Názory čitateľov


Názory k článku:
Pod hranicou chudoby je vyše 30 % penzií a až 83 % príjmov ZŤP ľudí

2. 8. 2014   supervizor
Dokiaľ budú zisky firiem, ktoré sú tak veľké, že nesmú padnúť, súkromné a ich straty verejné, nebude dosť peňazí pre potrebných. Alebo, ako povedal jeden americký miliardár, ktorého fond (majetok) zachránili finančné injekcie od FEDu, bežní ľudia sa s krízou vyrovnajú ľahšie, ako tí bohatí. A následne loboval za odchod do dôchodku po sedemdesiatke.
2. 8. 2014   Anna
To by naší poslanci nemalí na dráhe auta žurki a naši dôchodcovia ty musia vyžiť aj stym málom čo im páni poslanci podhodia.ZTP občania tak ty su uplne zlomený ludia chorobou a nezaujmom nášho štatu pomôcť im ulahčiť aspoň trocha ich ťašký život.Lenže prečo bi im malí pomôcť oni v takej situacii niesu a ani nikdy nebudu.
2. 8. 2014   Danica
kašlem na takýto systém, sama som vychovala deti, robila som ako otrok, doopatrovala som rodičov, prekonala som rakovinu, mám kopec diagnóz "prehodnotili ma" a žijem sama zo 136 eur. zaplatím nájom a žeriem bylinky. 13 rokov na plnom ID rokov kopec ale málo na dôchodok, na žiadnu žiadosť do práce mi nikto neodpísal. dávku v HN mi ponúkli vo výške 19 eur a za to vraj mám odrobiť 35 hodín mesačne....zlatý socializmus váženííí!!!!!!
2. 8. 2014   kečup
Penzie sú malé lebo ,lebo za socializmu sa vela investovalo .Po prevrate 89 sa majetku zmocnili zlodeji ako Mečiar,Slota,Rezeš a ostatná zlodejská zberba.Preto treba odňať majetok týmto zlodejom a dať tým čo ho vytvárali,čiže dnešným dôchodcom!
1. 8. 2014   fero z BA
to je jedna z ficových ISTôT
1. 8. 2014   anonym
celý dôchodkový sistém riadia ludia ktorých podporuje vlada poslanci a doviedli to svojim riadením tak daleko že dôchodci nie su pod hranicov chudoby ale pravdivo povedané žobráci potom su tý ktorý preživajú blízko od žobrákov taká je skutočnost socialné zákony vytvárajú tý ktorý v živote nevedia čo je pracovat v náveznosti do vedú sem kapitalistov podnikat u ktorých sa pracuje za minimálnu mzdu ktorá vieme aká je tiež výtvor poslancov a vlády teda stisto euro dostanete penziu sto sedemdesiat užasne a tak to ide dokola vyše dvadcat rokov a týto páni ako sa menia sa buchajú do prs akú pracu oni zabespečily kolkych zamestnali tak ja vám to páni napíšem vy ste tý otrokári spôsobily s te miliardové škody a je len otázka času kedy budete súdený pracujúcim ludom nie sučasnymi sudmi ale ludovými pretože slovenský národ o nich nestojí od základu budú vymenené svojov politikov zo slovenska sa stala ´krajina žobrákov pracujúci su otroci nie su vôbec chráneny sutavne su vykoristovaný žijú zo dna na den preto slovenský pracujúci na svoju obranu musí konat a ist do ulic vydieračov a ich pomocníkov dat kam patria dnes nie je majetok slovenska ani zeme v šetko je rozkradnuté a krade sa dál s tým však zákonu to neodporuje hahaha ale odporuje to pracujúcim slovenska ktorý majetok vytvorily a bol im uradnutý teda proti ich vôli a zákon je tento národ pracujúci lud ktorý nie je rešpektovaný ako to má na mysli ustave slovenska morho slovač do ulic za svojbytnost istoty vaše a vaších deti dole zo zradcamia slubotechnami nehovorte pri pive ale v bratislave na námesti sa treba stretnút a potrestat z radcov slovenska
1. 8. 2014   MV
Na Slovensku sa cez všetky sociálne zákony, aj tie, ktoré sú už všetky zrušené objavuje spoliehanie sa na rodinu ako na sociálnu záchrannú sieť. Dnes to už nemá žiaden reálny význam, keď deti žijú v zahraničí, vnuci sa už prakticky vôbec nestarajú o seniorov ani malými službami a zákony stále spojujú niektoré dôchodky s ich prepočtom na dvojicu.
Výšku (starobných)dôchodk ov však nie je možné oddeliť od počtu rokov poistenia a tiež osobného mzdového bodu, teda ľúbivé teórie vhodné pre asociálov o rovnakých dôchodkoch sú nerealizovateľné.
V minulosti boli tiež rôzne hranice pre priznanie dôchodkov, ktoré mnohí využili najľúbivejšia bola 10 rokov, ktorú tiež niektorí nevedeli splniť, po dlhom predchádzajúcom období 25 rokov.
Ani II. pilier vec nerieši kvantitatívne, pretože naliehavé sociálne otázky len prenáša na štát, ktorý ich bude musieť ďalej financovať z rozpočtu.
1/1