Názory čitateľov


Názory k článku:
Kým Slovák musí pracovať takmer 8 mesiacov, Švajčiar to isté v čistom zarobí za mesiac

24. 10. 2014   janolejnik
Mafian a vrah Mečiar sluboval Švajčiarsko a skutočne on ajeho dopredu určení vagabundi ho majú, Fico sa zasa prezentoval holými ritami a väčšina Slovákov ich vdaka nemu a GORILE má, súdruh Fico a jeho vyvolení s istotami ale Švajčiarsko majúa naviac majú aj garanciu beztrestnosti aj ked napríklad zastrelia človeka vo Vojenských lesoch
27. 10. 2014   anonym
naco nam zbrojarstvo /zrusene/ naco su nam atomky /predane/ naco nam polnohospodarstvo /zdecimovane/ ///tupe /// plitbiro
24. 10. 2014   MArtin
No ,to je lamentovania mudrlantov, pesimistovu ako starí sedliaci.Ani jeden optimistický príspevok o našom úspechu za vyše dvadsať rokov samostatnosti,že sme stále na špici postsocialistických štátov,bez ohľadu na rôzne vlády, aj keď nám prorokovali pred dvadsiatimi rokmi krach a rozvrat.
Trepať sprostosti a opindávať Slovensko to je výsledok zakomplexovaných blbeškov.
24. 10. 2014   P.
na akej spici, vo vyske miezd ?...pred nami su vychodni Nemci, Slovinci, Cesi, Chorvati, Estonci a uz aj Poliaci...udaje narodnych statistickych uradov su presnejsie ako taketo prieskumy
23. 10. 2014   Duško
Každý od prevratu v roku 1989 očakával, že sa konečne všade začne presadzovať PRAVDA, a to vo všetkých oblastiach. A na tomto základe prijímať opatrenia a tvrdo ich presadzovať do života. Tak, ako to robia Švajčiari. Na Slovensku sa to však takto neuskutočnilo, ba Slovensko si z toho zlého dokázalo vybrať vždy len to najhoršie. Napokon nás to dobehlo a čelíme katastrofe na všetkých pomyseľných frontoch.
Zničenie odvetví NH, krádeže, klamstvá a podvody až na vládnych úrovniach, vznik mafiánskych združení, rozkrádanie národného majetku, neriešenie páľčivých otázok, a tak ďalej. Všade sa presadzuje KLAMSTVO, a takto sme aj dopadli. Sme nepoučiteľní tak ako cigáni.
23. 10. 2014   antonsimo805@gmail.com
Taketo clanky su k nicomu naco sa to stale premiela vo vsetkych mediach ked aj tak nikdo nic z tym nenarobime preto lebo keby mame platy ako maju oni tak by sme neboli pre zamestnavatelov zaujmavy cize aj tak sa nikdy nebude na SVK zarabat tolko ako vonku.
23. 10. 2014   lolo
V clanku pisu a realita je uplne ina.
Problem je uplne inde, ale ten problem sme si zarobili tym, ze 40 rokov sme zili za ostnatym drotom v izolacii a prisahali sme a slubovali ako pionieri, iskricky a aj zvazaci, ze budeme budovat a branit socialisticku vlast, ale na miesto toho sme pocuvali laxik, rock&roll, slopali kolu z vinom a nechali padnut nas gulag, postrhali droty a stalo sa presne to, pred cim nas varovali v kazdej hodine obcianskej nauky o imperialistoch a likvidacii ludskej dostojnosti a o tom, ake hrozostrasne principy a ake hrozne zverstva dokazu spachat vselijake podvratne zivly.
No a tak za to, ze sme zradili, podla stareho zakonnika smesa vsetci odsudili za vlastizradu na dozivotie, niektory dostali aj trest smrti z odkladom.
Jedno zlo sme vymenili za druhe, lebo si to niekto asi tak prial a my sme sa na tom vsetci aj podielali a nikto proti tomu staremu a ani novemu zlu nic nespravil.
Teraz sme odsudeny na slobode v domacom vazeni z adresou Slovenska Republika.
Mozeme na rozdiel od casov z pred 25 rokov volne zmenit napravno-vychovne zariadenie, podla toho, kde sa nam zda, ze je lepsi rezim a volne cestovat, ak na to mame.
Pokial sa nam to nepaci, mozeme dokonca kritizovat a kricat svoju, cudziu pravdu, alebo hoc aj velebit komunistov, alebo ich symboly, pripadne spominat v dorom i zlom, lebo ich znaky a retoriku nezakazali, na rozdiel od fasizmu a nacizmu.
Tak sa mozeme prezierat hamburgermi, ak na to mame, slopat hektolitre koly a zdochnut na obezitu, alebo pendlovat po obchodoch a nakupovat aj to, co nepotrebujeme, ak na to mame, alebo si kupit hoc aj luxusne auto na splatky, ak aj na to nemame, skratka sme uz dozivotne odsudeny za to, co sme spachali do zivota v luxuse, an ktory nemame.
A ten rozdiel v prijmoch je stale rovnaky, ako aj bol, ak aj nie vatsi.
23. 10. 2014   fero z BA
ficovoliči budú ťažko rozdýchavať ---- každá práca má svoju cenu a tá sa skladá z mnohých faktorov a určite odráža skutočnú hodnotu v danom čase a na danom mieste
23. 10. 2014   lubo
Taketo clanky milujem.Kolko ludi na slovensku ma taku cistu mzdu ako pisu statisti.Len rozculuju ludi a vo svajci tiez vecina cudzincov robi za minimalku co je zhruba v cistomnech2700eur.A le za normalne byvanie zaplati okolo1000eur,obed vynde 16eur.len aby ste vedeli ze toto co pisu su len polopravdy ale aspon neklamu ale co je horsie
23. 10. 2014   walterbishop
Výšku mzdy ponúka zamestnávateľ. Ak sa aj nájde nejaký, ktorý by ponúkol nadštandardne vyššie mzdy, vždy vznikne lobistická skupina, ktorá je radikálne proti. Vznikla by totiž regionálna platová nerovnováha, ktorá by ostatných zamestnávateľov nútila dvíhať mzdy. A niektorí si to nemôžu dovoliť, a niektorí jednoducho nechcú. Zostalo by im o niečo menej. No a mzdy v štátnom sektore sa odvíjajú od sektoru súkromného. Takže kým nebudú zamestnávatelia (hlavne v súkromnom sektore) dvíhať mzdy tak... Pamätajte, nič nie je drahé, len my málo zarábame.
23. 10. 2014   anonym
udaje su s kreslené, fakta hovoria jasne nie je možné robit priemer zárobku pracujúceho človeka slovák nemá čo pozerat kolko zarábajú inde ale kolko sám zárobí a kolko je takých čo zarobia ako on priemer nikdy nehovorí o objektívnej pravde ale hádze všetkých do jedného vreca ako slovenské súdy konali konajú ako za totality rozsudkom s Te vinný slovenský pracujúci prežívajú a sú na pokraji exsistencie a z dôchodcov sú žobráci ktorý su odkázaný na pomoc iných dostávajú prídeli ako za vojny teda to je tá vydobitá demokracia!slovensk o má od nej daleko je tu odpadisko skladisko na urodných poliach slováci boli okradnutý o národny majetok a predaný z radcami do otroctva čo sú fakta a za totality pracujúci mal istoty čo dnes môžu mladý len snívat totalita je istota s chybami ale kapitalizmus je otroctvo zdieranie ked by žily naši otcovia ktorý sa obracajú v hrobe už dávno by tieto slubotechny boli na sibíri za zdieranie vykoristovanie otroctvo
1/2staršie