Názory čitateľov


Názory k článku:
Čína pokračuje v rekordných nákupoch ruskej ropy

8. 7. 2022   kakadu
Cieľom Pekingu, je zvýšiť obchodnú výmenu medzi Ruskom a Čínou
o 100 miliárd EUR ročne, až na 300 miliárd EUR ročne
7. 7. 2022   anonym®
Ak sledujeme, čo spáchala Eurokomisia a Europarlament za posledné roky (spomeňme aspoň Brexit, nezvládnutie pandémie Covid-19 s absurdnými počtami obetí, absurdné škody spôsobenú občanom EU zastaraním sa do vnútro-rodinnej zvady bývalých členov voľakedajšieho Sovietskho Zväzu (ktorí nám v roku 1968 svorne pomohli odvrátiť imperilizmus) - task človek nevdojak musí prísť k záveru, že Europolitici predsa nemôžu byť ani tak sprostí - ani tak podplatení spoza oceánu - aby dokázali napáchať až toľko sabotáže. Veď to by nedokázal, ani James Bond na čele ruských inváznych jednotiek (ktoré za 5 mesiacov nedokázali ani to, čo Reichswehr za 5 dní (!)
Nie, tu je asi nejaký trik v pozadí (???)
Ale aký ?
Nuž možno Eurokomisia a Europarlamet pochopili, že demokraticko-byrokr atickou cestou sa supermocnosť nedá vybudovať - lebo Európu už začína predbiehať aj Afrika.
Koniec koncov, neschopnosť zavedenia Eura je toho najlepším príkladom :(
A tak sa možno naši Euroleaderi tajne rozhodli s touto maškarádaou skoncovať a z Európy konečne urobiť naozajstnú supermocnosť - pred ktorou sa konečne bude triasť USA, Rusko aj Čína ?
Ale ako NATO ?
No s NATO asi nie, lebo to je policajný aparát USA.
Recept je zrejme jednoduchší - EU treba rozbiť občianskymi vojnami (za a proti Ukrjaine - ako aj za a proti Rusku a za a proti Amerike), vyhladovať (extrémnou infláciou - ktorá ešte len príde - štvornásobný nárast cený energií však bude mať zdrvujúci dopad na úplne všetko) a vyzimiť odstrihnutím energetických zdrojov. Isté totiž je, že tie zdroje čo ostanú dostane priemysel - a nie občania (ako sa pokrytecky sľubuje). Lebo jednak by majitelia prestali dávať politkom obálky, ale hlavne by skolabovalo hospodárstvo aj so zamestnanosťou - "Die Räder müssen rollen für den Sieg".
A čo urobia polozmrznuté, vyhladované a masmédiami vyburcované davy ?
Nuž zvrhnú vlády - lebo koho iného ?
A aké vlády zvrhnú - nuž "demokratické", lebo iné už nie sú.
A čo urobia potom ?
Nuž budú chcieť nejaké iné vlády - komunistické to však nebudú, lebo komunistov ani nebolo treba ničiť, ale sa zničili sami - a nikto iný nie je.
Teda je.
Napríklad v UK, Holandslu, Švédsku, či Španielsku.
Feudalizmus bol síce - akože - zlikvidovaný (a prelepený tenkou fóliou pseudodemokracie) - ale v skutočnosti trčí z každej škýry nielen vo vyššie spomenutýchkrjainác h (kde je dokonca verejný) - ale tam, kde by ho naozaj nikto nečakal - napríklad v Írsku, či Rakúsku (!)
Takže možno skutočným cieľom je obnovenie Európskej Ríše na čele s cisárom (ideáne ženou a ideálne z marginalizovanej menšiny).
Lebo zrejme len feudalizmus dokáže urobiť z Európy hyperveľmoc ...
Že to je nožné ?
Ale veď daňovo-odvodoví nevoľníci sme tak-či tak - a europolitici sú beztak šľachta s naprosto feudálnymi príjmami- takže aká zmena ?
7. 7. 2022   Pedro7
Pekne napisane !
