Názory čitateľov


Názory k článku:
Minimálne sociálne odvody pre SZČO sa zvýšia

20. 9. 2014   fero z BA
každý samostatne zárobkovo činný občan je pre komunistu jeho triedny nepriateľ, takže komunista pri moci samozrejme škodí podnikateľom .....
24. 9. 2014   P.
chcel si povedat pre velkokapitalistu..t i tu vladnu uz 25r..asi si dlho spal
17. 9. 2014   milan
prestaňme všetci platiť odvody hromadne a za 3 mesiace sociálna aj zdravotná skrachuje a môžeme vyjedanávať o výške normálnych odvodov a nie tohto zdierania
20. 9. 2014   anonym
Ale odpovedajte si aj na otázku komu slúži tá nenávidená sociálna poisťovňa a pri akých životných udalostiach?
20. 9. 2014   Posudzovateľ
Je to dojemné, keď sa drobný živnostník postaví na stranu buržoázie, ktorá má tiež záujem neplatiť do sociálneho systému. Rozdiel je len v tom, že taký buržoa bude na staré kolená bývať v zámočku, kým nezorientovaný živnostník pôjde do ubytovne pre bezdomovcov, ktoré sa vybudujú z materských škôlok a to všetko pre pár euro.
20. 9. 2014   Peter
Toto nie je zlý nápad...
17. 9. 2014   anonym
po likvidácii strednej triedy likvidácia živnostníkov. A potom všetci hor sa za min. mzdu robiť smerom do tovární zbohatlíkov a celebrití - a ešte budeme radi, že budeme mať roboru.
17. 9. 2014   JAJ
Uvedomuje si vôbec vláda, že povinnosť platiť sociálne odvody má uť živnostník s príjmom vyšším ako 402,50 €? Z tohto mizerného príjmu má okrem zdravotných odvodo 56 € platiť mesačne 133 € sociálne poistenie. malému živnostníkov (a nie je ich málo) tak ostáva na život okolo 200 € na mesiac, veď je to menej ako minimálna mzda. Vážne by ministrom aj Ficovi prospelo živiť sa na živnosť alebo dať im priemernú mzdu, nech si vyskúšajú ten luxus žiť na Slovensku.
17. 9. 2014   anonym
nikto ich nenuti mat pravnu formu SZCO
17. 9. 2014   formond
Trochu matiky=412€-137=275 € mesacne a este odratam cca55€ zdravotku=220€,zame stnanci za obedy cca 1€ ,u nas ked odratam euro 2,5€ v priemere x20 dni je to dalsich 50€
=170€atd...Ano stane sa ze dostanem aj viac,ale aj tri mesiace nic a platit sa musi.O dovolenke ani nehovorim,ta matika statu je smiesna
17. 9. 2014   Inka
Svine nenažrané hnusné. Ja len čakám, dokedy to slovenskí podnikatelia vydržia. Kde je ich hrdosť a nejaký pud sebazáchovy. Kedy tej zgerbe hnusnej povedia DOSŤ!!!!! V zahraničí by to urobili dávno. Tu sa len čuší a nadáva na nete. A ja sama to naozaj nedokážem.
20. 9. 2014   oponent
Vypláca sa 1,6 milióna dchodkov, 1,3 milióna dôchodcom z ktorých je 300 000 invalidov. Okrem toho sa každý rok zvyšuje dôchodková hodnota mzdového bodu a treba mimo systém vyplácať aj vianočné dôchodky alebo tiež nároky silových zložiek za obdobie, keď boli poistení v Sociálnej poisťovni a súd im to schválil.Aj vy ste účastní na tomto systéme a budete mať z neho dôchodok.
16. 9. 2014   žohar
To pôjde tej mangalici z NR na viagru a darčeky pre vnučku.
16. 9. 2014   123
Kompletne chory system. Nie aby stat bol rad ze ludia podnikaju, su SZCO a necucaju stat o podporu alebo socialku ale este im aj hadze polena pod nohy danami a odvodami, zakonmi postavenymi na hlavu, normami atd...
Pani ministri Financi, Hospodarstva atd by sa mali asi ist pozriet a inspirovat do Singapuru ako to tam funguje a mozno by im aj sanky padli... ale nie oni nikam nemusia, oni su predsa najmudrejsi a to by bolo pod ich uroven predsa.
Jednoducho povedane, nechajte malych zivnostnikov podnikat a vytvorte im vhodne prostredie a nezamestnanost je fuc smahom ruky.
20. 9. 2014   anonym
OK, ale čo s ľuďmi, ktorí sú na sociálny systém odkázaní? To už neviete.
20. 9. 2014   anonym
Treba popísať v čom je systém chorý? Kto má platiť odvody na sociálne a zdravotné ciele? Myslíte, že nám dajú eurofondy? Čo so sirotami, invalidmi, vdovami, dôchodcami? Čo s osadami? Nestačí len seba nejako uživiť a nezaujímať sa o sociálnu nadstavbu, však navrhnite vláde, poslancom, píšte blogy, požadujte také volebné programy, ktoré majú vyhodiť ľudí na ulicu a pod most. Založte si stranu živnostníkov. Slovensko je chudobinec Európy a nemá na koho zvaliť daňové bremeno. Myslíte si, že keď vzrastie sociálna nesabilita, že vy sa budete mať ako v raji? Plátame to zatiaľ podceňovaním zbrojenia, ale aj tam nás pritlačia k múru.
Produktivita sa dnes dosahuje automatizáciou v Ázii s pracovným dňom mi nimálne 10 hodín, ale aj viac a to j realita, preto máme nízku koncurencieschopnos ť, teda nestačí len robiť a ignorovať širšie väzby.
24. 9. 2014   fero z BA
veru, kompletne choré ---- prerozdeľovanie maxima násilím odobraných peňazí ich tvorcom je doménou komunistov
16. 9. 2014   Chudák Slovák
Vážená poslanecká väčšina... ideme SMER - om do riadnej riti, chcete robiť všetko naopak ako tak pozerám, a cigáňom na dávkach kolko pribudne? ma už neserte Kažimír čo nevídeš medzi svojich voličov, hned by som ťa šiel opľuť ty sviňa svinská...
1/2staršie