Názory čitateľov


Názory k článku:
Koľko stojí finančný poradca

7. 2. 2006   anonym
kazdy financny poradca je klamar,podvodnik a nedal by som im ani halier ani na proviziach!
7. 2. 2006   dale1
mozem sa ta spytat preco si myslis ze som klamar a podvodnik?:)
8. 2. 2006   anonym
lebo ponukas podielove fondy ANB, kazdy fond je podvod,maly investor zatial nikdy neziskal s takymito investiciami,iba straca a straca,aj vdaka tebe a tebe podobnym!
8. 2. 2006   bjm
dakujem za privlastok. sem tam sa mi dostane podobny od ludi co nemaju predstavu o mojej praci. a nevedia o mne nic :o))pekny den Ti
5. 2. 2006   sebej@post.sk
Koko stoji financny poradca, zmluva uzatvorena u nezavisleho financneho maklera Vas nestoji nic, zaplatite tu istu sumu ako v danej institucii, v priamu investiciu sa Vam premeni rovnaky obnos penazi,jedine co platite su poplatky banke...makler je financovany z inych zdrojov.Vas to nestoji nic, jedine dostanete informacie od profesionalneho tymu ludi, ktori su nezavisli, cize Vam neponukaju produkty jednej spoplocnosti pre ktoru pracuju, im to moze byt jedno, jedine co je dolezite je spokojnost klienta
6. 2. 2006   bjm
informacie od profesionalneho tymu ludi(na slovensku zriedkave zatial...)
neponukaju produkty jednej spolocnosti(maju v ponuke viacero spolocnosti, ale sklzava to jednej ci dvom dost casto si myslim)
moze im to byt jedno..(iba vtedy ak by provizie boli rovnake za vsetko...)
6. 2. 2006   anonym
tim,profesionalny je uz skutocnostou,ked ich bude viacej,tak...???
ponukaju viacej produktov...ale podla mna profik ponuka iba jednu,najvyhovujucu ponuku!!!
provizie vacsinou su v rovnakej rovine!
6. 2. 2006   bjm
a sme doma .. najvyhovujucejsia ponuka neexistuje. pretoze ty zvolis nieco podla coho posudzujes dane riesenie, ja zvolim ine kriteria, a uz moze byt ten vyber odlisny..
6. 2. 2006   anonym
ale stale je sa jedna o vztah klient-poradca!a druhy poradca nevstupi do obrazu,ked ten povodny dobre dokaze predat svoju ponuku!takze najvyhovujucejsia(t otiz ta je spojena s urcitim casovym okamihom,ktory uz nemozno vratit,takze uz ani dalsie pohlady dalsich poradcov to nemozu zmenit) ponuka existuje,iba najlepsia nie je!!!co bolo vtedy bolo najvyhovujucejsie!a aj keby to tak nebolo,uz je marne nad tym plakat...
7. 2. 2006   anonym
..ved o to ide, aby jeden nemohol kritizovat druheho(poradca-por adcu) musia byt kriteria vyberu produktu rovnake!!! Nie ze jednemu klient povie, nechcem riziko, a chcem to na dlho a druhemu povie, je mi jedno co s tym bude... chapes, nie?
7. 2. 2006   ...
..ved o to ide, aby jeden nemohol kritizovat druheho(poradca-por adcu) musia byt kriteria vyberu produktu rovnake!!! Nie ze jednemu klient povie, nechcem riziko, a chcem to na dlho a druhemu povie, je mi jedno co s tym bude... chapes, nie?
7. 2. 2006   bjm
ano velmi dobre to chapem..
10. 4. 2006   anonym
najvýhodnejšiu pre koho?
3. 2. 2006   anonym
Ktory je najlepsi sposob odmenovania poradcov?
1,honorar(na hodinu,ci danu situaciu)
2,provizie
3,%podiel z vyprodukovaneho zisku,ci zo spravovaneho majetku
4,kombinacia 1-3,a ked tato verzia,tak aka kombinacia?
3. 2. 2006   bjm
provizia je odmenou za jednoduche sprostredkovanie nejakeho produktu.. dodam este ze standardneho nenarocneho, bezneho.. "skoro tuctoveho" (snad sa nikto do mna neobuje za tu formulaciu) cize uzavriem produkt a zbohom bud cloviecik... drsne povedane
% zo zisku je mozne pri investiciach.. dlhodobej spolupraci.. vacsich objemoch.. snad ale tu su potrebne velke objemy, a pevne stanovene pravidla... myslim si ze toto je dost narocne, kedze ak sa bavime o investovani a nie o spekulaciach ide o dlhy cas...
myslim ze vhodne ako doplnkova forma.
honorar - vec dohody klient -poradca. ako si ceni poradca to co robi.. a zas dobre k tomu ze klient si to zacne viac vazit, ked si za sluzbu zaplati.
