Názory čitateľov


Názory k článku:
Daňové úrady sa dozvedia príjmy z prenájmov či z predaja cez portály

14. 11. 2022   eXtrem
Už to ide,,, dane na investičné,,, načase konečne
14. 11. 2022   Miro 4999
uz teda chyba len jedna vec aby matelko ostal aj po dalsich volbach, aby znizil dane
14. 11. 2022   Miro 4999
Ak tomu dobre rozumiem, na danovy pride info o 300 tisic ludoch, ktori v nieco podnikaju, napr jazdia po praci pre uber alebo prenajimaju garzonku v petrzalke alebo trnave a danovaci zazrakom vsetko ako carovnym prutikom do roka zvladnu spracovat a nasledne aj dotiahnut do konca, cize vykonat danovu kontrolu atd, no skutocne zaujimave
14. 11. 2022   anonym
nemaj obavu oni maju na dorubenie dane vratane pokut dost casu 6+1 rok, to sa v pohode da zvladnut
14. 11. 2022   anonym
Ty si z marsu ak nestíhaš urobiť svoju prácu za jeden rok určite to stihneš urobiť na budúci ked ti jej pribudne ešte viac ked to kopíš 6 rokov tak to určite stihneš o rok .Neurobí sa to nikdy nemaj obavu .
14. 11. 2022   anonym
Nechapem o co ti ide, chces sa len presvedcit za kazdu cenu o svojej pravde tym ze odmietas fakty. To nie je rozumny postup, v demokracii plati nikto nic nemusi ale pozor na nasledky! Oni sa nemaju kde ponahlat, potencialny danovy dlh vratane prislusenstva sa pekne kumuluje. Staci im urobit zopar kontrol a zverejnit to na vystrahu. Trochu jemnejsi postup zvolili napr. v pripade plnenia danovych a odvodovych povinnosti pri predaji nehnutelnosti na zaklade udajov z katastra. Pred zacatim danovej kontroly, ktora moze skoncit podanim trestneho oznamenia, zaslali danovym subjektom u ktorych bol vysoky predpodklad ze im nevznikol narok na oslobodenie, vyzvu na zvazenie "dobrovolneho splnenia" si svojich povinnosti.
14. 11. 2022   anonym
Nechápem o čo ti ide v reále nie je možné odkontrolovať všetky subjekty ani nikdy nebude nikto na svete to nerobí len ma chceš presvedčiť o vlastnej pravde .Proste nikdy neskontroluješ všetkých je to len bu bu bu .
14. 11. 2022   anonym
O co mi ide, no nech ten ktoreho sa moze povinnost tykat aby sa radsej obratil na danoveho poradcu alebo pravnika a nie pocuvat zarucene rady a nazory anonymnych diskutujucich teda diskutujucich zatial bez trestnopravnej zodpovednosti za svoje verejne vyradrenia.
16. 11. 2022   anonym
V tom stebou súhlasím lebo ty máš problém už len čítať s porozumením text čo sa učia deti v zš .Za rok ich skontrolovali až 603 a ti tu trepeš že to niekedy dobehnú nedobehnú lebo to nieje účelom kontrol kontrolovať všetkých .Preto sa tomu hovorí aj náhodné kontroly .Ale pochybujem že to ty pochopíš .Kto chce riskovať pokutu tak ju riskovať bude kto nie tak riskovať nebude .
21. 11. 2022   samuel
Podľa môjho názoru ťa on až veľmi dobre chápe. Pravdepodobne sa ťa len snažil upozorniť na Zákon 305/2005 Z.z. v zmysle, ktorého navádzanie na trestný čin je považované za protispoločenskú činnosť:
§ 21
Účastník
(1) Účastník na dokonanom trestnom čine alebo na jeho pokuse je ten, kto úmyselne
a) zosnoval alebo riadil spáchanie trestného činu (organizátor),
b) naviedol iného na spáchanie trestného činu (návodca),
c) požiadal iného, aby spáchal trestný čin (objednávateľ), alebo
d) poskytol inému pomoc na spáchanie trestného činu, najmä zadovážením prostriedkov, odstránením prekážok, radou, utvrdzovaním v predsavzatí, sľubom pomôcť po trestnom čine (pomocník).
(2) Na trestnú zodpovednosť účastníka sa použijú ustanovenia o trestnej zodpovednosti páchateľa, ak tento zákon neustanovuje inak.
14. 11. 2022   anonym
A ešte čo sa kde kumuluje iba v tvojich snoch 5 rokov dozadu a je to premlčané vráť sa na planétu zem .
13. 11. 2022   marta
Teraz trosku nechapem, nie je tam trest 25 rokov vezenia? Ved na Slovensku su skoro vsade drakonicke tresty, tak ako to, ze za prenajom bez oznamenia nie su?
