Názory čitateľov


Názory k článku:
Prieskum ECB: Spotrebitelia v eurozóne očakávajú vysokú infláciu a počítajú s recesiou

9. 8. 2022   Alzbeta17
Růst úrokových sazeb, narůstající inflace a mnoho dalších témat sledujeme i na našem webu https://forex.sk/
5. 8. 2022   anonym®
Recesia tu už je (dokonca aj bez Lasicu a Satinského :)
Na smrť chorý (vraj) Putler práve spokojne rokuje v Soči s prezidentom Turecka Erdoganom o dodávke tureckých dron Bayraktar TB2.
USA (aj EU) postihnuté vlastným - megalomanským - velikášstvom totiž nepostrehli, že najlepšie bojové drony nevyrába USA, Čína, Japonsko, Kórea, či Rusko - ale Turecko a Izrael.
Rusi to zistili relatívne nedávno - keď Arménsko dostalo nakladačku od Azerbajdžanu - aj napriek najnovšej ruskej technike.
A teraz má Putler problém s Ukrajinou, lebo Baraktary získal jeho sok Zelenský.
Problém je, že bojový obrnený šrot je v XXI. storočí dobrý akurát tak na rozorávanie ukrajinských celín - a ako oceľová truhla pre trkvasov, čo do tohoho vlezú.
Bojový dron je pritom malý, ľahký, rýchly (oproti tanku v blaste), nepozorovateľný a hlavne bodovo presný - veď načo ničiť sídlisko, keď stačí sklad, či osadenstvo generálneho štábu ?
Paradigma vojny (Special Operations) sa príchodom vysokointegrovanej elektroniky zmenila ...
Že ale Turci Putlerovi Baraktary nikdy nedodajú, lebo Dessen Bayraktar - CEO Baykaru (ktorá tie drony vyrába) je priaznivcom a podporovateľom Zelenského a Ukrajiny ?
Nuž jeho brat Haluk Bayraktar zrejme čoskoro zmení názor, pretože je zaťom prezidenta Turecka - Tecepa Tayyipa Erdogana :)
Takže ak Putler nechá Erdoganovi voľnú ruku na vykynožení Kurdov - výsledok je zrejme predvídateľný.
Okrem toho Rusi stavajú Turkom atómovú elektráreň v Akkuyu (ktorá Turkov yrobí 10% spotreby) a ruský turista je pre turecký turistický priemysel zhruba tak dôležitý ako nafta z ropovodu Družba pre Slovnaft ;)
No a čo je NATOm zvláštneho ?
Nuž práve to, že Turecko je členom NATO a navyše majú naši americkí priatelia v tureckom Incirliku odložených asi 80 ks termonukleárnych bômb (zrejme pre rýchlu humanitnú pomoc Rusku :)))
Takže Biden zrejme musí s Erdoganom jednať jemenjšie - aby sa náhodou nestalo, že sa tie bomby kamsi zapatrošia ...
A v tureckom hospodárstve sa fakt môže stať všeličo.
11. 8. 2022   anonym
jo jo turecky drony sa nedokazu uz dnes priblizit ani na 10 km k ruskym poziciam vsetko pada denne ide dole tak 10ks. protirecis si je niekolko vyjadreni - zakazov pouzivat turecke drony pretoze su lahkou koristou ako pantsierov tak reb zbrani. nikelko kusov dokonca pristalo uplne neposkodenych na uzemiach pod kontrolov LNR a DNR.
Isteze drony budu dolezite pretoze dokazu zahltit najma u slabeho protivnika PVO.
dalej ak tu ospveujes zopar uspechov len pripomeniem ze hranica frontu ma cca 2200 km .. co je len o 400 km menaj ako fromnt v r 1941-43 ... a kedze tam ma Rusko zatial cca 100.000 kontrktorov a LNR A DNR asi 40.000 svojich a UA cca 300.000 samozrejme sa stane ze nieco prejde na menej chraneom frote. za vsetkym treba vidiet taktiku ... uz si pocul aky problem ma UA - unikkli spravy o min 191.000 mrtvych vojakoch UA...s SBU Zelenak je v histerii
5. 8. 2022   miro

Aktuality
13:52 Zelenského informovali o katastrofe v armáde
12:55 Le Monde: Porošenko pripravuje na Ukrajine vojenský prevrat
12:35 V Nemecku zatýkajú za podporu špeciálnej operácie na Ukrajine
12:24 Čína prerušuje v mnohých oblastiach spoluprácu so Spojenými štátmi
11:55 Pesky a polovica Marinky boli oslobodené, začali sa boje v Arťomovsku
10:26 Putin a Erdogan absolvujú „kriticky vážne“ stretnutie v Soči
10:02 Hlavná bitka medzi Washingtonom a Moskvou sa odohrá v Poľsku
09:42 Zelenskij obviňuje EÚ z umelého zdržania pomoci vo výške 8 miliárd eur
09:19 The Washington Post: Na Ukrajine došlo k rozkolu medzi Kyjevom a regiónmi
08:55 Ozbrojené sily Ukrajiny ostreľovali dedinu v Brjansku, sú zranení
5. 8. 2022   Zvesela Dohrobu
Veselý kvíz na piatkový podvečer:
Otázka: ak by NATO a USA predsa len zahnali Rusov do kúta a tak by Putler bol nútený (z vlastného pohľadu - lebo len ten je pre kontemplatívneho pozorovateľa dôležitý) použiť taktické nukleárne zbrane (podobná masmédiálna demonštrácia sily, ako Hirošima, či Nagasaki) - čo bude pravdepodobným cieľom ?
A aký cieľ by ste si vybrali vy, keby ste boli v jeho topánkach ?
a) nevysloviteľná dedina - niekde v rozoraných, ukrjainských celinách, či močiaroch
b) Kyjev
c) Varšava
d) Bratislava
e) Londýn
f) Brusel
(Washington, ani Wall Street v zozname úmyslne nie sú, lebo taktické rakety nemajú taký dolet a hlavne by to zrejme podráždilo Amíkov - takže by odpálili svoje rachétle :(
Kvízové ciele by odvetnú rekaciu USA vyvolať nemuseli, lebo Rusi by sa osaprvedlnili za technický omyl a sľúbili odškodnenie (klamať sa už naučili od svojich západných vzorov). Takže Amíci by skoro určite došli k pragmatickému záveru mníchovského typu: "Not every shit lying on the EU streets is an US problem" ;)
A navyše by sa to dalo aj zdôvodniť ekologicky a bojom proti globálnemu otepľovaniu - lebo taká uhlíková stopa Londýna je nepochybne katastrofálna :(
1/1