Názory čitateľov


Názory k článku:
Ukrajina chce, aby boli veľké banky stíhané za vojnové zločiny

27. 7. 2022   angreamarian0@gmail.com
I'M DESPERATELY IN NEED OF A REAL AND LEGIT LOVE SPELL CASTER TO HELP REUNITE WITH MY EX-LOVER BACK URGENTLY CONTACT (PRIEST AUSTIN) EMAIL: DR.AUSTINSOLUTIONHO ME1@GMAIL.COM OR WHATSAPP HIM ON +2349011225539
I feel so blessed again in my marriage after PRIEST AUSTIN brought back my husband that separated with me for good 3 years. Even though I have mouths all over my body, it won’t be enough to thank PRIEST AUSTIN for his help in my life. My husband separated with me for 3 years and I have been in pain and agony without him. So, I searched for help everywhere but nothing worked out not until I meant PRIEST AUSTIN who I contacted online. I explained my situation to him and he promised that my husband will get back to me within 72 hours so that my heart still beats for him. I believed in him and he prepared a spell for me and my husband called me exactly when PRIEST AUSTIN said. He pleaded and said he needs me back and now we are living happily again. Everyone out there reading my article that needs help should contact him… Email: dr.austinsolutionho me1@gmail.com or via: WhatsApp+2349011225 539
via: https://web.faceboo k.com
27. 7. 2022   Dromedár
Zoberte im už tie drogy!
27. 7. 2022   Peter
Kedy už Ukrajina prestane ničiť EU. Všetko chcú zadarmo. Odzbrojili celú východnú EU . Rozkazujú všetkým ako by boli páni sveta. Slovensko poslalo na Ukrajinu miliardy. Ako odvetu má nižšiu životnú úroveňˇ. Budeme bez plynu a ropy. A oni stále len niečo chcú. Žiadna snaha o mierové rokovania.
27. 7. 2022   tomino3169
Od 8. augusta moskovská burza umožní obchodovať nerezidentom zo spriatelených krajín, ako aj tým, ktorých konečnými príjemcami sú ruské fyzické a právnické osoby. Na oddelenie múch od rezňov budú požiadaní o vyplnenie špeciálnych dotazníkov.
Hrozí ruskému akciovému trhu kvôli výpredajom nový kolaps? Pozrime sa na čísla.
V našom fonde patria 2/3 akcií hlavným akcionárom a štátu, zvyšok je free float (akcie vo voľnom obehu) v objeme 13 až 18 biliónov rubľov, podľa rôznych odhadov.
Blokovaní nerezidenti, ktorí majú od 28. februára zakázaný predaj ruských cenných papierov, tvoria viac ako polovicu voľného obehu ruských akcií – najmenej 150 miliárd USD.Podiel nerezidentov na voľnom predaji je historicky na úrovni 80 % (v Sberbank - až 95 %). V podstate ide o globálne indexové fondy, je tu aj kapitál s ruským pôvodom. Po predajoch, ktoré sa začali na jeseň 2021 (spolu s prípravou na CBO), ich odhad klesol na cca 55-60%.
Od 8. augusta sa na trh dostala len malá kategória investorov. Podľa odhadov z roku 2021 podiel nezápadných investorov, najmä z Ázie, nepresiahol objemovo 5 %. Pridajme k nim zamknuté „ruské“ offshore peniaze. Ich podiel je ťažké určiť, moskovská burza takéto výpočty nezverejňuje. Ale podľa odborných odhadov je tento podiel v porovnaní so „skutočnými“ západnými investormi malý. Odpočítame aj nepriateľské Japonsko, Južnú Kóreu, Singapur, Taiwan. V každom prípade sa na trh dostávajú neporovnateľne malé objemy. Aj keď sa všetci súčasne rozhodnú predať všetko za akúkoľvek cenu, trh sa tým nezrúti, hoci to môže lokálne viesť k miernej korekcii.
