Názory čitateľov


Názory k článku:
Vojna Ruska o svetové zásobovanie potravinami

15. 6. 2022   miro
Co tady melete za nesmysly,kdo sankcionoval Rusko,posledně balíček č.6 ze strany EU, USA nakupuje oklikou nebo-li podvodem Ruskou ropu,plyn,vzácné kovy a když jim Rusko přestane dodávat jaderné tyče do elektráren tak jsou v řiti stejně jako Česko. Zde vidíte že Rusko je světová velmoc a celá EU je mu u řiti,proberte se titanik se potápí kdo uteče dřív tak neprohloupí.Fandím Putinovi a přejí aby tu fašistickou bandu vykořenil.
15. 6. 2022   anonym
Ano, Rusko - svetová veľmoc s ekonomikou o veľkosti Talianska.
Vy Rusi ste dosť vygumovani.
16. 6. 2022   apoliticky
ty stale omielas 20 rokov tu istu otrepanu frazu §...uz sa zobud debile !...Rusko je omnoho vyspelejsie a mocnejsie ako pred 20-timi rokmi !...a Taliansko mu nesiaha ani po clenky ! Rusko zachvilu znoco ekonomiku EU !...a potom tu mozes dalej vypisovat tie svoje dristy !
16. 6. 2022   anonym
Ty užitočný putinov idiot, toto sú dáta z minulého roku.
Ty trulo, rozumieš čo je to HDP?
Rusko za minulý rok vyprodukovalo rovnaké HDP ako Taliansko.
Jasné, tupelo?
16. 6. 2022   dionyz
? na čom je postavené HDP Talianska ....
pri ich verejnom dlhu sedí ECB Nemci a Francúzi ako "odrbať trhy"
16. 6. 2022   anonym
vysvetlim ti to takto. UA dostala tento rok zbrane v hodnote skoro 1 ruskeho rozpoctu pre armadu. a teraz uz maju podla posl sprav 1000 ludi denne zabitych kym rusom straty po zmene taktiky klesli na 0. UA predstavitelia sa pred konfliktom chvalili ze maju tolko zbrani ako nikto a porazia kazdu eu armadu na co im NATO skocilo. cize ako vidis rusko ma sice podla ekonomickeho merania "slabu ekonomiku" co som ti vysvetlil na priklade armady ale prasi ua a nato len taky fukot. euro a dolar budu rapide oslabovat...ak ale nechapes co je to mat ekonomiku zavislu na 90% od RF tebe tazko nieco vysvetlovat. hdp .... a co ? nie v rusku su prazdne regale v obchodoch nie v rusku su cedule ako v nemecku ze len 1 tovar si moze kazdy zakaznik kupit tak tu netrep o o hdp! v nemecku na pumpach uz mas - prosim netankujte do plna ... ty HDP!
16. 6. 2022   anonym
Prosím ťa, čo to trepeš o tom počte padnutých? Si na nervy? To si si len teraz vymyslel, že.
Daj sem link na tvrdenie Ukrajiny pred vojnou, že majú dostatok zbraní.
To si si z iba iba vymyslel nejakú kravinu, že.
Ty debil, veď práve z Ruska boli videá z potravín o tom, že chýba nejaký tovar alebo je predražený. Veď ruská inflácia je skoro 18 percent. Sa zobuď, ty užitočný putinov pablb!
To si už fakt takto zhlupnuty z tých ruských dezinfostranok? Neuveriteľné!!!
17. 6. 2022   anonym
mne stacia fotky a videa z eu ako chyba tovar ako nemaju ludia tankovat do plna ako su pumpy zavrete ze niet benzin. ako vidim argumenty v tvojom prispevku su debil a pod buhahaha. na youtube jeden chalan slovak dal obchody spoza uralu ake su plne. co sa tyka strat tak si vypocuj ua politikov nakoniec uz aj usa priznavaju ze maju asi hrozne straty a usa voj predstavitel sa pyta kde je asi tych 200.000 vojakov co mala ua na zac konfliktu - asi nie su preto sa aj zastavili dodavky zbrani....proste ten slavny leasng stoji na tom ze nemusia vratit-zaplatit co bude znicene v boji akurat ze 95% je znicene este pri preprave. ja ti hladat nic nebudem aj tak citat nevies rusky ci ua...
