Názory čitateľov


Názory k článku:
Zhruba tretine Slovákov neostáva z príjmu na sporenie

29. 9. 2015   Lolo
Ja len doplnim Praktika.
Pisem o tom tu uz dlho.
Ale problem je naozaj v tom, ze ludia z nizkymi prijmami, chcu mat viac, ako to, na co maju.
Lenze keby v Slovakistane ludia zili striedmo, alebo realne tak, ako maju svoj prijem a nebrali by si hypoteky, vyzeralo by to tu horsie, ako pred rokom 1989. Ludia by zili v budach, zemliankach a ghetach. Je mozne, ze skor by stat riesil najomne byvanie a dotacie, mozno by menej kradli politici.
ale zili by sme vo vatsej miere o malinko spokojnejsie, ale vyzeralo by to tu o dost pustejsie.
Ono to tu raz tak nejak aj vyzerat bude, ale este to nejaky cas potrva.
29. 9. 2015   Praktik
Vacsine ludi s nizkym prijmom, by bolo dobre zapamatat si tuto vetu z clanku, citujem "dôvodom, prečo im neostávajú peniaze, je ich drahý životný štýl"....
Vela ludi si povie, ze vsak maju malo, a ziju slabo, preto neusetria. Casto je vsak problem inde. Vela ludi s nizkym prijmom sa nepozera na svoju buducnost. Vidi zabezpecenie len v socialnych davkach a aby sa o nich iba stat postaral.
Tieto nizkoprijmove skupiny pritom vidite casto pobehovat s luxusnym tovarom, ktore si nedovolia kupit ani osoby s vyssim prijmom a s vyssou financnou gramotnostou.
Problemom je prave ta nizka financna gramotnost, alebo skor arogancia - aby sa stat o nich staral. Ked vidim, aky drahy, alebo luxusny tovar si kupuju, ako plytvaju... tu maju rezervy. Pri setreni a skromnosti, dodrziavani zasad hospodarnosti, by si mohli zit lepsie. Ale oni si nechcu zlepsit financnu situaciu. Lebo to casto znamena, ze by museli pracovat, alebo zeby nemali narok na niektore socialne davky. Tak sa radsej rozhadze vsetko a bude sa pytat viac a viac s natrcenou rukou.
Ludia nemaju peniaze, ale maju casto predrazene hypoteky, ci predrazeny najom /3-4 izbak miesto 1-2 izbaku/, luxusne potraviny /alkohol, cigarety/ a rozny iny tovar. Ale je lahsie pytat od statu, ako sa sam starat. Nehovoriac o tom, ze ak sem dojde zaplava utecencov, tento trend bude este pokracovat. Doplatia na to pracujuci a nakoniec sa nebude chciet robit nikomu.
1/1