Názory čitateľov


Názory k článku:
Slovnaft a MOL sa dištancujú od firmy Norm Benzinkút

6. 8. 2014   bloke
Tak na pokútnej benzinkút určite nebudem riskovať tankovanie.
Nedávno som vyskúšal tankovanie na Tescu BA Zlaté piesky, zo zvedavosti. Svietila mi už rezerva, natankoval som opatrne asi pol nádrže Natural 95 Plus. Bol od bežných lacnejší len o pár centov, žiaden výrazný výhodný nákup. A normálne mi išlo auto ako na poctivý benzín (dajme tomu ako z OMV, alebo rakúsky JET).
Tak som tam prišiel aj na ďalší raz s prázdnou nádržou, zas Natural 95 Plus, ale plnú som znova nebral, len trocha viac ako minule, aj keď som si všimol na stojane nálepky o najvyššej kvalite palív (asi si ich len zaplatili a nalepili.)
No auto bolo tentoraz úplne zdochuté, toto sa mi stalo asi 2x v živote, naposledy asi pred 12 rokmi (1x Slovnaft, 1X Aral).
Po naštartovaní skapínalo, po pridaní plynu na volnobej alebo na 1 na chvílu vystúpili otáčka aby išli hneĎ opačne dolu ku skapatiu. Poriadne som musel vytočiť motor aby sa vôbec rozbehol. Na rovinke nechelo ísť do otáčok, maximálne ledva na 3900/min, aj keď 6500/min mu nikdy nerobil problém. Samozrejme auto lenivé jaksviň, tiež hlučnejšie.
Vyjsť z podzemnej garáže do stúpania som tiež mal namále... proste vodová (či aká) tragédia za 30 EUR (ešteže nie za 60).
Nemal som to ani ako zreklamovať, telefonickú zákaznícku linku nemajú, a na centrále Tesco mi to nikto nebral. Trepať som sa tam naspäť už nechcel.
Tým len chcem povedať, že za pokusy nestojí brať na čerpačkách s pochybným menom, či povesťou. O Tescu mi je už jasné, rečo sa názory na nich líšia - premenlivá kvalita, bohvieakí rozliční dodávatelia, asi aj z tých prestarnutých českých hmotných rezerv.
Musel som si kúpiť prísadu do benzínu (pomohla) a dotankovať lepší benzín.
A takéto kaly, patoky a sajrajty si tu v SR tankujeme za tie nehorázne sumy.
Čo má však človek v takomto robiť (keď už odvážne prišiel a nakúpil na pokútnej benzínke) aby to úspešne zreklamoval? Vrátiť sa tam osobne a nechať ich odsať z nádrže, alebo ísť so vzorkou na výskumný ústav a vysoliť 140 EUR za analýzu (nonsens)?
6. 8. 2014   ja
mozno si len rozburil kaly na dne tvojej nadrze. Tesco myslim berie benzin od OMV
6. 8. 2014   painkiller
Dodnes som nepochopil, ako sme mohli dopustiť, že sa Slovnaft predal maďarom. Od chvíle predaja som ani raz netankoval na Slovnafte a neplánujem to zmeniť až do chvíle zmeny majiteľa.
6. 8. 2014   bloke
Ani ja, ale takouto transformáciou prešli mnohé naše schopné podniky (aj s velkým potenciálom). Pre niekoho zo Slovenska bol tento ťah velmi výhodný (Mečiar, Hatina a spriaznené indivíduá).
No oleje prestali vyrábať, celkovo šli dolu vodou, hodnota podniku je asi na štvrtinovej hodnote oproti nedávnej minulosti cca -10 rokov nazad (vtedy ešte nestačili napáchať škody vo vlastej čerstvej réžii), dividendy už takmer nevyplácajú - jeden rok nič, ďalší rok 1 EUR na akciu, ďalší rok znova nič...
Takto to dotiahli s ich maďarským vedením - aj na externe spolupracujúce firmy si dávajú podmienku na prijatie v Bratislave ovládanie angličtiny a maďarčiny!!
To ten ich neschopný maďarský management nevie ani tú angličtinu tak aby sa ňou dohovoril? A slovenčinu sa v slovenskej firme Slovnaft učiť nebude vôbec, aj keď je tu 10 rokov?
Načo bolo celé toto dobré?
K Maďarom mám pritom neutrálny vzťah, nie som proti nim vysadení, ale títo babráci v Slovnafte, to musí byť iná sebranka. A naši politici sa na tento strategický podnik len mlčky bez zodpovednosti prizerajú...
6. 8. 2014   Jozef 010
Dištancujú, ale nakoniec budú spolupracovať, v záujme zvyšovania ziskov. Ale o tom som nechcel. Zaujímalo by ma, prečo sa pohonné látky, či už na Slovensku, alebo v Čechách predávajú za také neslušne vysoké ceny, resp. skoro za také isté, ako napr. vo Švajčiarsku, alebo v Rakúsku, alebo.... keď robotník, ktorý otvorí prvý ventil s ropou na Švajčiarskom území, má minimálne 4 až 5 krát vyššiu mzdu, ako ten istý robotník v Slovnafte v Bratislave a následne všetci pracovníci v rafinérii. O koľko viac musí Švajčiarská rafinéria vyplatiť na mzdy svojím zamestnancom, ako Slovnaft? No a keď si predstavíme, že vo Švajčiarsku je minimálna mzda na úrovni cca 3300 eur,(priemerná cca 4800 eur) vychádza mi z toho, že to čo nám tu servíruje Slovnaft, je jedná obyčajná hnusná, podlá, sprostá ZLODEJINA, v ktorej ich podporuje štát, aj s tými skorumpovanými, vypasenými členmi v tom spolku, ktorý sa nazýva úrad pre reguláciu sieťových odvetví. FUJ.
6. 8. 2014   ja
ale to su len tanecky kvoli protimonopolnemu uradu aby neprotestoval ze prekracuju povolene pocty benziniek. V skutocnosti to kupuje MOL
1/1