15. 6. 2022   anonym
Ak to pôjde takto ďalej a životná úroveň Europanov bude rapídne klesať bude to koniec Europskej únie a koniec štandarných Politikov ktorí konajú Proti vlastným občanom.
15. 6. 2022   anonym
Verím, že už nasledovné dní pôjde veľká vlna utečencov z Afriky rovno do Ruska a že sa Európe vyhne oblúkom.
Veď v Rusku ide podľa ruskej tupace životná úroveň prudko hore, tak určite to zaregistrujú aj milióny Afričanov.:)))
16. 6. 2022   apoliticky
Ruski politici nie su taki hlupaci ako boli europski...aby si ich napustali do Ruska !...to dokazali iba hlupi politici EU !!!
16. 6. 2022   anonym
Ruskí politici sú oveľa väčší hlupáci, keď prepadnú susedný štát a vyvraždujú tamojšie obyvateľstvo.
Iba zdegenerovany jedinec to môže obhajovať a obdivovať.
15. 6. 2022   anonym
Najvyšší čas aby si sa aj rodinkou pobalil a vybral rovno do Ruska.
Snáď sa tvojím deťom ujde aj miesto v ruskom tanku smerom na Ukrajinu a potom dobrý flek v nejakej peknej, neoznačenej jame na ukrajinskej roli.
15. 6. 2022   anonym®
Takže zákerní Rusi zriadili širšie trate už za cára - len aby dnes mohli znemožniť altruistické úsilie nevinnej Ukrajiny - ktorá netúži po ničom inom, len aby sa dobre napapali všetky rozvojové krajiny :)
Zaujímavé, že Íri majú ešte širší železničný rozhcod, než Rusi - možno nám hrozí aj útok z Írska (koniec koncov IRA dala svojho času teroristickými útokmi (alebo to boli demokratické ?) Angličanom slušnú nakladačku, takže ich vlastne dostala na kolená ;)
Asi zaujímavjšie je, že karta sa obracia, lebo agentúry, ktoré robia prieskumy naozaj (na rozdiel od tých slovenských) už hlásia, že obyvateľstvo začína byť nespokojné).
Totiž pomáhať štátu - ktorý nemá s EU (ani NATO) nič spoločné - je síce krásna a záslužná vec - ale keď sa tým pádom zvýšia účty skoro za všetko - tak aj ten najfilantropickejší demokrat sa začína rýchlo meniť na dosť nevrlého nacistu.
To síce u nás nikoho nezaujíma - ale západní politici sú predsa len vnímavejší - dokonca aj keď práve vyhrali voľby (čo u nás neexistuje, lebo vtedy sa štartujú parné valce). Takže už sú to prvé signály, že ukrjinské úsilie je síce hrdinské a obdivuhodné - ale čoskoro nepreukážu nejaký výsledok, tak si budú musieť sadnúť s Rusmi za jeden vyjednávací stôl - lebo európe sa už táto reality show prejedla a publikom už nemá záujem o dalši diely (ani nukleárne diery). Hlavne však nastáva čas plnenia sľubov - no a tých bolo evidentne poskytnutých priveľa. Lebo Ukrajina zatiaľ eviduje len desatinu sľúbených, vojenských dodávok. Bohužiaľ Ukrajinci zatiaľ evidnente ešte nemajú sskúsenosť s tým, že v reálnej demokracii amerického typu sú sľuby zadarmo a tak tento folklór ani nikto neberie nejako vážne. Na druhej strane ani Západ zrejme nie je až tak sprostý, aby mu nebolo jasné, že dodávať drahé zbrene, ktoré sú okamžite rozstrieľané ruskými križujúcimi strelami - je nezmysel. Veď len jeden riadený granát Excalibur do húfnice ráže 155 mm stojí rádovo 70000 Euráčov - čo je viac než 5 rokov dôchodkov lepšie zarábajúceho slovenského dôchodcu ... Zjavne to však chábe aj Zelenský a tak už sľubuje nezmysly ako rodený demokrat. Bohužiaľ však neprelieva svoju krv - ale krv tých, čo mu stále veria (lebo herec je to fakt vynikajúci). keď však raz pochopia, ako ich oklamal - tak ich hnev bude asi zlý. Možno až veľmi zlý :( Dokonca až tak zlý, že vyústi do pravého opaku toho, čo si Západ od tejto rodinnej zvady sľubuje. Takže možno prišiel čas Zelenského folklórnu skupinku vymeniť. A veselé bude, že ju nevymenia Rusi, ale Západ. lebo keď sa nepodarilo dosiahnuť, to čo sa chcelo - aspoň treba zabrániť ďalším škodám ... Inak by sa v zime mohol stať euroobčan veľmi nepríjemným :(((
15. 6. 2022   anonym
A ktorá vojna bola bez nákladov?
