Názory čitateľov


Názory k článku:
RONA Lednické Rovne a Sklenárstvo Královič zabezpečia študentom prax

7. 2. 2016   fero z BA
úplne pomýlená cesta, komunisti by najradšej mali krajinu plnú robošov. Na podporu vzdelávania radšej dávajú dotácie zlodejom ako naposledy pre univerzitu v Sládkovičove na výskum, ktorý nevykonáva. KSS-SMER má IQ húpacieho koníka a neodolateľnú chuť kradnúť, preto tu nič zmysluplné nemôže vzniknúť. Buďme realisti, ktorý šikovný mladý človek bude chcieť byť robotník. Do takých zamestnaní sa ide len zo zúfalstva
7. 2. 2016   Lolo
Obavam sa, ze atraktivita pre mladych ludi je myslena dobre, aj odmenovanie, ale ked sa na to pozrem ocami mladeho cloveka, ktory vyrasta do moderneho otroctva, tak vidim to nadsenie, ked uvidi sklarsku hutu a bude sa mu striedat tyzden v skole a tyzden vo fabrike, za 2,5 eura na hodinu a ked uspeje, tak dostane asi 3,5 eura na hodinu a uzasnu perspektivu, byvat dakde v unimo bude vedla fabriky a dozivotne fukat na smeny do pistaly, alebo v prachu a spine tkat sklenene vlakna do laminatov, pripadne baby mozu prezit uzasny zivot, ako brusicky skla.
Kedysi to byvalo povolanie chudobnych a dnes rovnako, ale z dokonalou neistotou, buducnosti.
Jedine co by snad pomohlo dostat ludi do fabriky, je, keby im dali byty, uplne zadarmo, po 5 rokoch.
Do osobneho vlastnictva, uplne bez ziadnych podmienok, by ich mohli predat tie byty.
Po 5 rokoch..
Pokial by si spravili rodinu, neodisli by a snazili by sa tu fabriku udrzat. Ty co by odisli, kludne by od nich mohla fabrika kupit za statnu podporu byty spat a znova ich dat dalsim mladym.
I ked to vyzera cudne, je to jedina sanca, ako ludi je mozne udrzat pri fabrike a neprehajdalakat gate na dopravu z okolia.
Lebo staci, ak sa pozrem, co sa stalo v okoli Senice, ked poondiali dopravu autobusovu a ludia z okolnych obci, co nemaju auta, sa museli prestahovat do SE, aby mohli dochadzat do roboty.
Podobne su na tom sklarne v LR.
Lebo ked otrokom daju 800evri na vyplatu a za to maju byvat a cestovat do LR, z Dubnice, alebo Bytce, to mozu ist aj do Cechistanu/RBM a nespoliehat sa na to, ze bude lepsie- Lebo este nedavno, sa dalo z Tuchyne dostat busom aj z redstounu, ale dnes ked tie busy akosi nechodia, kto by sa prdkal do LR na sichtu?
1/1