Názory čitateľov


Názory k článku:
Zamestnanci automobilky žiadajú vyššie platy

20. 6. 2015   anonym
Zamestnancom prajem, aby vydržali do konca a vyššie platy si vybojovali aj za cenu štrajku na dobu neurčitú. Ich výrobky sa kvalitou rovnajú tým vyrobeným vo Francúzsku, náklady na výrobu a mzdy sú u nás oveľa nižšie, ale zisk je vysoký, lebo ceny áut sú akoby boli vyrobené vo Francúzsku. A hádajte, kam putuje zisk? Tak aspoň tí, ktorí tu otročia nech z toho niečo majú. Vydržať a nedať sa!
20. 6. 2015   Bukač Laco
Jediný dôvod pre čo tu prišli automobilky je nižšia cena práce ako v ich domovine . Ak sa to zmení , za pár mesiacov rozbehnú výrobu inde. Rumunsko , Bulharsko atď. Ak chcú auto aj predať , nesmú ho vyrobiť draho .
Jedného dňa sa môže stať , že protestujúci zamestnanci dostanú oznam o ukončení činnosti fabriky . A budú spomínať ako bolo dobre a aká hlúposť bola sťažovať si . To len odborári aby ukázali za čo berú 10 tisícové platy tak takto provokujú . Im nič nehrozí .
20. 6. 2015   Lolo
Bude treba este aspon jednu, alebo dve autodebilne montovne v Slovakistane, lebo je tu este dost otrokov, ktory budu radi makat za menej, ako malo.
Keby odbory Franticke videli, za co makaju pri TT, tak by nieze strajkovali, ale zaplaili by fabriku doma u zabozrutov.
Je zaujimave, ze pred nedavnom, chodili partie z PSA, makat na tyzdnovky ku zabozrutom, prezentovali to ako rotaciu a zvysovanie kvalifikacie pracovnych sil.
Zabozruti sa sprajcli na odborovej urovni a vydupali si, ze otroci z PSA z vychodu, nesmu vstupit do dielni a hal, pretoze beru pracu a vytvaraju negativne tlaky na urovni zamestnancov liniek doma.
Taky fasa mame ten nas svet.
Frantici maju za tu istu pracu, zhruba 3,8 nasobny plat, ako ty nasi otroci v TT.
20. 6. 2015   skmn.mail@centrum.cz
Ta toto nenormálne!! Oni nechcú, aby firma PSA rozkvitala a zamestnala čo najviac fantasticky platených zamestnancov? Je im málo 1000 éčiek v čistom?
1/1