Pokiaľ ide o zvyšok, väčšina zablokovaných investorov, ich rozmrazenie je priamo spojené so zadržaním aktív centrálnej banky (asi 300 miliárd dolárov) v západných jurisdikciách. Nie je to vyslovene uvedené, ale logika sa mi zdá zrejmá.
Významné aktíva na ruskom trhu vo vlastníctve nerezidentov z nepriateľských aj priateľských krajín zostávajú zmrazené na účtoch typu C. Konkrétne, podľa centrálnej banky k 1. júlu vlastnili nerezidenti OFZ v hodnote 2,78 bilióna rubľov. (5,4 miliardy dolárov). Prezident NAUFOR-u Alexej Timofeev odhaduje celkové zmrazené aktíva nerezidentov v ruských akciách a dlhopisoch na 312 miliárd USD (pozri Kommersant Online, 13. júla).
Zdroj Kommersant vo veľkej investičnej spoločnosti uviedol, že zatiaľ boli odblokované iba niektoré účty. Tvrdí, že hlavným bodom tohto rozhodnutia je poskytnúť možnosť obchodovať s cennými papiermi tým Rusom, ktorí ich vlastnili cez zahraničné spoločnosti, no zároveň v Rusku vykázali a platili dane. Pre CFC sú k dispozícii takéto mimoburzové transakcie, ako je nákup a predaj cenných papierov, účtovanie o prevode vlastníctva, zúčtovanie a skladovanie cenných papierov, povedal Andrey Barkhota, nezávislý expert. Celkový počet freónov dosahuje niekoľko tisíc jednotiek, z toho dve tretiny v modeli, kde konečným príjemcom je nerezident, zdôraznil odborník.
Takže rusko zmrazilo tiež poriadny balík.
26. 7. 2022   amomym
takže veľlé americké i európske banky musia skákať ako bander kyjev píska? čo si to už len ten zekený krpec dovoľuje?
26. 7. 2022   amomym
veľké a zelený
26. 7. 2022   anonym
Naši východní susedia už začínajú chápať, ako sa nechali Západom napáliť :(
Škoda, že majú taký dlhý kábel.
Mali si ako poradcu - namiesto Mikloša a mňa - radšej pozvať mňa - bolo by to lacnejšie a ušetrili by si rozbitú krajinu a kopec mŕtvych :(
My sme aspoň mali skutočné biele kone (aktuálne hnijúce pod koreňmi stromov slovenských lesov a hájov - ako práve zisťujú policajní bagristi - zatiaľ len na Žitnom ostrove) - naši východní susedia však majú len komika, ktorý bieleho koňa iba hrá.
Pravdou je, že to je zjavne jeho životná rola (hrá o triedu lepšie, než zahral Kňažko zamatového revolucionára :) ale Oscara aj tak nedostane :(
Lebo primnoho divákov je presvedčených, že to myslí vážne :(((
Takže to je síce dokolé - al asi najsmutnejšie divadelné predstavenie v dejinách ľudstva.
Lebo múr sa síce dá rozbiť aj holou hlavou - ale aj Schumi už zistil, že to nie je rozumkné robiť ani s helmou.
Lebo načo ?
NATO ???
26. 7. 2022   anonym
Sorry vole, error: "namiesto Mikloša a Dzurindu"
26. 7. 2022   kakadu
To, že Ukro-nacistický kyjevský režim pácha genocídu proti obyvateľstvu Donbasu,
na ktorú kyjevský režim neľutuje žiadne finančné výdavky,
je dokázané tým,
že kyjevský režim vypláca učiteľom na Donbase 200.000 Rubľov (3.420€/mesačne) zato,
aby učitelia v septembri nenastúpili do práce, aby nemal kto vyučovať deti Donbasu.
26. 7. 2022   anonym
Čo si si to zase vymyslel za kravinu? Načisto ti preskakuje ruský agent?
