Názory čitateľov


Názory k článku:
Strategický krok: Nesplatenie verejného dlhu predstavuje pre Rusko iba obmedzené riziko

8. 7. 2022   kakadu
Rusko dlh spláca tým,
že Rusko vydáva platobné príkazy na prevod peňazí veriteľom,
z tých účtov, na ktorých západ zamrazil - arizoval,
360 miliárd EUR štátnych rezerv Ruska
Peniaze prišli vybraným veriteľom ako sú :
-odborový zväz pracovníkov New York metra a smetiarov,
ktorí Bidenovi pohrozili,
že keď nepovolí prevod peňazí, tak vyhlásia generálny štrajk,
lebo nemajú z čoho vyplácať dôchodky svojim členom.
7. 7. 2022   anonym
Voöoða je nízký ale má doby..rozdźube celý svět!!
7. 7. 2022   Janiča
Kto už len môže "vypotiť" takýto článok ???
Veď RF je zaostalou krajinou, na ktorej si sankcie západného sveta zgustnú....veď už nič nevyrábajú (niežeby v minulosti niečo vyrábali)...škoda písať !
7. 7. 2022   bimbo
sam si zaostaly
7. 7. 2022   anonym
Nie on je za to platený .
7. 7. 2022   anonym
za toto? to by bol príliš draho platený :)
7. 7. 2022   abc
no dobrá irónia,nie všetci ťa pochopili
7. 7. 2022   tomino3169
Len pre opravu dlh Ruska nie je 17 percent, taký bol na konci roka 2021. Dnes je na úrovni 13,75 percenta HDP. Zároveň sa znížil aj verejný dlh firiem. Zároveň centrálna banka avizovala, že upozornila predovšetkým energetické firmy aby využili obdobie vysokých cien a splatili dlhy, ktoré nabrali voči centrálnej banke počas covidu 19 predčasne. Zároveň rusko má vo vnútri alebo v čine viac než 200 mld. Ak mu západ protiprávne zmrazil 300 mld, pričom devízy Ruska sú 585 mld, tak má doma takmer ďalších 300 mld. Zároveň netreba zabúdať na zmrazenie aktív, ktoré ruská centrálna banka zmrazila západu. Podľa nabuldinovej je to rovnaká suma, nakoľko rusko zakázala vyplácať na západ dividendy, zmrazilo firemné účty, zmrazilo západné cenné papiere, ktoré majú predovšetkým v energetickým firmách ved v každej bol nejaký nemec alebo rakúšan, a zmrazilo akcie na moskovskej a petrohradskej burze + pozastavené projekty a dočasná strata trhu. To sú oveľa väčšie straty než dajakých 300 mld. Navyše rusko kontroluje najpriemyselnejšiu časť ukrajiny a to donbas, kde je celá mendelejevova tabuľka.
7. 7. 2022   QE
Žasnem z tohoto textu :D No tak poďme pokutovať Rusko, že nesplatilo splátku dlhu. Ale ako nám tú pokutu zaplatí, keď mu ani to neumožníme zaplatiť v USD :DDD
7. 7. 2022   Jniča
...aj k pokutovaniu dôjde, len musíš vydržať !
7. 7. 2022   anonym
načo reaguješ, keď si evidentne nepochopil pointu 2 riadkov pisaneho textu :D
7. 7. 2022   abc
dobré že ?
7. 7. 2022   anonym
Tieto sračky škoda čítať. Všetci normálni ľudia vedia, že Rusko to vyhrá a my budeme ekonomicky v prdeli. To len kabalisticvké médiá nás presviedčajú o inom aby zakryli to rabovanie globálnej kabaly, ktorá spôsobuje infláciu zvyšovanie cien a zhoršovanie životných podmienok pre 95% občanov EÚ.
7. 7. 2022   anonym
Nedá sa v tomto prípade hovoriť o žiadnom defaulte kedže Rusko bolo umelo zabránené splatiť dlh- je to len súčasť ekonomickej vojny USA proti Rusku. Ja nie som zástanca Ruska ale je pravda že ekonomické ťažisko sveta sa presúva do Ázie, táto situácia povedie k tomu že Rusko bude ešte viac nezávislé od kapitálových trhov, prípadne v prípade potreby nájde iné cesty ako získať pôžičky/Čína, Saudská Arábia, SAE.../ Rusko má v rukách eso pretože na jeho území sa nachádzajú všetky strategické suroviny potrebné pre priemysel a je jedným z top producentov pšenice a hnojív.
7. 7. 2022   ja
clanok plny absurdit. Ako mozte hovorit o neplneni si zavazkov ruska ked ste si to sposobili sami. Je to to iste ako keby som si ja vzal hypoteku a ked mi ju daju tak pobocky banky zatvoria a vypnu serveri. Na ucte mi lezia peniaze, ale mam zablokovanu moznost uhradit splatku. Nie som place neschopny to banka je neschopna platbu prijat a tu je to to iste. Este keby vam fungovali tie sankcie na ropu ze rusko odstavite z velkej casti prijmov, ale proces odstavovanie je tak pozvolny ze si rusi stihli najst dostatocny odbit na vychode. skonci to tak ze nebude ani ropa ani peniaze a kvoli tym idiotom v bruseli bude z europy cierna diera. A kvoli comu kvoli sfere vplyvu ktoru chcela europa ziskat. Lebo europania uz vsetko maju a potrebujeme dalsiu krajiny kde expanduju nase obchodne retazce navozit im tam produkty a krajina kedze ma co ponuknut napr. nerastne bohatstvo, alebo psenicu. Nenazranost europskych spiciek je neskutocna normalne zasnem.
7. 7. 2022   aa@bb.sk
chce to dalsie sankcie, vytrestajme rusa
1/2staršie