Názory čitateľov


Názory k článku:
Rozdielny postoj centrálnych bánk: Prečo sa niekto zlata zbavuje a iný ho nakupuje

25. 6. 2015   Lolo
Kto nema zlato, alebo striebro, ma holy zadok.
Ale to sa nema verejne hovorit, pretoze u nas je to tak, ze sa nema smelit z drahymi kovmi. Ale ty co maju schovane, obvykle problem ziaden nemaju.
Vidno to napriklad na KPZ-kach (kufrik poslednej zachrany) pre oligarchov a politikov, kde obvykle taketo KPZ obsahuju liqidne komodity, ako zlato, kokain, alebo prve vydanie rychlych sipov.
Krabice od vina, su len prechodny jav.
25. 6. 2015   GoldmanSachs
Zlato malo vzdy v historii svoju hodnotu. Terajsie FIAT peniaze su len zdrap, pride jedna kriza a moze sa stat ze dolar, Euro, libra mozu prudko devaluvovat a dalsi problem je ten ze papierove meny su vytlacene len asi na 10% zvysnych 90% je v elektronickej podobe.Keby sa konal RUN na banky tak by si ludia fyzicky nemali co vytiahnut. Ano, cena zlata je kolisava a zisk nemusi byt vobec ziadny ale ako uchovavatel hodnoty a ochrana pred inflaciou je dobre do nho investovat povedzme 10-20% svojich financnych rezerv.
Cela Azia skupuje zlato, od Ruska po Japonsko, ci uz sukromne alebo centralne banky. Vedia ze kriza zas nejaka pride a len sa pozrite ako zlato vyletelo nahor ked tu bola kriza a dalsia uz klope na dvere.
25. 6. 2015   miro
Tá tabuľka je už stará. Je známe, že Čína predbehla Taliansko. No a o zlatých rezervách USA by sa tiež dalo diskutovať. Je známe, že Nemecko svoje zlato uložené v USA tak skoro neuvidí a aj Texas, ktorý požiadal o vrátenie zlatých rezerv má problém.
www. extrastory . cz/texas-uz-fedu-ne veri-chce-miliardove- zlate-rezervy-stahnou t-domu.html
25. 6. 2015   anonym
Čína posledné roky nezverejňuje kolko má zlata. To zverejnenie v dohľadnej dobe príde a všetci budú prekvapení. Len aby ho už nemali viac ako USA. :-)
25. 6. 2015   zlato
PRE MIRO:toho zlata majú v amerike veľa.Možno ho nedostanú tak rýchlo.Čo keď sa zistí,že zlato bolo nakradnué v II sv.vojne a niekto aj vie od koho koľko a bolo by to zle,keby sa svet dozvedel pravdu.Môže to byť vydieranie,ale úspešné.Nemci možno musia mlčať.Vraj sa nedávno z ich zásob v amerike stratilo 10 ton.Zaujímavé.
1/1