3. 2. 2006   answer@pobox.sk
Mam jeden problem, s ktorym sa neviem zmierit a to ked si "poradca" vypyta 5 telefonnych cisiel ako jeho odmenu. O provizii mlci ako hrob a tvari sa, ze ked mu tie kontakty nedate, on do 24h zomrie.
.
Pytal sa vas niekto naposledy pri pokladni v Jednote na 5 telefonnych cisiel vasich znamych, aby im mohli ponuknut svoj tovar? Nie vsak? A tiez len predavaju tovar/produkty.
3. 2. 2006   ciernik@orava.sk
no tak to určite nebol poradca ak to bolo tak ako hovoriš....mal si si vymyslieť tie tel čisla a bolo by...
3. 2. 2006   bjm
no neviem ci by to bolo najstastnejsie riesenie.
3. 2. 2006   anonym
co by si ty urobil tomu klientovi,co ti da podfuk tel.cisla???
3. 2. 2006   bjm
kedze s klientom pracujem dlhodobo, slusne by som sa o tom s nim porozpraval.. , dostal by sancu napravit to pripadne alebo by som ho proste nechal plavat.. co uz..
6. 2. 2006   ciernik@orava.sk
no , zamyslel by som sa nad tým, prečo ma klient nechce nikomu zo svojich známych doporučiť...
6. 2. 2006   anonym
a prides k poznaniu,ze su lenivi...s tvojou pracou su spokojni,aj vynosy a zabezpecenie tych vynosov je vsetko ok,ibaze on nechce ta s nikym zoznamit,povedze zo zasady,co vtedy urobis?
6. 2. 2006   ciernik@orava.sk
vieš čo,nemam s tym problem, nie kazdy dá samozrejme odporúčanie, nie s každým klientom vychádzaš hned od začiatku, ( s tým časom), ale v priemere je to ok....ak povie že nedáva zo zásady, možno mal už doteraz zlu skúsenosť, s tým že doporučil niekoho nie celkom ok...možno je to iba vyhovorka, aby nemusel povedat" no vás by som nikomu z mojich dobrých zmámych nedoporučil"...a potom môže ešte tvoriť aj súčasť štatistiky že aj namyslenci existujú, a v takom prípade to už predtym vycítim a nepýtam si odporúčanie od neho....
6. 2. 2006   bjm
ale vela ludi ma s tym problem. a nie koli namyslenosti ale negativnej odozve znamych...
6. 2. 2006   ciernik@orava.sk
suhlas, klient totiž dava do odporučania svoje dobre meno...
6. 2. 2006   anonym
klient si uvedomuje svoje dobre meno,aj moje dobre meno...ale napokon sme prisli na to,ze ten klient ma viacej penazi,nez mi uznal,a s tymi peniazmi hazardiruje inde,inou formou a na vlastne sako...prenho skoda ze som sa to dozvedel-nie ze to robiale ze mi klamal-,pre mna odlahcenie si svedomia a duse...
6. 2. 2006   anonym
alebo niektori kvoli inym dovodom,ako som uviedol priklad nizsie ciernikovi...
3. 2. 2006   bjm
hmm toto je vec dovery a otazky riesenia. myslim si ze pokial ste spokojny nemal by s tym byt problem, najst sposob ako mu pozadovane kontakty poskytnut aby ste boli spokojny aj vy aj on. dane kontakty by mali byt odmenou resp. zalohou za to ze sa o vas bude starat aj nadalej, a ze sa nebude k vam stavat ako poistovak, ktory uzavrie zmluvu a uz ho neuvidite..
