Názory čitateľov


Názory k článku:
Ceny poistenia kvôli vojne na Ukrajine rastú, Rusku to prospieva 

25. 6. 2022   Pedro7
Poistovne a Zaistovne - to su gigant - straty budu vykrivat zvysovanim poistneho inde. Ale poisenie lodiarstva - to su ine sumicky - o ktore prisli -
24. 6. 2022   Pedro7
Varianta c1. - Rusko okamzite ukonci vojnu, zatkne a odovzda vsetkych predstavitelov statu+ Putina co su za to zodpovedny, uhradi vsetky sposobene skody, na vlastne naklady prestahuje utecencov do vlasti ( ak este budu chciet) a potom budu ukoncene vsetky sankcie voci nemu.. kto si mysli ze takyto scenar nastane, nech dvihne ruku ! No to asi nasu planetu skor navstivia mimozemstania. Nic v zlom . Cize nas cakaju krasne zajtrajsky cca niekolko vela rokov.
23. 6. 2022   tomino3169
Rusko má všetko, čo potrebuje pre svoj rozvoj. Kvalitné vysoké školy, neustále zlepšujúcu sa infraštruktúru, úrodné polia, celú mendelejevovu tabuľku prvkov, vzácne plyny, priemyselné závody a pod. Možno v dohľadnej dobe si rusi nebudú môcť nakúpiť západný spotrebný tovar, ale zasa som zvedavý kde zoberie západ 148 mil. trh, ktorý si bude môcť dovoliť drahé západné výrobky a najmä autá. Rusko chcelo len bezpečnostné záruky a jednu architektúru od Lisabonu po Vladivostok. Miesto toho im západ vtĺkol do hlavy, že si od nich bude kupovať plyn a ropu a oni si budú kupovať eurá a doláre, ktoré im na západe zmrazili. Zmrazenie cca.285 mld.je pľuvancom do očí pracujúcim ruským ľudom, ktorí každý deň dodali Európe všetky komodity aby jej fungovala ekonomika. Zmrazené ruské aktíva nepochádzajú z trestnej činnosti, ani z podpory terorizmu a na ich zmrazenie nebol dôvod. Dnes povedal ruský minister financií Siluanov, že ak ich západ skonfiškuje znamená to zničenie vzťahov a to, že si západ prestal plniť povinnosti voči Rusku tým, že im neochránil ich cenné papiere. Ako reakciu oznámil skonfiškovanie cenných papierov patriacich západu a firemných účtov v identickej hodnote. Taktiež vyvolanie umelého zlyhania Ruska technickými prekážkami je na smiech. Rusko peniaze má, jeho dlh je len 13,7 percenta cca. 57,6 mld. dolárov z toho polovica sú eurobondy s možnosťou platby v rubľoch lebo sú vydané po roku 2018, úroveň nemrazených aktív je 330 mld. čiže tvrdiť že rusko nemá peniaze je na smiech + denné príjmy z ropy a zemného plynu či uhlia a iných komodít.
23. 6. 2022   anonym
Kamo ty si kvalitne vymletý.
Ty nevieš prečo sa zmrazili ruské rezervy a prečo sa zaviedli sankcie?
Či len schválne hráš natvrdleho?
Koľko malých deciek tvoji ruskí agresori zabili dnes na Ukrajine, ty blbeček?
23. 6. 2022   tomino3169
Určite oveľa menej ako ich zabil západ v Iraku, Afganistane, Líbyi, Sýrii, Belehrade či podporou Saudskej Arábie v Jemene. A nikto im peniaze poctivých ľudí nekradol. A za vojnu môže aj Ukrajina, tým, že nerealizovala 8 rokov !! politickú časť Minskej dohody a porušila aj Minsk 1 Aj Minsk 2, a to len preto, že im to ich západní kurátori najmä USA A VB dovoľovali a miesto diplomacie 8 rokov cvičili azov, aidar a inú zberbu. Prečo podľa teba išlo minulý rok cez Slovensko na Ukrajinu toľko vojenských transportov ? Oni potrebujú Ukrajinu v Nato.Presne ako Turecko do EU sa nikdy ned nedostane ale má výhodnú polohu a USA môžu kontrolovať Bospor. Zároveň aj keď má Turecko slabú ekonomiku armádu má v rámci NATO jednu z najväčších a najsilnejších. Nato chce mať Ukrajinu, či už cez členstvo alebo cez zmluvu o spolupráci. Ved v očakove a Ľvove už boli základne a rusi im to vybombardovali. Nato cvičilo Ukrajinu. A nástupom Bidena, ktorý bol pri Majdane a rečnil na námestí a spolu so synom vyberal na Ukrajine prokurátora aby tam jeho syn mohol podnikať a dosadil svojho času aj jedného kravatožrúta za gubernátora odesy. Do toho telefonát nulandovej, ktorá vyberala spolu s veľvyslancom MCFAULOM novú ukrajinskú vládu a určovala kto bude nový premiér a slávna veta, čo si eu môže.Ukrajina je pre USA A VB len protiruské baranidlo nič iné. Za Trumpa bol pokoj a západ mal tento čas využiť na realizovanie dohody. Majdan na ukrajinu demokraciu nepriniesol len jednu záujmovú skupinu vystriedala druhá. Nastali bieda a privatizácia a mnoho štátnych podnikov zaniklo. Neverím osobne ani tomu, že tých pár ľodi v odese zachráni svet pred hladom. Podľa mňa len západ chce dostať proti hodnotu za svoje zbrane. Ukrajina sa z tohto nedostane ani o 100 rokov. Už minulý rok mala pôrodnosť ako 20 mil. krajina. A teraz tá demografická krivka bude jedna katastrofa. Na jedného pracujúceho môže byť 5 invalidov. V októbri nastane zima a na ukrajine bude chaos a obrovská migrácia. Nechcem mať za hranicou druhú Lýbiu.Ukrajina sa totálne rozpadá, tok zbraní je nekontrolovateľný niektoré sa už objavili aj v albánsku na čiernom trhu a rozpad Ukrajiny je podľa mňa viac než reálny.
