Názory čitateľov


Názory k článku:
Z druhého piliera zatiaľ vystúpilo 30 tisíc ľudí

4. 5. 2015   kocúr
Nebojte sa, blahobyt bude.
4. 5. 2015   Luboslav
DSS je jedna zmanipulovná súkromníckozbohatlí cka firma,. ktorá zneužíva odvody daňových poplatníkov na svoje prospechové investície. Zaujímavé podnikanie je, keď súkromná firma získáva na svoju prevádzku peňažné prostriedky z odvodov od poistencov, potom sama rozhodne, ktoré úkony bude preplácať a ktoré nie. Samozrejme preppláca len tie, ktoré sú pre ňu ekonomicky zaujímavé. Ostatné liečby nech si platí pacient sám. aj ke´d je to náš jňklient. A potom sa hrdí, aká je zisková. Podobne je to aj s DSS.
4. 5. 2015   Jozef
Trepeš
4. 5. 2015   Jozef
Druhý pilier je nadčasový, iba neinformovaný a zmanipulovaný jedinec z neho vystúpi. Názor, že za nízke dôchodky môže 2 pilier, vypustí iba hlupák. Za tie sú zodpovedné vlády, ktoré tu od 89 okrádajú a tunelujú tento štát. Ak by ho viedli tak, aby tu bola 5-6 % nezamestnanosť, tak aj platy a samozrejme aj dôchodky by boli vyššie.
4. 5. 2015   Miro
Druhy pilier je tunelovanim dochodkovych fondov statu. Jeho nadcasovost je iba zboznim zelanim. Nefunguje nikde. Som za neho iba v tom pripade, ak sa uplne odstrihne od statnych fondov. To vsak nikdy nenastane. To tvoje hladanie vinnika je prejavom tvojej financnej naivity. Tieto fondy totiz nemozu byt ziskove (pre vkladatelov) uz z principu. S pozdravom.
4. 5. 2015   Jozef
Nepíšeš dobre, opýtaj sa niekoho, kto tomu trošku rozumie, možno pochopíš. Mne sa teraz nechce vypisovať, lebo pre teba by to bolo na dlhšie. Aj ja pozdravujem
3. 5. 2015   anonym
Tie rozkradnuté eurofondy mohli radšej vyplatiť dôchodcom.
Ak by EU garantovala aspoň 900 € minimálny dôchodok, potom by sa snáď aj oplatilo z II. piliera vystúpiť...
4. 5. 2015   peto166
pripomen mi, co ti garantuje DSS..? :))
3. 5. 2015   cíferčan
Myslím si,že poistenci s nižším zárobkom ,ktorých dôchodok v dôsledku inflácie z druhého piliera nebude stačiť ani na živorenie nemôžu vystúpiť preto,lebo by ohrozili veľké zisky správcovských spoločností.
3. 5. 2015   Jarp
Možno máš pravdu ale otázka je z čoho to bude vyplácať vláda. Ona už teraz nemá lepšie nápady ako zvyšovať dane. A to je už teraz začiatok konca.
4. 5. 2015   saparat
Pravdepodobne raz bude musieť naša elita prestať kradnúť a tunelovať. Prípadne reálnejšia varianta - znížiť výšku tunelovania a kradnutia a hneď sa nájdu miliardy na všetko.
4. 5. 2015   cíferčan
Nečítaš správy,veď denne húfne prichádzajú mladí pracovníci z Afriky a Azie .Podobne migranti hlavne z Jugoslávie po vojne vybudovali v Nemecku pre Nemcov blahobyt.
4. 5. 2015   Miro
Dochodky musia byt financovane z majetku statu. To je jedina schodna cesta. Problem je, ze statny majetok sa rozdal ... Co narod chcel, to narod ma. Demografia ma vplyv na dochodkove fondy avsak nema primarny dopad. Demografia po druhej svetovej vojne bola katastrofalna a vtedy sa zacali zavadzat dochodkove fondy pre vsetkych obyvatelov statu. Porozmayslaj, ako to bolo mozne. S pozdravom.
1/1