Názory čitateľov


Názory k článku:
Energetické vydieranie zo strany Moskvy: Plány Európy nahradiť ruský plyn sú divoko optimistické a mohli by pribrzdiť ekonomiku

1. 7. 2022   anonym
"Energetické vydieranie" nie je to pravda. USA+EU a Rusko sú v ekonomickej aj energetickej vojne. Tu sa nemožno vyhovárať na nejaké vydieranie. Všetko je to súčasťou vojny.
"pribrzdiť ekonomiku" tiež príliš optimistické tvrdenie. Ak by Rusko zatvorilo energetické kohútiky, tak to ekonomiku mnohých štátov EU položí úplne. Pribrzdenie nastáva už vtedy, keď Rusko začína informovať svojich odberateľov o znížení dodávaných kapacít.
30. 6. 2022   ( ! )
Som za to aby sa všetci hrdinovia odpojili ešte dnes. Hneď teraz okamžite. Stačí ísť k plynovej búdke a zastaviť ventil. A to isté urobiť s elektrinou, pretože je tiež z ruského jadra. Kto to neurobil len trepe dve na tri a serie si pekne do huby. Mudrovať a pretriasať sa v Televízii a trepať do vetra bez zodpovednosti to vie každý.
1. 7. 2022   anonym
To, že nemáme na výber nie je vôbec chyba zákazníka. Je to chyba našich dodávateľov a štátu.
Buď si istý, že keby dodávatelia ponúkali aj neruské produkty, tak si veľa zákazníkov veľmi rado vyberie aj priplatí.
No, ale veď stačí si všimnúť, že Smer a SNS sa správajú presne tak, ako keby boli na výplatnej páske Kremla.
1. 7. 2022   anonym
Bud si istý že minimum zákazníkov si niečo bude dobrovolne priplácať mohli to robiť doteraz a nerobili to tak nesnívať dôležitá je iba cena a nič iné .Nerobí to nikto na svete len ty tu blúzniš .
1. 7. 2022   anonym
Prosím ťa kde si doteraz človek na Slovensku mohol vybrať odkiaľ bude dostávať plyn?
Vieš vlastne o čom je tu reč?
6. 7. 2022   anonym
Preto Nemci stavali nový plynovod z Ruska lebo si radi priplatia vieš o čom je reč ty trkvas .
14. 8. 2022   anonym
kúp si loptu.nie drogy,služobník slniečkárov.
3. 7. 2022   Pedro7
Ano, na co cakat do jesene !
30. 6. 2022   anonym
Už rok -dva sa v EÚ hovorí že sa musíme odpojiť o ruského plynu , posledné mesiacie t.r. sa dokonca navrhovalo odpojiť sa do pol roka . Keď Rusko pomáha plniť tento plán EÚ tak je to zrazu - energetické vydieranie . Tak čo vlastne EÚ chce ?
30. 6. 2022   Pedro7
Uz 10 roko v ECB + politicky pracovnici vravia ze je kriza za nami 2% zdravy urok a podobne bludy…. Opak je pravdou - dodrbali to riadne !!! Co sa tice plynu a ropy je zbytocne teraz v horucavach spekulovat kto ma pravdu - pockat treba na januar februar a nechat kriklunov zabezpecit domacnost a priemysel - aj ked sa im to podari je tu este jeden faktor - Cena !!! Dobru noc prajem neo marxi- liberalom simeckom hojsikom benovej …
30. 6. 2022   Dig
solárne strechy sú super, len v zime to nevyrobí ani na svoju prevádzku
30. 6. 2022   Gri
Zvládneme to, bude to bolet, rusko však víc a my se posuneme dál.
Diskuse na YouTube, název: Odstrihávanie od ruského PLYNU: Ako ho zvládneme? Čo musíme urobiť? Je to šanca na zmenu?
30. 6. 2022   Košičan
Treba zastaviť vývoz dreva z EU a na priemyselne znečistených pôdach, ktorých má Európa dostatok pestovať energetické dreviny.
To dokáže nahradiť výpadok fotovoltaiky v zime. Samozrejme znížiť spotrebu!
30. 6. 2022   Pedro7
Ja to praktizujem uz davno , ale zdegenerovani mladi niektori ziju konzumne, hned chcu mat vsetko - kazdy chce vydumat nejaku apku, lacno kupit a draho predat bitcoin , vozit sa z pipkami v BMW a zit v luxusnej vilke do 28 icky ..!!! Zapadnej a uz ani v strednej eu to je iba sen - spotrebu urcite znizime , lebo elektrika plyn budu luxus - dakujem vam za vsetko pani politici a nenazrane bankaske prasce - !
30. 6. 2022   kolovrátok
Nechápem o aké vydieranie Moskvy? Veď Lajnová a nie len ona, sú za okamžité odpojenia sa EÚ, od Ruských surovín,plynu a ropy.Keď to Moskva rešpektuje a ide im v ústrety,je oheň na streche.Že by EÚ bez nich skolabovala????
30. 6. 2022   anonym
Slava kokaine! A pedofilným sataniatom z bruselu a londýnskeho močiara!
30. 6. 2022   Pedro7
Amici ich asi cez podobne konicky ( politicky pracovnici eu- brusel atd drzia v sachu - preto poslusne pocuvaju stricka sama spoza mlaky…
30. 6. 2022   @@@
čo si EU uvarila to ma ....
30. 6. 2022   anonym
Ja aj EU máme rovnaký zmysel pre humor :)
Minule som ženu vymkol z bytu a potom som jej z okna nadával, že nie je navarené :P
1/2staršie