Názory čitateľov


Názory k článku:
Majetok a životný cyklus

12. 10. 2005   janula
ja sa obavam, ze z tohoto nikto nevie vychodisko...i  nvestujete do nehnutelnosti a ono za dvadsat rokov sa prejavi demograficky pokles v Europe a presun centra do Ciny a Indie a dochodok je v tahu....investuje  te do dividendovo silnych akcii a oni vam uzakonia zakon, kde posvetia vase vyvlastnenie a dochodok je v tahu, investujete do zivotnych poistiek a ono o dvadsat rokov zistite, ze kombinacia nizkych urokovych mier a vysokeho rastu cien primarnych potrieb, ktore sa ale neprejavuju prilis v inflacii (napr. rast cien plynu o 20% sa prejavi na celkovej inflacii rastom 0,4%, dalej spotrebny kos ma uplne inu strkturu spotreby ako spotreba dochodcov) vam vynuluju vysledok a neviem o ziadnej krajine, ktora by nam ukazovala cestu z toho von. Sukromne spolocnosti su tu vzdy od toho, aby zarobili a klient je v tomto az na druhom mieste, takze privatizacia vsetkeho je znacne otazna ci pomoze. (Asi tak ako prevod PZP na sukromne poistovne nezabezpecil len 30% rast cien jeden rok a potom len inflacia, ale kazdy rok a od tych cias sa len zdvoodnuje, ze pretoze tam bola minulost, na vysledkoch hospodarenia poistovni to ale nejak nevidno, ze by mali problemy s minulym bremenom)
12. 10. 2005   anonym
spachajme kolektivne samovrazdu a je to vyriesene...janula, nikdy som ta nevidel taku pesimistku...kto bude mat majetok prezije, a kto nie, az do konca zivota bude makat...je to velmi jednoduche:treba investovat do spravneho zivotneho poistenia, spravnych akcii a spravnych nehnutelnosti, take vzdy boli, su aj budu!!!  
12. 10. 2005   anonym
ale neocakavaj odomna aby som sem napisal aj navod ako na to...staci si precitat meno autora clanku, pozriet si cim sa zaobera jeho firma, a hned mame, preco je ten clanok taky cierne-pesimistick  y(ohladom tych investicii:-))...majme sa krasne a financne zdravo...!:-)  
10. 10. 2005   Realista
Myslím si že toto sú všetko len medové fúzy a všetko je to zámerne také zložité aby tomu ľudia nerozumeli, pretože vtedy sa najlepšie kradne a dobre vládne. Za to všetko sú zodpovedný konkrétny ľudia - politici a ministri.  
4. 10. 2005   investor
myslim ze problem je niekde uplne inde, kto vie odhadnut realne naklady v intervale 10, 20 a viac rokov, co je realnz odhad pre socialne a zdravotne zabez[ecenie s vyhladom dochodku a inych menej zabezpecenych narokov. Takze basnicky o "zabezpeceni" ... "v istej lehote" su skustocne len bohapustym odhadom / nech su oprete o akukolvek socialnu a ekonomicku analyzu minulosti / ale to uy vieme z upozornenia kazdeho ivesticneho fondu. Takze hura do neistoty a rizika / tak ako v investovani / tak aj vo financnom zaisteni buducnosti jedinca.
4. 10. 2005   anonym
jedina ista vec je zmena!ked sa prisposobis zmenam prezijes, ked nie, tak nie!to plati aj pre financny trh a investovanie, ked si in,mas infa a vedomosti, tak mas prachy, inak stracas...ale koniec koncov:na financnom trhu nie su az take velke zmeny...uz aj pred viac ako 100rokmi takto lakali brokeri svojich klientov, takto stracal 90% investorov peniazky ako teraz, tak isto vnimali svet, ako my teraz, a sikovni takym istym sposobom zbohatli ako dnesny zbohatlici...:-)takze hura do investovania,hura do ziskov!  
4. 10. 2005   anonym
No ja poslednym dvom vetam nerozumiem...cena produktu vratane ceny poradenstva a marze...berme za priklad zivotne poistenie:cena poistenia je rovnaka u dilera,nezavisleh  o poradcu,bankoveho pracovnika ci v poistovni,cena poradenstva je nevycislitelna, je to interna zalezitost poistovne, okrem vrcholovych pracovnikov nik to nevie, marza???...ci podielovy fond:u dilera,u nezavisleho, v banke, u spravcu rovnaka suma(dajme k tomu 1%, cez net 0,5%).a nezavisi od toho ci je poskynute poradenstvo alebo nie.nemyslim si, ze bezplatne poradenstvo je drahe(ale na konci to moze vyjst draho), skor by som povedal, ze co je bezplatne, to nie je celkom ok vec...alebo ten co poskytuje poradenstvo zadarmo je blbecek alebo darebak...sevis  broker je draha brokerska firma?  
1/1