Názory čitateľov


Názory k článku:
EÚ nemôže jadro a plyn zakázať, môže ich však predražiť, upozornili analytici

7. 7. 2022   anonym
Otázka je, či je udržateľlná oganizácia, ktorá je budˇpodplatená z USA - alebo sa zošalela - prípadne oboje nara&z.
Pretože Európska Komisia zatiaľ narobila šlenom Európskej Únie viac škody než Rusko (!)
Samozrejme nikto nemá kryštáľovú guľu a všetci robíme chyby - takže nikto by nemal ma moráne oprávenie hádzať kameňom.
Ale Eurokosisa aj s EU evidentne zlyhávajú - a bohužiaľ sa nejedná jeden prípad, ale celú reťaz zlyhaní :(
1) prvým zlyhaním je napríklad uť to, že projekt Euro (€) sa nepodarilo urobiť dostatočne atraktívnym nato, aby do neho vstúpili všetcio členovia - naproti tomu USA, Čna aj Rusko používaqjú jednu menu
2) ďalším zlyhaním je trebárs Shengen, lebo napríklad Írsko nie je členom (USA, Rusko, aj Čína nemjú vnútorné hranice)
3) katastrofálnym výsledkom je BREXIT - namiesto toho, aby EU získala za člena Rusko - o čo sa evidentne snažili Nemci) stratili nukleárnu mocnosť (síce na hlinených nohách, alew predsa). Brexit je dôvod na potrestanie všetkých EU politikov
4) iracionáne idiotské správanie v prípade globálneho otepľovania - ktoré začalo už prd 14000 rokmi, kedy jeho účínky boli najdramatickejšie, lebo rozpustením gigantického pevninského ľadovca nad Európu sa zdvihla hladina svetového oceánu o 120m. Vplyv človeka na tento proces je ďaleko menší, než masmédia vykonštruovali a politici zeužívajú na svoje súkromné, kriminálne ciele (Slotove povolenky)
5) totálne nezvládnutie pandémie Covid-19. Počet mŕtvych na Balkáne (t.j. aj u nás v Čechách a Maďarsku) je o TRI rády vyšší, než v Číne, Južnej Kórei a Japosnku - to je holocaust za ktorý ešte niekto pôjde sedieť (dúfam, že nie ja - ale v EU je aj to možné)
6) likvidácia priemyslu a životnej úrovne občqnov EU idiotským vstúpením do rodinného konfliktu našich východných susedov - v ktrom idde v skutočnosti iba o to, že Ukrajinci hrozili, že vojenské základne v Sevastopole prenechajú Američnom (NATO) - čo je pre Rusov pochopiteľne neprijateľné - lebo ta sa už može Pentagon rovno presťahovať do Moskvy. A tak ruský medveď vyliezol z brloha a jasne nazančil, že je odhodlaný na všetko - ak bude treba 8 miliárd mŕtvych, tak bude 8 miliárd mŕtvych :( Pritom NATO nie je európsky projekt - ale časť ozbrojených síl cudzej nukleárnej mocnosti. Komisia EU urobila to, za čo by šiel management ľubovoľnej súkromnej spoločnosti - v ľubovolnej jurisdikcii - do basy (ako Kočner s Ruskom).
Ja so zástancom Európskej únie - a nielen verím - ale aj viem, že sa musí presadiť. Ale nie takto !
Lebo načo tu je EU ?
Nie NATO - ale len pre občanov krajín ktoré ju tvoria !!!
10. 7. 2022   fero
su to zvasty, uz len bod jedna. v projekte EURO je par statov, ktore tam vobec nemali byt a nie aby tam boli vsetky staty EU... staty koli ktorym sa musel prijat euroval a nasledne tlacenie penazi a nasledne urokove sadzby blizke nule a nasledne zadlzovanie slovakov a nasledny narast cien nehnutelnosti o 150 percent za 7 rokov.
6. 7. 2022   Prelozene z newspeaku
Ved ich uz predrazili niekolko nasobne, tato informacia nieje predikcia, ani vizia, je to realita stara niekolko rokov.
1/1