Si snáď za to, aby si každý útočník mohol násilím zobrať čo sa mu zachce?
15. 6. 2022   anonym®
Nie. Som pacifista. Takže ruské riešenie odsudzujem, ako primitívne. Na druhej strane Angličania by sa tiež veľmi rýchlo vysporiadali so Škótmi, keby im cheli zabrániť v prístupe na nukleárnu ponorkovú základňu v škótskom Faslane (HMNB Clyde). Dokonca nepochybujem, že Boris by neváhal použiť nukes - podobne, ako keď chcela Thatcherová nukleárne bombardovať Buenos Aires - až kým jej to Mitterand nevyhovoril. Faktom je, že Rusko je väčší pes a tak ak sa tolerujú útoky medveďov na ľudí pod zámienkou, že "medvedica chráni mladé" je nutné zobrať do úvahy aj strach Rusov z rozširovania NATO. Pretože direktíva NSC 68: United States Objectives and Programs for National Security až príliš jasne hovorí o tom, že NATO nie je obranný, ale útočný pakt - a tá direktíva je síce z roku 1950 - ale platí dodnes - a hlavne je plnená bod po bode - napr. bod IX. 7. Intensification of affirmative and timely measures and operations by covert means in the fields of economic warfare and political and psychological warfare with a view to fomenting and supporting unrest and revolt in selected strategic satellite countries ... Ale toto všetko je asi mimo tvoj duševný horizont :(
15. 6. 2022   Kviciak
Tvoje patetické kecy sa nedajú čítať. Hlavne, že doktrína NATO bola určená v 1949, v čase studenej vojny a "sovietskej hrozby". A samozrejme, že Varšavská zmluva z 1955 bola čiste obranný pakt ako reakcia na NATO, pravda....Tie kraviny o Británii a Škótsku, to je tvoj duševný horizont....Ešte pridaj nejaký svoj horizont na fakt, že Slovenský Štát a jeho nástupnícka Slovenská Republika je stále formálne vo vojne s USA.
15. 6. 2022   abc
NATO,USA a EU sú zločinecké organizácie
15. 6. 2022   Kviciak
Nič ti nebráni presťahovať sa do Ruska, nikto ťa nezastreli na hraniciach, ako za totaca. Ale ty si chceš užívať západného života a dobre sa ti tu v teple a s plnym bruchom pinda, tak ako kazdy správny rusofil. A pritom do Ruska by si neposlal ani svojho psa, ty tupelo.
15. 6. 2022   anonym
Scott Bennett, Frmr U.S. Army psycological warfware on NATO
https://www.you tube.com/watch?v=yGMJ TeJkaOo
15. 6. 2022   anonym
v članku je kopec nezmyslou a autor to vie ale dalej širi nezmyselnu propagandu .....a mne sa nechce reagovat na všetko len jedna mala poznamka ked ukrajinci vedia dovažat zbrane ako to že nevedia vyvažat obilie ?...alebo zas to len služi ako dobra propaganda obyvanovat za všetko druhu stranu ked preto a ani pre mier zelensky nacek neurobil nič
15. 6. 2022   anonym
Prezradím ti tajomstvo, ktoré sa na svojej pomocnej škole nedozvieš.
Keď je vojna, tak všetky zdroje sa venujú problémom súvisiacim s vojnou. Aj dopravné prostriedky, aj ľudia, aj zásobovanie.