23. 6. 2022   anonym
Ty blbeček, obhajoba vojny je u nás trestná.
Spamätaj sa!
Prečo vypisuješ také dlhočizné príspevky? Na tie prúdy nezmyslov sa potom nedá odpovedať.
24. 6. 2022   Pedro7
Strasne som chcel aby bombardovali a zriadili bezletovu zonu v Lybii a cakal som ze mi Naka rozkopne dvere … a nic sa neudialo… od vtedy ma vsetky vojny prestali zaujimat- pozeram iba na Spectrum kanal nejake z 1.a2. Sv. …
23. 6. 2022   anonym
Putinovo tela, Ukrajina je samostatný štát, ktorý si môže so svojou budúcnosťou robiť čo chce. A nemusí o tom vôbec informovať ruských zabijakov.
Už si konečne vytiahni hlavu z Putinovho otvoru.
23. 6. 2022   Richard
sa tam odsťahuj a určite tam radi privítajú,
24. 6. 2022   anonym
Si nejako premotivovaný :-) Tupelo?
23. 6. 2022   aa
Ty si rusky spion, ze ano?
23. 6. 2022   anonym
Ked nemas argument zmozes sa len na urazky??
23. 6. 2022   anonym
Špión predsa nie je urážka.
25. 6. 2022   Piga63
Super napísaný príspevok, detailne, kvalitne. Len tí, čo nerozumejú budú nadávať a urážať. Sú aj jednoduchí ľudia, ktorí rozumejú len západnej propagande.
23. 6. 2022   jano
Ak sa chce Rusko stať samostatným, nezávislým, suverénnym štátom, tak musí všetky tieto sankcie zvládnuť. Bude to pre nich dlhá, ťažká cesta, ale keď to zvládnu, tak sa právom môže nazývať veľmocou.
EU sa vydalo opačným smerom. S vidinou hospodárskeho blahobytu sa stala absolútne závislá od USA, Ruska, Číny.
23. 6. 2022   M.V.
Rusko bolo a bude, len Slovensko by si malo dávať otázky o budovaní a zachovaní štátnosti a to celkom vážne, aby neuviazlo v nejakej vojnovej nacionalistickej šialenosti po ktorej tu zostane iba štátny bankrot a ani stopa po exponovaných gangpch.
23. 6. 2022   anonym
Naozaj si niekto myslí, že v dnešnej dobe môže byť prosperujúci štát, ktorý zároveň bude od zvyšku sveta izolovaný?
Nemáme v histórii žiaden taký príklad. Prečo si myslíš, že zrovna teraz by sa to malo podariť?
23. 6. 2022   antianonym
Otazka znie, kto je vlastne izolovany. A ked sa z dialky pozries, zistis, ze izolovany sme vlastne my. Europa a USA. Cca 6mld ludi je za tym plotom, ktory sme vybudovali, iba necela miliarde je "s nami". Mozno mozme argumentovat nejakym pomerom HDP, ale HDP EU a USA je tvorene sluzbami a financnymi sluzbami, co sa moze velmi rychlo "stratit" v inflacii.
23. 6. 2022   anonym
Rusko útočí na slobodný a samostatný štát. Čo to tu trepeš za blbosti?
Si nejaký poškodený alebo si Rus?
Prečo by Slovákovi malo záležať na tom aby Rusko dobýjalo nové uzemia?
Alebo si retardovany?
23. 6. 2022   anonym
Preco skzavas do emocionalnej roviny??Zial vojny boli aj budu nikto normalny z toho nema radost svet je taky uz tisicrocia.Osobne to nerisim co sa deje na Ukrajine ale nevidim len 24.2.ale cely sled udalosti ktory k tomu viedol.