7. 7. 2022   miro
Aktuality
09:44 Premiér bez ministrov: Johnsonovu vládu opustilo vyše 50 ľudí
09:36 V Nemecku vykosili obrovskú svastiku
09:29 Politológ: NATO Poľsku v prípade vojny s Ruskom o Ukrajinu nepomôže
09:20 Americký expert: Ukrajina môže zmiznúť z mapy sveta
08:58 Bloomberg: Západ chce stanoviť cenu ruskej ropy na 40-60 dolárov za barel
08:45 Ministerstvo kultúry Ukrajiny odporučilo odstrániť Čajkovského z názvu Kyjevského konzervatória
08:21 Riaditeľka MMF varuje pred „výrazným zhoršením“ globálnej ekonomiky
07:55 Ozbrojené sily Ukrajiny ostreľovali dedinu v Brjanskej oblasti
7. 7. 2022   anonym
"09:20 Americký expert: Ukrajina môže zmiznúť z mapy sveta"
Asi nie, lebo Rusi nemali záujem o Ukrsjinu - ale o to aby sa námorné zákledne v Sevastopole nedostli do rúk NATO.
Že potom prečo invázia ?
Lebo po anexii Krymu Ukrjinci zablokovali jediný prívod pitnej vody (kanál z Dnepra).
Ak by Rusi začali prehrávať, potom je bohužiaľ pravdepodobné, že síce Ukrajina nezmizna z mapy sveta - ale napríklad Kyjev hej :(
Z rovnakého - marketingového - dôvodu, ako Hirošima, či Nagasaki ...
Proste ako signál - "som tu, som nasratý, vyceril som zuby a keď sa nedohodneme, budem zlý" - ktorý voľkaedy poslal Truman Stalinovi.
Lebo zničenie Hiropšimi (a vlastne aj Nagasaki) bolo vojensky zbytočné (a hlavne neúčinné, lebo obe mestá sa spamätali cca 10x rýchlejšie, než trvala rekonštrukcia Štúrovej ulice v Bratislave) - išlo len o masmediálny efekt s použitím čo nejväčšieho počtu zranených a mŕtvych.
Takže ak by Rusom začalo tiecť do topánok - Kyjev by mohol byť vhodný termonukleárny terč - a zrejme je už každému dostatočne jasné, že to nie je planá hrozba :(
Kyjev sa síce nedá zničiť strategickými raketami, lebo tie sú nepoužiteľné na tak krátku vzdialenosť - ale jedna jediná stretegická, nukleárna ponorka by v prípade potreby dokázala poslať na desaťročia do praveku nieln celú Ukrajinu - ale aj celú EU ...
tažké poškodenie všetkých večších miest, elektrární, priehrad, tovární, skladov, dopravných uzlov a komunikačných centier by totiž viedlo k neodvratnému kolapsu civilizácie, pretože by sa doslova rozsypalo nielen zdravotníctvo, ale hlavne zásobovanie a výroba.
Sídla by ovládli gangy a štátna moc by sa rozpadla, ako práchnivé drevo.
Prísne vzaté by úplne stačilo zničenie všetkých elektrární, trnsformátorovní a rozvodného systému - zvyšok by už nastal sám ...
Že to neurobia ?
A prečo ?
Že to neurobil nikto iný ?
No niekto musí začať - a Rusi už nie sú sputnaní komunistickými škrupuľami o neútočení :(
7. 7. 2022   kolovrátok
Ďalší dôkaz úspechu protiruských sankcií pre Európu.
6. 7. 2022   jancyprich0@gmail.com
No a čo keď tú ropu z Ruska nakúpi Čína a USA a predá ju EU,🤓㊁ 9;🤓👍& #128077;👍 9297;🤑㊁ 7;🤑🤑& #129297;🤑 9297;🤑㊁ 7;🤑🤑
7. 7. 2022   anonym
Ako vždy - cez Činu a Indiu ju skúpia izraelskí obchodníci - a potom ju cez USA predajú mentálne vygumovanej Európe.
Briti o toto pláne vedeli a preto vystúpili z EU Brexitom - aby mohli kupovať napriamo.
Ako bývalá koloniálna veľmoc majú s týmito typmi obchodov viac dlhoročných skúseností, než ktorákoľvek iná krajina na svete ...
A kto sledoval správy aj dávnejšie - tan si iste dobre pamätá, ako USA bezdôvodne blokovalo NordStream II už dávno pred ukrjinskými udalosťami.
