Názory čitateľov


Názory k článku:
Slovensko sa pripojí k európskemu vnútrodennému trhu s elektrinou

29. 11. 2022   NN
Strašné...v článku sa to ospevuje ako nejaká výhra... nejaký technický úspech - to áno...podobne ako atomová bomba... niečo dosiahli a dokázali ludia...ale ako to nakoniec využili... ? Jednoznačne obchodovať mimo SR len s PREBYTKOM energie (kedže sa táto nedá nijako uskladniť) tak chápem úspech jej denného obchodovania.ale naozaj iba s PREBYTKOM...pre nás "ovčanov" výrobná cena + daň pre nenažrancov v štáte a dosť...žiadne zisky do zahraničia.
28. 11. 2022   Prelozene z newspeaku
S rastúcim podielom nestálych zdrojov v európskom výrobnom mixe je prepojenie vnútrodenných trhov cezhraničným obchodovaním podľa SEPS dôležitým nástrojom pre účastníkov trhu a aj pre konečnom dôsledku aj prevádzkovateľov prenosových sústav na efektívne udržiavanie výkonovej rovnováhy v rámci prepojeného energetického systému.
V preklade znamena len tolko, ze zo spinavej a lacnej energie (lacno nakupenej) budeme zalohovat nestabilne a debilne pokusy o cistu energiu na zapd od nas a to aj za cenu, ze zmrzneme, alebo rovno zdochneme, pretoze si tuto citu energiu ocenenu lipskou burzou nebueme moct kupit.
29. 11. 2022   anonym
Neboj, aj v Nemecku je vela normalnych ludi - mozno dlho nepotrva a posleme tu bezprizornu eko bielo golierovu cvargu - kade lahsie … bol som v Kosiciach na stanicnom namesti a vecer + celu noc to je vsade zadymene od dymu - spalovanie sucheho dreva alebo uhlia to nebolo .. oci mi slzili a v nose stipalo … ked ludia budu chudobny zakuria si aj z bordelom … hlavna vec ze auta eu norma pomaly 8-9 a co z toho ked veselo jazdia stare avie v3s- ky - ako lokomotiva - tolko dymu a nikto nic - Potemkinova dedina je ta eu - schyzofrenia cista -
29. 11. 2022   anonym
Palec hore, business as usual pre obchodnikov s elektrinou. Ak sa nezmení vzorec pre výpočet cien elektriny na nasledujúce obdobia do ktorého vstupujú burzové ceny na zahraničnom trhu, prepojenie lacnejšieho a prebytkoveho trhu s drahším a nedostatkovým trhom v preklade znamená, že na Slovensku budeme platiť poslednú cenu najdrahšieho výrobného zdroja na prepojenom trhu.
Pre tie slovenské domácnosti, ktoré si to nebudú vedieť dovoliť s ohľadom na ich príjmy to zaplatíme na dlh zo štátneho rozpočtu a označíme to eufemizmom solidarita bohatých s chudobými.
30. 11. 2022   anonym
Seriem na taku uniu !!! Vazne !!! Do akeho spolku sme sa to ale tentokrat dobrovolne dostali ?!
1/1