23. 6. 2022   antianonym
Ukrajina nie je ani slobodny, ani samostatny stat. Donedavna to bola ukazka oligarchickeho zlodejistanu, napojeneho na penazovody EU a USA. Ekonomicky skorumppovana a zavisla od EU a teraz aj USA. Dnes je to ruina, ktora sa z tohto marazmu nespamata ani za 20 rokov. A o ludskych pravach, ci stave demokracie ani nehovorim, staci si pozriet starsie spravy amnesty international, OSN, ale kludne aj takej BBC. A dalej sa uz tazko da o niecom rozpravat, s niekym komu z huby kypi besna pena.
23. 6. 2022   anonym
Ukrajina je slobodný a samostatný štát. Že to uralske prasce nechápu je problém uralskych prasat.
Ale buď si istý, že uralske prasce dostanú výprask, ako obyčajne vo vojnách, kde nemali žiadneho spojenca.
23. 6. 2022   M.V
Aká izolácia?? To je absolútne nepochopené o takom niečom nie je reč. Otázka je, ci chce byť Slovensko skanzen nejaká oblasť v Eutópe ako naapríklad kraje vo Francúzsku a Španielsku?
23. 6. 2022   antirus
jedine tak potemkinova veľmoc, rusko je veľké územne, avšak počtom obyvateľov a ekonomikou je to trpaslík. Vojensky vyskakuje len vďaka zásobám, ktoré si naškrečkovali za ZSSR, je to aj vidieť na ich výzbroji na Ukrajine, takmer všetko muzeálne kusy. Bohužiaľ aj tie staré haraburdy dokážu zabíjať, nanešťastie pre civilistov, vojnu však už prehrali.
23. 6. 2022   anonym
čítaš zo správ britskej tajnej služby a agentúry Reuters ?
24. 6. 2022   antirus
a ty z čoho? Z putinovych prehlásení?
počet obyvateľov - Rusko: 140 mil - EU: 447 mil
HDP - Rusko: 1,5 bil - EU: 18,7 bil
Pre porovnanie, Španielsko má cca rovnaké HDP, ale iba 1/3 obyvateľstva Ruska, a to sú Španieli - maňana, a ekonomiku majú porovnateľnú s tým ospevovaným "ruským medveďom".
A zbrane? Aké nové zbrane vyrobili? Tank armata? Kde sú tie tanky? Na prehliadke, či už ani tam?
Lietadlá Su37? Kde sú? Koľko ich vyrobili, 2 ks a aj to z lepenky?
Na vývoj zbraní potrebuješ peniaze, na vojnu potrebuješ peniaze a peniaze idú z ekonomiky, ktorú (nech si akákoľvek propaganda hovorí čo chce) majú na úrovni Španielska. Hovoríme Španielsku veľmoc? Vyrábajú Španieli nejaké extra pokročilé zbrane? Vedú Španieli výbojné vojny? Nie, nie, nie a to jednoducho preto, že na to nemajú prostriedky, a ešte majú o 2/3 menej hladných krkov, menšiu krajinu na údržbu, menej nasratých menšín, menej oligarchov atď.
25. 6. 2022   Pedro7
Na Slovensku - to je ako v krajnach byval. ZssR - korupcia, vytunelovane este aj tunely, zavistlivy ludia, mudri mladi ludia odchadzaju do sveta a ostavaju tupela alebo deti nasich ludi co maju nalinkovanu buducnost v statnej sprave, ministerstvach, zdravotnictvo , skolstvo - skoda reci… a to sme v eu - za 20 rok tu vzniklo plno supermarketov a Nitrianska automobilka ktorej asi zaplatili aby tu prisla. O HDP Ruska sa tu pise x krat - no oni preziju aj na krumploch - kdezto zapadni rozmaznani obyvatelia nie - v Bruleli Londone hned vychadzaju ludia do ulic !!! Na ukr sa nebojuje za demokraciu - je to sprostost , ktoru 100 x pocuvame v mediach a neskor sa mozno stane pravdou.
23. 6. 2022   anonym
Omyl Rusku vojnu vyhra ci sa Ti to paci alebo nie.Ukrajina mozno zostane ako stat s ovela mensou rozlohou.Ukrajina si za to moze sama nedodrzanim Minskych dohod ktore sama podpisala.Ba dokonca keby sa hned boli vzdali mohli zachovat vela zivotov a zabranit skodam.
23. 6. 2022   anonym
Ruské tupelo, podporuješ vojensku agresiu a to je u nás trestné.
Dávaj si pozor na svoje drísty.
25. 6. 2022   Piga63
Ty si čo za človeka, bez argumentácie, len zlosť z teba srší.
24. 6. 2022   antirus
Naozaj vyhrá? A ako bude tá výhra vlastne vyzerať? Pretože ich ciele sa akosi zo dňa na deň menia. Vyhrať môže akurát tak v ruskom paralelnom vesmíre. Keď tu spomínaš dohody, čo tak spomenúť budapeštianske memorandum? Ale boli tí Ukrajinci blbí, keď verili rusákom. Rus ti môže garantovať len to, že ťa kedykoľvek môže stiahnuť na svoju úroveň.
1/1