Nemci sa síce dlho udatne bránili, ale potom sa Amíkom podarilo podplatiť ukro-politkov a už je vymaľované ...
Kto neverí, nech si prečíta súkromné správy Nulandovej - nie v archíve Kremľa - ale na US stránkach .gov (lebo nech sú Amíci, akí sú - aspoň sa svoje špinavosti nehanbia zverejňovať a prípadne sa nimi ešte aj chváliť)
Cez izraelských obchodníkov nakúpili Amíci aj sovietske protilietadlové rakety Strela S2M ("manpady") - ktoré pomoli zvrátiť sovietsku inváziu v Afganistane - samozrejme s najčistejším úmyslom boja proti komunizmu.
Bolo to šikovné, lebo ak by boli dodali vlastné Stingery, tak Sovieti by si to boli mohli vysvetľovať ako dôvod termonukleárneho napadnutia USA (Brežnev mal gule).
Napokon to však byl výstrel do vlastnej nohy, lebo naši Americkí priatelia tak vybudovali Alkaidu, ISI, aj Taliban a na vlastnej koži si overili pravdivosť príslovia: "kto komu jamu kope, sám do nej spadne" Lebo s Afganistanu napokon odišli s väčšou hanbou, než voľakedy Sovieti ...
Ale zákernosť to bola utešená (pekne dokumentované vo vydarenom filme "Charlie Wilson's war" - "Súkromná vojna pána Wilsona" - ale ten už videli aj Rusi ;)
6. 7. 2022   anonym
No ked je lacna a dostupna, preco by ju sudruhovia z Cinskej ludovodemokratickej republiky nenakupovali..
6. 7. 2022   anonym
Takze väčšina ruskej ropy sa do Číny vozí po mori.
Ruskí prispievatelia hovorili, že je veľmi drahé a škodlivé, keď bude Európa prepravovať suroviny po mori. To isté predpokladám platí aj pre Rusko čínsky obchod, že.
7. 7. 2022   anonym
Je tam ina cesta na vyber?
7. 7. 2022   anonym
Ty si to aj čítal dováža polovicu ropovodom druhú časť tankerom . Nakupuje cca o 30 usd na barel lacnejšie ako eu .Rusi sú radi že to kupujú .Rusko len presmerovalo tankeri smer čína india a opec naopak smer eu prakticky sa nič nezmenilo len toky ropy po svete .
7. 7. 2022   hadraplan
zmenili sa ceny a to ze teraz sa budeme buchat do prs ako sme s rusom vyjebabrali a pritom budeme tu hnusnu rusku ropu kupovat od USA ktori ju nacapaju v cine do svojich tankerov a v EU ju vylozia za 3 nasobnu cenu.
7. 7. 2022   anonym
Najhoršie je, že to zdraží výrobky EU priemyslu (Musk aj s Teslou sa iste čokoro odsťahujú) - zalacnie nielen činsku - ale aj indickú, indonézsku, filipínsku, vietnamskú - a iné ázijské produkcie.
To je dvojitá hospodárska samovražda.
Síce budeme mať prekrásnu - ekologicky čistú Európu - ale vymrieme hladom (skrz megainfláciu) a od zimy (lebo bez palív).
Ale možno práve to je cieľom - aby mali kam chodiť americkí miliardári poľovať na medvede, vlky, divikay - a možno aj noplísákov (NO - please !).
To ovšem europolitkov - s ich príjmami - neptrápi.
Lebo ak europoslanec bral 15.000,- v čistom (lebo bez dane), tak po zohľadnení stvornásobného zdraženia energií zrejme bude brať 60.000,- (?)
Ale zrejme viac, lebo kto by sa papral s inflačnými drobnými, nie ?
No a pre Eurokomisárov a Eurosudcov sú platy Eurposlancov len na súcitný úsmev ...
7. 7. 2022   anonym
Priemyselnú produkciu to predražuje určite drahé energie , tlak na platy , aj ekologia .Továren síce nevybuduješ zo dna na den ale trend tu je opustiť Europu a súčasný politici tomu velmi nepomáhajú .
7. 7. 2022   Pedro7
A kto ich volil ?! Mam dojem ze Eu komisiu s nimandami 3. kategorie asi nikto. Mozno nadobudli ten pocit ze su tam na trvalo ako Anglicka kralovna
1/1