26. 7. 2022   anonym
Na americké veľkobanky naši východní susedia nedočiahnu - lebo Amíci im rozumne nedodeli rakety s dostatočne dlhou dráhou letu :(
tak možno zaútočia na Litvu - lebo tá práve prepustila vlak prísne sankcionavého tovaru (kokrétne cementu) z Ruska do Kaliningradu !
Litva tomu síce chcela zabrániť, ale Rusi naznačili, že ani hranica Litvy možno nie je nakreslená úplne správne a tak EU došla k prvému rozumnému záveru za posledného pol roka - konkrétne, že cement vlastne nie je vojenský tovar a tak, to nemusíme brať až tak prísne ;)
Čo je samozrejme nezmysel, pretože cement je veľmi významný vojenský tovar - pretože bezneho sa nedajú stavať opevnenia, silá balistických rakiet, či katakomby podzemných vojenských základní.
Lenže Rusom už zjavne preskočilo a kto by mal chuť sa s nimi naťahovať na NATO pôde ?
Američanom sa veriť nedá - lebo tí stále idú podľa večne živého, demokrticko-ľudskop rávneho hesla: "mŕtvy indián - dobrý indián" - a noplísáci, ktorí nemajú to šťastie byť "born in the USA" sú hodní ešte menej, než indián (odborné US označenie pre neameričanov je "arab" -ako nám prezradil Saša Baron Cohen - ktorý to musí vedieť, lebo je kohn ;)
26. 7. 2022   anonym
Hahaha, Ukrajina chce.....koho zaujíma čo chce Ukrajina?
26. 7. 2022   periscop
Ukroši, už vás máme plné zuby !
26. 7. 2022   Kviciak
Plne zuby mame svinskych, vlastizradnych, bolsevickych a rusofilnych totalitakov...takyc h ako ty.
26. 7. 2022   anonym
...daj si tabletku, lebo ťa porazí. Nebolo by to síce škoda ale predsa...
26. 7. 2022   anonym
Už si dal a to sú následky .
27. 7. 2022   Kviciak
To zabolelo od anonymných mozgových trustov.
26. 7. 2022   anonym
Vás ruských prispievateľov je tu naozaj veľa.
26. 7. 2022   anonym
Okrem tých Ukrošov, čo nám prišli pomôcť 21.AUG.1968 - a po stiahnutí vojsk Varšavského paktu z ČSFR sa nevrátili domov - cca 5 000 000 ;)
Ale aby si chápal - naozaj ťažko súcitiť so samovrahm, ktorý dosiahol to, čo chcel :(
Inými slovami ste vítanív EU - ale do NTO sa radšej necpite - keď to dokázalo Švajčiarsko aj Rakúsko - iste to zvládnete aj vy.
A hlavne neskúšajte prenajať námorné základne na Sevastopole našim americkým priateľom, lebo o ne prídete.
Čo sa aj stalo.
A keď sa také niečo už raz stane, tak nevypínajte jedinú pitnú vodu, ktorá na tie zákadne vedie (ako aj zvyšok Krymu).
Lebo potom sa nečudujte ak prídete o Kherson (ako aj zopár zbytočných miest, ktorých jedinou chybou bolo, že stáli v ceste :(
A ak sa to stane, tak si nenechajte dodávať rakety s dlhšou dráhou letu, než je dĺžka územia o ktoré chcete prísť ...
Je to naozaj tak ťažko pochopiť ?
Že na to máte právo !
Nuž právo máte aj chyteť sa na drôty na zem spadnuté - ale ak takto hlúpo siahnete na VVN vedenie - tak vám to právo bude naprd, lebo už nebudete :(
A ako je známe z Rímskeho páva - mŕtvoly (neživé predemty) žiadne práva nadobúdať nemôžu. Môžu byť len ekologicky recyklované ...
27. 7. 2022   ares
Samovrah ?
neboj sa jeho a jeho rodiny sa to netýka (+ generálny štáb a oligarchovia atď..)
Kapú obyčajní ľudia.
A to je smutne lebo nemajú na výber ako Ukrajinská smotánka.
1/2staršie