Počas vojny sa zníži priemyselná aj potravinová produkcia, aj ponuka služieb.
To len taká malá poznámka.
Pre mier Ukrajinci robia viac než dosť, tým, že kynozia útočiace putinove prasce.
15. 6. 2022   anonym
len same nacisticke vyhovorky ....zelensky už davno mohol vyjednat mier ale neurobil to namiesto toho aby eu a nato ho tlačilo k mieru ho špinavo podporuju opačne a on sa len vyhovara aby ten mier nemusel vyjednavat čim veci len zhrošuje....zelensk y nie je mierotvorca ale spoluvinnik a nech si to prekrutiš ako len chceš na tom nič nezmeniš
15. 6. 2022   anonym
No veď podmienky mieru sú jasné.
Fašistické Rusko sa musí stiahnuť z dobytých území.
Neexistuje žiaden dôvod aby väčší sused napadol menšieho a zaberal mu územie.
A už vobec neexistuje dôvod aby Slovákovi záležalo na tom, aby Rusko prepadávalo svojích susedov a zväčšovalo svoje územie.
Takže ruský agent ako to s tebou je? Robíš to za prachy alebo iba ako užitočný putinov idiot?
15. 6. 2022   anonym
preco su podminovane Ukrajinske pristavy ?
15. 6. 2022   anonymcek
vacsiu znosk sprostosti od pisalka som davno necital. ceny ptravin rastu uz najm 3 roky! potom EU a USA dali sankcie na nnajvacsieho svetoveho vyrobcu hnojiv - Bielorusko. UA moze vyvazat zrno ale nechce...Odesu su zaminovali UA sami. Maju moznost aj cez Bielorusko ale nechcu. Mozu z pristavou ako Mariupol ale nechcu. Odesu+Nikolajev maju zaminovanu a musia si ju odminovat sami. to zrno co tam je je asi 0.2% co potrebuje svetovy trh. to USA a Canada zasiali malo + FR ako aj sev amerika ma sucho. India detto sucho zarazila vyvoz ryze a obilia na neurcito. vdaka drahym hnojivam sa vsade na zapade zasialo malo obilia no proste prehliadka najdebilnejsich rozhodnuti najdebilnejsich politikov zapadu sa ukazuje v plnom svetle. neverite? porovnajte si vyjadrenie indickeho diplomata na Globsecu v BA...ked sa snazia Indiu obvinovat z nakupusankcii ... odpoveda ze nie India dala sankcie. a India nakupuje len tu najlepsieu a najlacnejiu ropu na trhu ze je ruska? a co ? a preco EU pokrytecky ziada inych o zastavenie nakupu z Ruska surovin pricom sami 3 mesiace v pohode nakupuje ? Ked ma EU problemy ma problem cely svet..ale Ked ma problem India je to jej problem a nie problem EU ... asi tak ... EU pestuje repku a inde rastliny na bio aliva...osadzuje solarne paliva na polia...a teraz tu place...to este dodam ze UA armada okem ostrelovania civilov ostreluje sypky na Donbase...
15. 6. 2022   anonymcek
oprava: obvinuju Indiu z nakupu surovin z Ruska a podpory vojny ...
15. 6. 2022   anonym
"...v dôsledku nárastu globálnych cien potravín, ktorý zámerne vyvolala ruská politika..."
Určite? :) Po 10tich rokoch bezhlavého tlačenia peňazí centrálnymi bankami a likvidácie vlastných ekonomík nezodpovednou politikou (ktorá stále trvá) máme dnes nové ospravedlenie pre problémy a infláciu. Čo na tom, že zodpovední ekonómovia 10 rokov upozorňujú, že tlačením peňazí ešte nikdy v histórii ekonomické problémy neboli vyriešené - ale práve naopak. To je dnes všetko zabudnuté a HOAX, dnes už je pravda poupravená.
15. 6. 2022   anonym
A teda blokovanie prístavov ruskými dobyvatelmi pomáha v znižovaní cien? Či ako?
15. 6. 2022   anonym
tie pristavy blokuje samotna ukrajnia ktora tam rozmiestnila mini v snahe aby sa ruske lode nedostali blizko k pobriežu a takto sa len vyhovaraju
15. 6. 2022   anonym
Ale veď v Čiernom mori ruské lode prepadávajú a potápajú všetky ostatné lode.