3. 2. 2006   anonym
No tak podme pekne po poriadku!1,v Jednote predavaju produkty,to je fakt!2,poradca nepredava produkty,ale dusevne vlastnictvo-rady!3, za rady ani korunu nedate,aby ten rozdiel bol viditelny:chcete si kupit zivotne poistenie,mate dve moznosti:kupit si priamo v poistovni cez nejakeho poistovaka(lebo inac sa neda),alebo u tretej osoby,ktory je nezavisly poradca(tie ine moznosti teraz vylucime)!v prvom pripade si kupite poistku sposobom,ako si nakupujete v Jednote!v drohom pripade dostanete tovar,za co aj zaplatite,ale pri tom dostanete aj riadnu kopu informacii,vdaka ktorym si mozte zveladit vas majetok takym sposobom,co vam "Jednota" neumozni!hodinova mzda lepsieho poradcu sa pohybuje okolo hodnotam co vyuctuju lepsi pravnici,niekolko tisicok na hodinu!Bud to zaplatite,ale date kontakty,vyberte si,ale pochopte,ked nezaplatite,nedosta nete nic,iba podrazanie zo stran financnych institucii!je to take ako keby ste si pokusali po kupe skodovky chodit do servisu na pravidelne prehliadky bez zaplatenia...
mna vsak najviac drazdi,ked niekto si odomna zoberie informacie,a zaplati to u ineho...takeho cloveka by som vedel zabit!
3. 2. 2006   bjm
to vie statocne potesit... :o)
3. 2. 2006   anonym
som zabudol dodat,ze si vypyta u mna infosky,lebo tam,kde si chce nechat svoje peniazky spravovat,tam nevedia mu dat taketo rady,ale oni su najlepsi...:-(
5. 2. 2006   sebej@post.sk
ale tak ten pokladnik Ti tovar len predavam a pritom o nom nema ani sajnu, casto nevie co predava, financny poradca musi produkty poznat,pravidelne sa vzdelavat, vediet o zmenach, skolenia ho stoja peniaze, ma info ktore normalne clovek nemoze mat....
18. 11. 2007   nfc
neviem preco mas s tym problem.ved ked si spokojny s pracou poradcu, pomohol ti nieco vyriesit tak neviem preco by si nemohol dat cisla aj na svojich znamych aby mohol pomoct aj im.o provizii preco by som sa mal vyjadrovat.ak sa ma niekto opyta co za to dostanem, normelne im vysvtetli.a tie cisla v podstate sluzia ako oporucenia.
1. 2. 2006   peter
a kde v článku je napísané, koľko teda ten poradca stojí v skutočnosti?
1. 2. 2006   bjm
nikde.. chceli len poukazat na oportunitne naklady.. ktore su skrytou cenou poradcu tiez okrem ineho..
1. 2. 2006   anonym
to je nevycislitelne,ako hodnota zivota!
31. 1. 2006   anonym
filozoficka otazka:kto je lepsi poradca?kto si dobre zaraba,alebo ten ktory dava dobre rady,aby jeho klienti dobre zarabali?totizto tieto dva typy poradcu spolu nikdy nechodia(okrem "o" samozrejme:o))?!
1. 2. 2006   aaa
hovorí sa, že dobrý poradca je chudobný poradca. ale reálne je to hlúposť. chudobný poradca nemôže dlho zotrvať na trhu. skôr ten, čo klientov podvádza... smutné, ale pravda. ako v každom podnikaní...
2. 2. 2006   anonym
polozme si otazku potom trosku inac:ktoreho z tychto dvoch typov poradcov trh viac vyzaduje?ktory typ poradcu dava spolocnosti(nemam na mysli firmu!!!) vacsi uzitok?
31. 1. 2006   tiežporadca
Konečne téma, kde niektorí z Vás môžu onanovať nad tým, akí sú dobrí!!! Poradenstvo je robota, ako každá iná. Aj lekár keď odflákne robotu má to fatálne následky. Rýchlokvasných poradcov ubudne, lebo ide do tuhého a vydržia len tí, čo to myslia vážne.
31. 1. 2006   anonym
je robota,ako kazda ina...s rozdielom,ze tu nikdy nevies dopredu odhadnut konecnu spravnost nasledujucej operacie!kto si mysli ze poradenstvo je robota,tak este nedozrel na to,aby bol fakt dobry poradca!
29. 1. 2006   mili@mili.sk
Najviac trpím tým, že akokoľvek chcem dobre poradiť..väčšina klientov na vážne rozhodnutie si nechá tak 1 hodinu voľného času. a často ide o rozhodnutia na desiatky rokov. A to skutočne vysvetlím iba to najpodstatnejšie. A klient si vyberá. A urobte analýzu za 1-2 hodiny trebárs aj pri 2 sedeniach.....
Ľudia spomaľte a preboha rozmýšľajte.
Miro
29. 1. 2006   bjm
:o) to sa celkom da ak mas 2hodiny.. to si uz vies urobit obraz o cloveku celkom slusny ak ho samozrejme nenechas rozpravat o veciach uplne od temy... pomoct Ti moze empatia, a spravne kladene otazky , otvorenost spravne nasmerovana tvrdost a mas sancu ze cloveku otvoris oci... aj ked v principe clovek chce aby si za neho rozhodol Ty, takze je len na Tebe co s tym urobis..
