Názory čitateľov


Názory k článku:
Trhová kapitalizácia európskych technologických spoločností sa prepadla

23. 8. 2022   anonym
Sorry, ale Medtronic je skrz-naskrz US spoločnosť:
"Medtronic was founded in 1949 in Minneapolis by Earl Bakken and his brother-in-law, Palmer Hermundslie, as a medical equipment repair shop. Medtronic plc is an American medical device company based in Ireland for tax purposes. The company primarily operates in the United States. Medtronic has an operational and executive headquarters in Minneapolis, Minnesota in the US. In 2015, Medtronic acquired Irish–tax registered Covidien (a U.S. tax inversion to Ireland from 2007), in the largest U.S. corporate tax inversion in history, which enabled Medtronic to move its legal registration from the U.S. to Ireland. Medtronic operates in 140 countries and employs over 90,000 people"
S Európou má - okrem klasických. írskych, daňových únikov - spoločné len to, že kúpil holandský Vitatron - ktorý bol síce lepší, ale ďaleko lacnejší a tak ho bolo treba demokraticky umravniť :(
Keby však írsko nemalo US aj EU povolenku na tieto daňové úniky, tak by to bola pravdepodobne najchudobnejšia krajina v EU (a pritom jedna z najdrahších).
US povolenku má preto, lebo írska mafia (a Angličtina) a EU povolenku zase preto, že odtrhnutie Írska od UK je pre Eu rovnaké politické víťazstvo, ako bolo budovanie "komunizmu" na Kube pre bývalý ZSSR ...
6. 8. 2022   Rosalyn Baux
Thank you Dr Winner for saving my broken Marriage and bringing my husband back to me!.
Me and my husband are living together happily again.. All thanks to Dr. Winner If you have any problem contact Dr.Winner now and i guarantee you that he will help you.Email him at: Winnersspellcast@gm ail.com or you can also call him or add him on whats-app: +2348138289852...or view his website:https://win nersspellcast.blogspo t.com or
via his Facebook Page 👇👇
https://www.fac ebook.com/drwinnerspe lltemple/
29. 7. 2022   hudec.valent@zmail.sk

Keď sa bude v dôsledku nedostatku energie znižovať výroba, znížia sa zisky a nebude na
vývoj nových technológíí- to je reťazová reakcia, takže pokles bude pokračovať, pokiaľ bude EU aplikovať "samozničujúcu politiku" podľa požiadaviek USA !
23. 8. 2022   anonym
Je však nutné uznať, že naši americkí priatelia to hrajú geniálne.
Lebo výsledkom bude občianska vojna v Európe.
Tí, čo majú od prírody vrtulu v riti - alebo idú na kokse (či amfetmínoch) - sú totiž výkonní a dokážu nakradnúť viac a rýchlejšie - preto sa im US verzia demokracie páči. Tí ostatní (slušní, alebo inak neschopní) zaostávajú a tak sa im sníva o svetlej minulosti (keď napríklad nebolo možné vyhodiť človeka z bytu bez zabezpečania iného ubytovania).
A tak je aktuálne 50% za sankcie (lebo či ročne stojí kúrnie 1500 - alebo 6000 je šumifuk jedno, ak mám základný ročný príjem aspoň €120.000,- čo je pre tú prvú skupinu absolútny základ a nič mimoriadne - a 50% proti, lebo mnoh9 z tej druhej skupiny nedosiahnu za rok ani tých 6000 (v čistom). Lenže to ešte neznamená, že tá druhá skupina sa len tak vzdá bez boja (aj keď mnohí iste skončia pod vlakmi, či pádom z výšky :) lebo Miky Černák dokázal, že milióny sa dajú zarobiť aj bez PhD a MBA - dokonca oveľa ľahšie.
A tak začne byť na zbojníckych vŕškoch horúco, lebo polícia má aj iné starosti, než chrániť privatizérov- a aj policajti majú hlad. Často väčší,. než tí privatizéri aj s Mikym dohromady. Tiež síce nmejú PhD, ani MBA - ale môžu zneužiť štátnu moc - proti ktorej neexituje legálna ochrana - ako sa už presvedčili aj jej niektorí, nedávni predstavitelia (pozdravujem opičku).
A tak sa zase raz budú európania mydliť medzi sebou - ako sprostý pes, ktorý kúše palicu a nie rameno, ktoré ňou mláti :(
Nuž ale čo sme si zvolili to máme - nový deň je preto vždy vodné zahájiť pár štipľavými fackami (a víziou, kde by mali skončiť ;)
1/1