Spamätaj sa ruský trol. Čo to obhajuješ?
15. 6. 2022   anonym
Ktoré lode potopili sa spätaj napíš aspon jednu obchodnú z tretích krajín .
15. 6. 2022   anonym
Tu máš, červený debil. Čítaj celé a to bolo len v marci:
https://www.tre nd.sk/spravy/pma-rusk e-rakety-zasiahli-cie rnom-mori-tri-lode-pa namskou-vlajkou
16. 6. 2022   anonym
a tie lode viezli zbrane buhahaha pozname naposledy jedna pre istotu otocila ked rusi vystrazne vystrelili...ti lepi co? ze spoza rohu ti vylezie zeleny muzicek ... ?
16. 6. 2022   anonym
Daj sem dôkaz o tom, že tie lode viezli zbrane. Alebo ťahaj otravovať niekde inde.
Chcel si vidieť potopene cudzie lode, a okamžite si k tomu vymyslís nejaký nezmysel, presne ako typický tupý dezinformator. Nula argumentov, len výmysly od rána do večera. To si ty, putinov nohsled.
15. 6. 2022   anonym
No jesen bude asi veselá utečenci z Afriky , covid , vojna na Ukrajine , ceny potravín a energií a reálne riešenie je zatial v nedohladne .
15. 6. 2022   anonym
Ale veď utečenci určite nepôjdu do Európy, ktorá podľa ruských dezolatov trpí sankciami, ale rovno si to namieria do ruského raja, však.
15. 6. 2022   anonym
Kedy sa už konečne spraví klietka okolo toho Ruska?
Bolo by načase aby si znova všetko oplotili a začali strieľať vlastných, ktorí by chceli opustiť raj.
15. 6. 2022   anonym
a to si kde nacek nabral ?...aha zapadna propaganda a ked zapadna propaganda širi nezmysli tak je to ok čo ?...nacek špinavy
15. 6. 2022   anonym
Ruský kolaborant? Robíš to zadarmo ako užitočný putinov idiot?
15. 6. 2022   anonym
Smrť ruským okupantom!
15. 6. 2022   qwert
aj banderovcom
15. 6. 2022   qwert
aj banderovcom
15. 6. 2022   anonym
To je niečo z ruskej mytológie a dezinformacnej scény?
15. 6. 2022   anonymcek
ukazkovy hlupak ktory nevie co a kto banderovci su. zajdi na polske weby a hladaj nar wolynsky masaker, atd... len aby si vedel SS14 Galicina zabijala Slovakov pocas SNP ako pomoc Wermachtu... spolu s Ukrajinskou Oslobodzovacou armadou. este v decembri 45 pozabijali na SVK Zidov na vych SVK.... Chruscov zastavil cistenie UA od nich, pred 2 dnami nacisti UA pozabijali 34 svojich vojakov ktori sa rozhdli dobrovolne vzdat.. to oni robia vsetky svinstva na UA posl 8 rokov ...a EU to dobre vie
15. 6. 2022   anonym
Ukážkový hlupák, ktorý nevie aký rok sa teraz píše.
Putinovo tela, už nie je 20 storočie.
Zobuď sa!!!!
15. 6. 2022   anonymcek
telatom si tu tu kedze si neodpisal jedinym argumentom buhahaha len urazkami co dosli argumenty ze jo ? vies ze len pokrik slava ua je od pomocnika wermachtu - UPA ? cize vyslovene nacisticky pozdrav ... nieco take ako H H a to nikto v Nemecku nesmie zakricat ...
15. 6. 2022   anonym
A čo ti mám akože odpísať na ten prúd ruských nezmyslov, iba ťa upozorním, že šíriš bludy.
Ak chceš aby sa tvoje bludy stali pravdou, tak v prvom rade ich musíš podložiť dôkazmi a nie fabulaciami na úrovni materskej školy. Dohodnuté?