13. 11. 2022   apoliticky
Dozvedia sa velky prd !..bububu na OVCE !...na danovych uradoch sedia najvacsi tupci !...a unavene marienky ktore nevedia ani poriadne zapnut PC !
13. 11. 2022   potulny kazatel
Tomu never kamo, tie unavene marienky, alebo neschopny uradnici, stacia ak ti nafotia zo skla, alebo urobia print screen, tvojho danoveho priznania a nikto im to nedokaze.
Mozu to posunut konkurencii, lebo tam mas vsetko, dodavatelov, komplet a to po celom svete, cenu dopravy, odoslane faktury, prijate faktury a odberatelov, alebo uplne na komplet cash flow z E/kasy, den po dni, platby cez terminal, hotovost, naklady na prevadzku a vsetko co si robil, ak si niekde cestoval sluzobne.
Cize ak sa najde nejaky vychcanek, co chce podnikat, tak na miesto marketingoveho prieskumu, si upalti par unavenych marienok, co za cenu jedneho zajazdu do Splitu, alebo na rhodos, daju info, ktore tvoju firmu moze polozit, lebo v tesnej blizkosti vyrastie konkurencia a vo virtualnom priestore este lahsie.
Ono sa to asi netyka SZCO murara, alebo obkladaca, betonara a elektroinstalatera, ale aj tam je mozne si spravit dobry prehlad o cene konkurencie, alebo prehlad v pripade cenovych ponuk, alebo nejakeho chudaka prinutit na nejaku spolupracu.
Problem je, ze to nikto nikdy nieje schopny dokazat.
Financna sprava za posobenia Frentiska Im. dokonca nutila aj legalne podnikajuce firmy na system karuselovania nadmernych odpoctov.
Podobne lamali chudakov na skripci, subdodavatelov Vahostavu.
Najprv im nechali zaplatit vsetky dane a poplatky, i odvody, a to najma z ceny fakturovanej prace z ktorej nevideli ani prd. Nakoniec ich lamali na rozne sankcie, aby drzali hubu.
To je problem vymozitelnosti prava a obchodneho tajomstva v tejto kolonii.
Inak v principe nieje nic zle na daneni, najma prenajmov, alebo roznych sluzieb.
Problem je v tom, ake sluzby, za tieto dane dostane onen subjekt, teda okrem toho, ze si nemoze byt isty, ci mu niekto nevidi do kariet a neskusi podobny sposob zarobku.
Najvatsia zlodejina je vsak zdravotne poistenie z prijmu, najma z prenajmu bytu.
Pronlem je, ze pribor do spitalu aj pyzamo, si clovek donesie aj tak, druhe menu nedostane a u zubara tiez nedostane blombu zadarmo, aj ked plati 2 x poiustenie, niekedy aj 3x..
zaujimava je tato nasa kolonia..
13. 11. 2022   anonym
Si objvil Ameriku :)
To sa na vysnenom Západe - napríklad v Rakúsku - robilo keď ešte neboli počítače a ty si práve skladal pioniersky sľub v Ústrednom dome Pionierov a Mládeže Klementa Gottwalda (dnes "prezidentský palác" ;)
Ale čo myslíš, prečo su -hoci aj v Nemecku - vždy obchody špecializujúcesa sa na tú istú vec v jednej štvrti a na jednej ulici ?
Teda boli, lebo dnes už to je len jeden - a ten patrí Amíkovi, šejkovi, alebo Číňanovi (najbližšie rozoberú Rusko a Ukrajina sa už vzdala sama - lebo len tak splatí dlhy za demokratickú pomoc ;)
Každopádne tu "tvoje už neni nič" - ako múdro povedal nestor slovenskej demokracie marhuľového pôvodu :)
Lebo čosko všetky údaje sústredia v Bruseli a tam to aj budú priamo strhávať - takže ani nebudeš musieť podávať žiadne priznanie - veď načo aj - vo veku globálneho internetu (NSA už dávno vie aj to, kde ležia tvoje nepárové ponožky :)
A raz za tebou príde aj NAKA s tým, že si od rána ešte nič neukradol ("nevypodnikal"), hoci sa už blíži poludnie - a štát si tiež chce kúsnuť, tak láskavo zdvihni riť a makaj !
Lebo v skutočnej demokracii je jedno ako - ráta sa len net profit (ľudovo: contribution margin ;)
14. 11. 2022   apoliticky
o akom danovom priznani to tocis ?!... ja nepodavam ziadne danove priznania...pretoze nepodnikam na Slovensku...mam firmu v danovom rajia je mi fajn...takze slovenske ,,unavene marienky,, z danoveho ma mozu akurat tak pofajcit aj slovenska konkurencia podobne...
jauz davno viem ze podnikanie na Slovensku je cesta do bankrotu...a nie som sam co to uz vie...a preto som odisiel tam kam nedosiahnu korupcne darebacke pazury uradnikov Slovakistanu a ani EU...
1/1