Názory čitateľov


Názory k článku:
O. Scholz vyzval Nemcov, aby spoločne čelili ekonomickým problémom

3. 7. 2022   Selensky Tragical StandUp Comedy
Správa z rakúkej verejnoprávnej televízie ORF (to je tá, ktorú sme tajne sledovali za komančov):
"Ukrajinská armáda oznámila stiahnutie sa z dobytého mesta Lysyčansk na východe krajiny.
"V záujme ochrany životov ukrajinských obrancov bolo prijaté rozhodnutie stiahnuť sa,"
uviedol v nedeľu večer generálny štáb ukrajinských ozbrojených síl.
Generálny štáb v Kyjeve vysvetlil stiahnutie z Lysyčanska tým, že ruské okupačné sily mali mnohonásobnú výhodu.
"Ďalšia obrana mesta by mala podľa vojenského vedenia Ukrajiny fatálne následky"
Smutné je, že na to, že Rusi majú "mnohonásobnú výhodu" a že by nebolo od veci šetriť nielen životy ukrajinských vojakov a ostatných obráncov - ale aj materiáne hodnoty krajiny - došli Ukrjainci až po piatich mesiacoch.
A to už je teda fakt dosť dlhý kábel :(
Pritom donedávna boli súčasť CA (Červenej Armády) - ktorá "bratsky pomáhala" aj nám (vtedy ČSSR) - takže vojenskú silu svojich súdruhov musia poznať lepšie, než ktokoľvek iný na svete ...
Pritom si to všetko mohli ušetriť - stačilo sa nepchať do NATO a uspokojiť sa s členstvom v EU (ktoré aj tak nedostanú).
A samozrejme nezahatať vodu na Krym - ktorý ani nemuseli stratiť - ak by sa neboli vyhrážali Rusákom, že námorné základne v Sevastopole dajú Amíkom ...
Najhoršie však je, že tým poslali do prdele aj náš skromný blahobyt - takže, keď sa napokon so svojimi bývalými súdruhmi pobratajú - tak tí sprostí s holými zadkami budeme zase raz my - a vypasení Amíci sa nám budú rehotať spoza oceánu, ako zase raz vytreli kocúra natvrdlej Európe ...
3. 7. 2022   anonym
Problem ktory nevytvoria politici, sa nikto nemusi venovat, ak sa na ne nepoukazuje.
Ak politik, alebo politika nejaky problem sposobi, ale nevie ho riesit, problem pretrvava, alebo sa zvatsuje, az kym nevyzvu ovcanov a najma ludske zdroje, aby pomahali problem riesit.
Problem inflacie je, ze je to forma dane, ktoru zaplatia vsetci, no najma najviac motroci v koloniach EU, pretoze sa budeme na problem skladat rovnakym dielom, bez ohladu na vysku prijmu.
Skuska spravnosti, su ceny energii, paliv, komodit, potravin a vlastne vsetkeho tovaru.
Skuska odvahy, je porovnanie priemernej, minimalnej a superhrubej mzdy v Germanii a nasom dominiu.
3. 7. 2022   anonym
To je úžasné. Politici vytvoria problém a teraz bude vyzývať ľudí, aby mu spoločne čelili. S jeho platom prečo nie.
3. 7. 2022   Omen
13. novembra 1985 vybuchol stratovulkán Nevado Del Ruiz v Kolumbii a lavína (lahar), ktorú spôsobil, pochovala (aj) mestečko Armero.
Nebola to najsmrtiacejšia lavína v histórii a zďaleka ani nie najtragickejšia prírodná pohroma - veď mŕtvych bolo len niečo cez 22.000 a škoda nepresiahla šesť miliárd dolárov.
Na druhej strane ušľachtilá Amerika prispela len jedným miliónom USD (v dnešnom asi 2,5 milióna dolárov) a US veľvyslanec prispel USD 25.000 (prepočítené na dnešnú kúpnu silu asi 63.000 USD - začo by nekúpil ani garsónku v Petržalke.
A aký zmysl má táto informácia ?
Nuž zaujímavé je, o čo štedrejší sú naši americkí priatelia, keď ide zbrojenie a to aj v krajinách, ktoré ani len nie sú v ich susedstve.
Ale ešte zaujímavejší je nápis na miestnom cintoríne: "Vulkán nezabil 22.000 ľudí. Zabila ich vláda" ...
Kolumbíjska vláda totiž o nebezpečí vedela.
Po zime 2022/23 sa zrejme tento nápis stane populárnym na mnohých cintorínoch EU :(
4. 7. 2022   anonym
Presne. Politik putin zaútočil na samostatný štát s cieľom rozšíriť územie ríše zla.
A teraz tomu majú všetci ľudia na svete čeliť.
Politik putin by jednoznačne mal byť popravený za tieto vojnové zločiny, ktoré pácha.
4. 7. 2022   anonym
anonym...mas to v tej tvojej sprostej gebuli pomylene...USA agresor je zlo sveta a moze aj za to co sa deje na Ukrajine ked prtevratom v 2014-tom zvrhli legalne zvoleneho prezidenta Ukrajiny a dosadili si tam svoje babky !...USA pacha vojnove zlociny v Lybii, Iraku, Syrii kde dodnes sprosto kradnu syrsku ropu...ale to hovado ako ty vidiet nechce...si za to plateny ,,lebo putin,,...len aby si nebol popraveny ty lebo karma je zdarma !
4. 7. 2022   apoliticky
suhlasim s tebou...verim ze primitivni politici v EU svojimi 30 tisicovymi platmi ale aj u nas politici to so svojimi platmi zvladnu...o tom nepochybujem...ale bezny obcan Eu a zvlast vo vychodnych koloniach pochybujem, to urcite mnohi nezvladnu...bude ,,veselo,,...
1/1