Názory čitateľov


Názory k článku:
Private equity v strednej a vo východnej Európe

27. 3. 2006   MDZ
Je v tom rozdiel.
Private equity - vsetky sektory, nie je to tak rizikove. Hlavne ide o management buy out a management buy in.
VC - ide iba o rizikove investicie do novych technologii. Iba IT a Healthcare.
27. 3. 2006   (!)
prave dnes bolo zverejnene, ze VentureCapital firma Goldman Sachsu kupila nehnutelnosti od KarlStadtQuelle...: o)
6. 4. 2006   MDZ
To je ten problem, ze tomu vela ludi nerozumie.
Ver mi viem o com hovorim, Nasa spolocnost je clenom EVCA (www.evca.com) - a ta do definuje jasne. Mimochodom - Tieto investicie robim uz viac ako 3 roky.
6. 4. 2006   pepco
to vies, kolko institucii, tolko definicii...ale hlavne crty musia byt jasne.
6. 4. 2006   (!)
Ani ten Goldman tomu nerozumie?..ale teraz ine:ktora je tvoja firma!mam velky zaujem vyuzivat sluzby venture capitalovej firmy!posobite iba v tom,co ste uviedli ako posobisko pre venture capital?
7. 4. 2006   MDZ
Goldman Sachs je investicna banka sama o sebe, tvrdi zevraj najlepsia na svete, v pondelok som sedel s chlapikom od nich ( a mam na to svoj nazor, TO ZE MA NIEKTO BRANDNAME NEZNAMENA AUTOMATICKY ZE JE NAJLEPSI. Pripada mi to taky americky nazor. Citujem neiktory nasich americkych investorov - "Keby to bolo naozaj take dobre tak by to musel vymysliet niekto v amerike".
Neviem ci to tu webmaster necha, pretoze to je reklama ale skusim to www.saef.sk
Ak by sa to tam nezobrazilo tak je to ta spolocnost co urobila profesiu. NA ORSK najdi kontakt, daj do vyhladavaca, zavolaj a prid na kavu -mozeme rozoberat akykolvek projekt. :-)
28. 3. 2006   pepco
nemyslim si, ze VC vstupuje len do tych dvoch oblasti, ktoresi napisal. Prilezitosti su aj v inych oblastiach.....rizi kovy kapital si nevybera sektor ale myslienku, napad, inovacie.....
6. 4. 2006   MDZ
Rizikovy kapital si nevybera myslienku alebo napad, ale buduci potencialny vynos. Na investiciu VC fondu by mal byt minimalny vynos 25% p.a. pricom sa pocita s tym ze tam investor bude v primere 5 rokov.
Takyto vynos sa da dnes realne dosiahnut iba pri Healthcare a IT - ak sa bavime o kapitale ciste na rozvoj alebo dalsi rast firmy.
Private equity - robi vsetky ostatne veci, a vynos nie je jednoznacne definovany minimalnym pozadovanym vynosom.
6. 4. 2006   pepco
hmm, tak to je povedane len inymi slovami...rizikovy kapital si vybera potencialny vynos...co ti ho asi prinesie? ta posledna veta mi ako tak dava rozdiel medzi VC a PE...
10. 3. 2006   pepco
neviem ci je to to iste, ale vyzera to tak ze ano.... o tom to som cital este na skusku z Investicneho bankovnictva a volalo sa to Ventures kapital resp. rizikovy kapital. Je rozdiel v porovnani s Private Equity?
1/1