29. 1. 2006   anonym
chlapi!je to strategicka hra,ktoru treba dohrat az do konca ked chcete mat pocit,ze ste odviedli svoju pracu cestne,poctivo,aleb o si zvykat na pocit,ze kazdemu nemozno urobit podla jeho chuti!za 2x2h sa neda nikoho precitat perfektne(mozno to dokazu ti,co maju uz za sebou 60rocnu zivotnu skusenost).Klienta, obchodneho partnera,podriadene ho,nadriadeneho spoznas az po rokoch spoluprace,a po rokoch si mozno povies,ze uz ma nikdy s nicim neprekvapi,a ked ti pride takato myslienka hned na druhy den ta prekvapi s niecim!kym su moznosti prekvapenia,tak nikdy nemozes byt si isty,ze nepride k situacii,ze ta ten partner zazaluje za nieco,a mas to v r**i!jedno dvojhodinove posedenie je akurat na rychly predaj ale nie na kvalitne poradenstvo...teraz rozpraval v telke jeden podnikatel,ktory sa zacal venovat vyskumu a vyvoji alternativnych energetickych zdrojov, a mal jednu zaujimavu myslienku:doteraz sme si mysleli,ze energia na nas pada zhora,je nevycerpatelna a je uplne zadarmo!uz nam to dochadza,ze sme sa mylili!...no ludom zatial nezapina,ze za peniaze treba platit,sice tazko sa to vizualizuje,ale ved predsa ziju z penazi,nie?!
30. 1. 2006   bjm
ano suhlasim, klienta nespoznas perfetktne za cely zivot.. ruku na srdce ved clovek ani sam seba perfetkne nespozna a to so sebou travi 24hodin denne.. vzdy je moznost cim sam seba moze prekvapit.. ide skor o to si myslim, ze je dolezite spravit si obraz o cloveku a potom to overovat, a to konkretnymi otazkami, doslova testovacimi, lebo je to strategicka hra. nedavno mi jeden klient povedal, cim viac sa zaujima o fondy a rozsiruje si svoje poznatky, tym tazsie mu je vybrat investiciu s ktorou by bol spokojny.. je to o neistote myslim si, a ta tu bude vzdy a vo vsetkom, len raz je vacsia a raz mensia...
30. 1. 2006   anonym
no ja ako profik mavam take pocity pri zostavovani portfolii!...:o)))
30. 1. 2006   bjm
:o)
26. 1. 2006   pepco
Tak vazení, znami prispievatelia na stranke Openiatoch, mame tu clanok o Vas:))
Iked taky clanok nebolo tazke napisat, posledne dve vety hovoria za vsetko.
;-)
26. 1. 2006   ciernik@orava.sk
a to si teraz objavil Ameriku, alebo čo?
26. 1. 2006   anonym
ani v poslednych dvoch vetach som nenasiel nic nove,to asi vie kazdy,kto to nevie,nezasluzi si lepsieho poradcu,nez takych brigadnikov,ktori ich koniec koncom okradaju nevedome!
26. 1. 2006   bjm
a co ak podpisujem viacero zmluv a nie v jeden den.. potom sa kedy prejavim? :o))))
27. 1. 2006   hehe
k prvej zmluve po dni, ri druhej po dvoch a pri tretej po troch dnoch
26. 2. 2010   ceojas
Osobne som názoru že nieje zlý finančný poradca ale človek, ktorý túto prácu robí. Veď ani stomatológia nieje zlá veda a predsa to niektorí zubári kurvia. Tak je to všade. Bohužial u nás je medzi financnými poradcami drvivá väčšina mantákov, čurákov a kreténov, ktorí chcú len zarobiť a takmer na 100% je isté, že dlhodobá práca tu neexistuje. Slováci nadávajú na poradcov, ale to preto lebo celá slovač je zaťažená na peniaze. Akonáhle sa niekto snaží ostatní na neho nadávajú. Pomaly ale prišiel zákon, že FP musí mať papiere na túto činnosť registrované v NBS. Čiže všetci sráči by sa mali do pár rokov vytratiť a ostanú tu lôen ľudia. Aj keď nikdy nieje isté kto ako bude robiť túto prácu. Jedno však treba pripomenúť. Na slovensku sme takí blbí, že všetci potrebujeme poradcu. Lebo ak niekto napíše že si všetko zariadi sám a lepšie tak je buď hlúpy alebo FP. len toľko
1/1