15. 6. 2022   anonym
chces povedat ze nevies najst co je SS14 co je UPA co robili a ako su dnes oslavovane na UA ake tetovacky maju toti pochytani nacisticki hrdinovia z Mariupola co tvrdli ako porazia RF ? hahaha chuacik klamar fabulator. to ty daj aspon jeden dokaz ze to co tvrdis je pravda buhahaha
toto je ale fakt dobre ...
rusi maju vyskoych generalov NATO tvrdi americky gener voj psychologie
Scott Bennett, Frmr U.S. Army psycological warfware on NATO
https://www.you tube.com/watch?v=yGMJ TeJkaOo
15. 6. 2022   anonym
Očividne si tu vypisuješ hádanky, ktorým rozumieš len ty sám. Pokračuj, je to zábavné.
15. 6. 2022   anonym
daj si na youtube do vyhladavania ""Pravda o vojne na Ukrajine-dokument.. CZ dabing "".... a dokument kde hovori taki starši talian je tam o tom čo všetko predchadzalo tomuto konfiktu ...je to pohlad taliana takže žiadneho rusa ani ukrajinca ....su tam aj zaberi kde on potom popisuje čo sa v historii pred konfiktom skutočne stalo ...dufam že to najdeš lebo teraz je taka moda nehodiace vytlačit na okraj a dost to nevyhadzuje
15. 6. 2022   anonymcek
nezartuj to on nedokaze v manule od cia to nema, inak takych documenotv je dost ale su mazane ako napr pohlad frnacuza Adrien Boquet, former French Special Forces ... vsetky preklady su vymazane kde hovori zverstvach ukrajincov na ua... a nie rusov, hovori ako ua a zahranicni zoldaci dotahovali mrtvoli v buchi ... ma jeho otazku preco to robia ..aby boli foto pre svetove media ...napr jeden opat prelozeney link
https://www.you tube.com/watch?v=_bAL x2tnRYY
15. 6. 2022   anonym
Prestaň šíriť ruské klamstvá, Putinov pablb.
15. 6. 2022   anonym
asi patris maezi top primitivov svk kedze vyhlasujes francuza za ruske bludy hahaha
15. 6. 2022   anonym
Prestaň to tu zasierat s týmito ruskými .ujovinami.
Čo si strelený?
16. 6. 2022   anonym
si najvacsi primitiv diskusie ... ziaden argument len nadavky typicky matovic....ci si to osbne ty matelko matovic ?
16. 6. 2022   anonym
Video na úrovni žiaka materskej školy s donebavolajucimi debilinami, bez jedného jediného dôkazu k tvrdeniam.
To sú tvoje príspevky.
Si hanbou tejto diskusie, červený chruno.
Daj počet dôkazov, ktoré k svojím tvrdeniam predložil ten "Francúz".
Si totálny úbožiak, aj s tvojimi ruskými chlebodarcami.
15. 6. 2022   anonym®
Možno to je jeden z tých Ukrajincov, čo sem prišli s bratskými vojskemi v roku 1968 a medzičasom sa na Slovensku naturalizoval. Alebo potomok. Lebo sovietske jednotky, ktoré tu ostali až do pádu totáča neboli len ruské ale jedna divízia bola ukrajinská ...
Každopádne Ukrajincov tu bola plná prdel už dávnejšie - hneď po Čechoch a Maďaroch.
A ak tipujem správne, potom je v poriadku, čo píše - len by sa mal podpisovať azbukou ;)
15. 6. 2022   anonym
Koho zaujímajú fašistické ruské nezmysly?
Jediné čo je platné, je zmluva o rozdelení Sovietskeho zväzu, ktorá upravila aj hranice a ktorú podpísali všetci účastníci, vrátane Ruska.
Toto podľa práva platí.
Zvyšok sú ruské fantasmagorie.
15. 6. 2022   anonym
Máš chybu v podpise - správne je "ан 86;ні 84;ни 81;"
15. 6. 2022   anonym
Sorry - nefunguje tu azbuka - takže foneticky: "anonimnyy"
PS z tohto pohľadu máš naprostú pravdu - aj keď všetci ostatní si myslíme niečo iné, lebo my máme slovenské korenie a bohužiaľ bližšia košeľa ako kabát (a vieme aj to, že pchať raťafák do rodinných zvád vždy končí tým, že to napokon človek schytá od oboch strán :(
1/1