Názory čitateľov


Názory k článku:
Ciele čínskej vlády v oblasti ekonomického rastu sú nereálne

29. 8. 2015   Imrich
To sa dalo čakať že tie čínske tretky pletky sa nebudú donekonečna dobre predavať.Čínske výrobky nahradzuje vo veľkom INDIA kde sa presťahovala značná časť výroby.&NAjväčší odberatelia hlúposti z číny boli vždy američani ale v poslednej dobe fatalne pohrdajú čínskymi výrobkami dekoraciami a rôznymi plastovými nezmyslami.
29. 8. 2015   kakadu
Rast Čínskej ekonomiky nemá iba trhové aspekty, ale aj politické aspekty, preto keď sa k rastu Číny vyjadruje nejaký "odborník, ktorý do svojich úvah nezakalkuluje politické rozhodnutia vlády, tak sa iba smejem,
nakoľko vláda má nástroje nato, aby rast HDP dostala nad 10%, veď základná úroková sadzba v Číne presahuje 6%,
teda nástroj na oživenie je zníženie úrokovej sadzby, ktorý stimuluje podnikové a spotrebiteľské aktivity,
aj investovanie vládnych rezerv do infraštruktúry, armády, aj zahraničných investícii na Novej Hodvábnej cesty
30. 8. 2015   simon
No lenže musí dbať aj na to, aby sa investície nevyparili v bublinách, na ktorých pár ludí zarobí a potom ostane púšť v podobe nevyužitých kapacít a infrštruktúry. Ale s týmto problémom musí bojovať globálne hospodárstvo čína, pretože a je spotreba riadená hlúposťou, tak áno môže to takto ísť donekonečna...lenže sú aj iné "ceny" ako finančné.
29. 8. 2015   ainemunys
Prečo ten čínsky miliardár nepomáha čínskej vláde ???
29. 8. 2015   Lolo
No ked sa tak zamyslim, ake plany su realne v nasej kleptokracii, tak mam dojem, ze ta Cinska vlada to este ku reaite ma trocha blizssie, pretoze tam zije cez 1,5mld ludi.
1/1