Názory čitateľov


Názory k článku:
Sociálna poisťovňa zintenzívnila kontroly zamestnávateľov

16. 4. 2015   Lolo
Mam dojem, ze sa vracia doba, ked vas zastavi na ulici policajt, aj ako chodca, alebo nejaky cajt, ked nie poly, skontroluje vam doklady a opyta sa vas.. Kde ste zamestnany, co robite teraz mimo stajnu? (open ofice) zavola do zamestnania, zisti si, ci tam naozaj ste zamestnany, skontroluje vas FB profil, skontroluje, vypisy z uctu, vypisy zo zdravotnej poistovne, socialnej poistovne, zakonne poistenie vozidla, vlastnictvo bytu, alebo najom, opyta sa vas, kde byvate, ak zle odpoviete, bod dole, opyta sa vas, kolko zarabate, ak nespravne, bod dole, skontroluje vam, ci nemate v krvi zakazane latky, ako nikotin, ked je zakazane na verejnych priestranstvach fajcit, THC, alkohol, heroin, nedajboze, ze ste zjedli pred tym makovnik, skontroluje vase BMI, skontroluje ci ste boli na pravidelnej lekarskej prehliadke z elektronickej karty poistenca a ci ste boli aj u zubara, ci netrpite nejakou este neznamou chorobou, akeho ste vierovyznania a nepomoze vam tvrdit, ze ste eskymak-jehovista, konvertovany na scientologa, skontroluje, ci nieste na zozname dlznikov, nemate ochodene topanky a pripadne ci nezapachate, alebo nedlzite operatorovi za fakturu, a na mieste vam za vsetky nespravne odpovede navali pokutu, ak je vsetko v poriadku, tak vas aj tak zadrzi na 24 hodin, lebo musia vsetko preverit.
Nestacilo nam, ze sme tu mali na kazdeho ovcana, 40 rokov, jedneho konfidenta STB, ze v mene udrzania stadovitosti, sme boli posrany aj z cudzieho prdu a doma sme sa rozpravali potichu o vaznych veciach, nikto nevedel, ci nieje napichnuty, alebo mu nejde pokrku sused, ktory potrebuje byt pekny, lebo deti chcu studovat a vy ste podozrivo nenapadny a nedali ste do okna na 1 Maja zastavky. Dnes ste podozrivy a kontrolovatelny rovnako dobre.
Staci, ak by socialka poslala SMS, na cisla mobilov, ze dlzite tolko a tolko a smytec. alebo obycajne imelo.
To by bolo ale moc jednoduche.
Vracia sa zazracna doba, kontroly kontrol a buzeracie.
16. 4. 2015   robertomt
dnes pokuta za oneskorene odovzdanie nejakeho výkazu o jeden den,pokuta 44,80 euro....sa teším ked položím živnosť,už aby to bolo
ich mvpc všetkých celý bazmekistan
všade kontroly policajti,vymahači, danovaci,hygienici,co lnici špiny štátne smeracke
17. 4. 2015   anonym
s tou živnosťou nebudeš prvý a ani posledný. Tiež sa chystám zaradiť medzi niekoľko tisíc adeptov.
16. 4. 2015   Jozef
Čo kontroluje soc. poisťovňa teda nevieme, ale vieme, že by bolo potrebné urobiť kontrolu aj v soc. poisťovni. Platy, odmeny, hospodárenie....
16. 4. 2015   anonym
bohužiaľ, kontrolujú na nesprávnych miestach. Čo už len nakontrolujú, čistotu záchodou? Alebo aká káva sa ponúka - pije na sekretariáte tej ktorej firmy? A čo už len skontrolujú na poistencovi? To už je čistá anaarchia, zastrašovanie zamestnancov, ako aj zamestnávateľov!
1/1