážne byty v Nitre zareagovali developeri

16. 5. 2016   puk
podla mna zas stavaju nove byty na ukor tych ludi, co uz zaplatili nehorazne sumy za byty predtym v domneni, ze sa nenajde skorumpovany uradnik, co schvali stavbu noveho domu 8m od ich okien
15. 5. 2016   Lolo
Ja osobne si myslim, ze ak stat dava dotacie zahranicnym firmam, mal by dat dotaciu aj na byvanie.
Kazdopadne by nic nestratili, len developkari a bankstri, hoci len o malo menej, ako pri terajsej situacii.
Stacilo by schvalit program /nie pogrom/ pre zamestnanie a byvanie, pri automobilke, vytavat par blokov nenavidenych panelakov, za peniaze statu, ktore vsak bude rucit automobilka, ako zamestnavatel buducich otrokov. Kto dostane pracu, dostane aj byt. Bud najomny, alebo do os. vlastnictva, bud bude splacat z vyplaty, alebo si moze zobrat vlastnu pozicku.
Je uplne jedno ako to zaplati, prednost by mali mat zamestnanci "vyznamneho zamestnavatela" v danom regione.
V podstate je uplne jedno, ci im postavia panelaky, alebo kontajnerove ubytovanie modularne, pripadne mestecko z mobilheimov, kazde riesenie je dobre.
Nastartuje to lokalnu ekonomiku, usetri peniaze statu, otrokom a podobne.
Ak by vsak mal TATa motors rucit na podobne projekty, asi by sa na Slovakistan vyondial. Inde je bezne, ze fabrika musi zabezpecovat aspon ciastocne ubytko.
Ale ja to vidim, skor na nejake stanove mestecko, alebo slum, pretoze v praxi, su na to indovia zvyknuty, mozno nam ukazu novu cestu lacneho byvania a recyklacie, aby sme sa vedeli postarat o seba stavat si pribytky novej kategorie, podobne ako v Calais.
Pretoze ak almuzna vo fabrike, ma byt pohltena na hypoteky a byvanie otrokov v developkarskych projektoch, tak peniaze zamestnancov, niako nepomozu regionu Nitry, vsetko sa evakuuje mimo Slovakistan.
Okrem potravin, ktore by otroci nakupili z regionalnych zdrojov. To bude asi tak 1% z ich primu.
15. 5. 2016   anonym
DEVELOPERI MI STALE EVOKUJE VYRAZ ZLODEJI..PRECO?
15. 5. 2016   nahnevany
Developeri treba vediet rozoznat netto cenu /sumu/, oznacovanu ako cena /suma/ bez DPH resp. ako zaklad dane od pridanej hodnoty.
15. 5. 2016   ja
no skus aj dnes nech nevyjdes z formy
15. 5. 2016   nahnevany
Ano.Tzv DPH /tzv.dan z pridanej hodnoty/ je sama o sebe podvod.
Tu je dokaz.
Pocnuc rokom 1993 je pod zamienkou DPH /dane z pridanej hodnoty/ v skutocnosti skryta momentalne vacsinou 20%-na dan z netto ceny /sumy/ tovaru, komodity, nehnutelnosti, sluzby, platby . . . a ta je, co sa financii tyka, nasobne vyssia ako vlastna dan z pridanej hodnoty /DPH/.Netto cena /suma/, oznacovana ako cena /suma/ bez DPH alebo tiez ako zaklad dane, nie je pridana hodnota. Netto cena a pridana hodnota su dve diametralne sa od seba odlisujuce veliciny. Pri narabani s tzv.DPH /s tzv.danou z pridanej hodnoty/ prichadza k zamene tychto dvoch roznych velicin. Porusene su zakony najvyssie, prirodne, v tomto pripade matematicke.
Na predmetnych fakturach, danovych dokladoch, platobnych doklsdoch, pokladnicnych dokladoch /blockoch/ a.p, sa vyzaduje, dokonca sa s vyhrazkami a sankciami prikazuje platba dane z pridanej hodnoty /DPH/, inkasuje sa vsak de facto spomenuta dan z netto ceny /sumy/, ktora je oznacovana tiez ako cena /suma/ bez DPH resp.ako zaklad dane, a z ktorej dan je financne znacne vyssia ako samotna dan z pridanej hodnoty /DPH/. Obchodnici, podnikatelia, zivnostnici a vobec obcania tak od roku 1993 pri platbe tzv.DPH /tzv.dane z pridanej hodnoty/ platia ovela viac ako sa od nich pozaduje resp.ako sa im vyhrazkami a sankciami prikazuje.
Zo strany MF SR, FS SR, Financneho riaditelstva, Danoveho riaditelstva, danovych uradov alebo napriklad aj zo strany Financnej policie, Danovej kobry, Narodnej kriminalnej agentury /NAKA/ ci Najvyssieho kontrolneho uradu /NKU/ je to podvod na obchodnikoch, podnikateloch, zivnostnikoch a obcanoch vobec.
1/1