Názory čitateľov


Názory k článku:
PTH začalo s výstavbou nového zdroja tepla pre Prievidzu

3. 7. 2022   kolibrík
Z elektrárne Zemianske Kostolany,Prievidza a Nováky boli vykurované odpadovým teplom zdarma.Múdrejšie rozhodnutie,ako odstaviť elektráreň sa nemohlo zrodiť v rozumnej hlave.
3. 7. 2022   anonym
Demokratickí ekoteroristi napokon zakážu všetko: uhlie, plyn, rašelinu, naftu, benzín, vodné elektrárňe, atómové elektrárne, kúrenie, šaty, dôchodok a potom začnú zabíjať ľudí ako nacisti - akurát viac, účinnejšie a bezohľadnejšie.
Lebo treba vrátiť životný priestor panenskej prírode - a to nielen meveďom, vlkom a diviakom - ale aj jedovatým hadom, netopierom, pavúkom, komárom - a s nimi baktériam vírusom a prionom.
To je proste príroda a smutným faktom je, že človek sa naozaj premnožil ...
Každopádne Covid-19 sklama - lebo 6,5 milióna obetí jaro neurobí a tak likvidácia ľudstva už začala aj účinnejšie - aj keď zatiaľ iba na Ukrajine :(
Demokratický západ však v pote tváre robí všetko preto, aby sa ohník rozhorel poriadne - a je zrejme len vecou času, kedy niekto nahrdí Putina, ktorý zjavne nemá gule NATO aby použil nukes ...
2. 7. 2022   anonym
Nieje mudre ukoncit tazbu uhlia a prestat nim kurit, ked plyn je tak drahy, ze zdviha ceny biomasy na uroven, ked je drahsia ako plyn.
Uhlia je dost a mozeme z neho vyrabat aj benziny, oleje, alebo dalsie derivaty, ktore sa robia dnes z drahej ropy.
Ale ked Germani spustaju uholne elektrarne, my ich zas pre istotu vypneme, aby sme boli svetovo dementni.
3. 7. 2022   anonym
Kde je dosť uhlia ?
Veď už za komančov sa na Slovesku ťažilo uhlie najdrahšou možnou technológiou - a to len zo strategických a ideologických dôvodov (udržanie robotníckej triedy).
Pritom to bolo uhlie mizernej kvlaity, ktoré sa muselo spaľovať s ostravským antracitom, aby vôbec horelo.
Jediné, čoho má slovensko nadbytok je biomasa - v podobe našich politckých vodcov. ktorých je však zatiaľ zakázané ekologicky spracovávať v kafilériach.
Po tejto zime sa to však zrejme zmení, lebo vyvolení riadia všetko tak, aby sme v novom roku dôsledne oslávili reštauráciu Víťazného Februára.
Pretože PTH môže začať akurát tak s výstavbou nového zdroja tepla pre Prievidzu, ktorý bude fungovať na vlastné prdy - pretože plyn už nebude :(
A že to mám akože skadiaľ ?
Nuž z krízového materiálu nemeckej vlády - ktorá za peniaze daňových poplatníkov aj niečo naozaj robí a nielen sa do nekonečna stratáva na najsamnezmyselnejší ch fórch, ktorých jediným reálnym zmyslom je vyjednie chlebíčkov a minerálok.
V decembri vám oznámia, že kúrenie je komunistický prežitok, lebo zdravý demokrat je otužilý a miluje studené radiátory (to sa samozrejme nebude týkať parlamentu a všenemožných úradov, kde sa bude kúriť ostošesť).
3. 7. 2022   anonym
Uhlie je v Slopakistane len velmi relativne drahe, podla toho, co sa z neho vyraba.
V ostrave sa nikdy antracit netazil, ale cierne kvalitne koksovatelne uhlie.
Antracit sa vozil z Donbasu do elektrarne vojany, ale bolo ho malo, takze sa prerobila na mazut, ktoreho bolo dost.
Hnede a dostupne tazitelne uhlie v nasej kolonii, ako aj lignity, su tiez koksovatelne a koks hnedouholny vykurovaci, sa vola kaumacit.
Nieje vhodny do vysokych peci, ale vznika ako odpadny produkt, pri skvapalnovani uhlia.
Najvatsi problem hnedeho uhlia v slopakistane je ten, ze sa v podstate vyuzivalo na vyrobu tepla v uholnych elektrarnach a to pocas obdobia, ktore trvalo celkovo asi 40 rokov, ktore pre vyrobu elektrickej energie, bolo nevyhodne.
Ak by fungovali chemicke zavody v novakoch a vyrabali sa z uhlia derivaty kvapalne a najma benzin uholny, alebo benzen, toulen, xylen, etylen, pripadne dechtove zivice do asfaltu, tak by bola 40 rokov tazba celkom uspesne ziskova.
Avsak prilis deho trvajuca konverzia, cez 40 rokov, zabila nielen cenovo tazbu, ale aj myslenie ludi.
Vyrabat elektrinu spalovanim uhlia, najma hnedeho, je cisty nezmysel.
Je jedno, ci je to v cesku, alebo na Slovensku.
Povodne velkolomy a velkotazby, neboli primarne urcene na vyrobu elektrickej energie, ale na vyrobu kvapalnych paliv. elektricka energia bola v podsatate podruzny produkt odpadneho tepla, pri skvapalnovani a splynovani hnedeho uhlia.
1/1