Názory čitateľov


Názory k článku:
Umelá inteligencia: Trh so softvérom prekvitá, tieto akcie si zaslúžia pozornosť

14. 6. 2022   Omen
"Umelá inteligancia" - čiže "AI" - je jeden z najväčších podvodov súčasnosti.
Jedná sa totiž iba vylepšené metódy na rozpoznávanie obrazov - čiže "Pattern Recognition".
Takže fungujú aplikácie, ako ropoznávanie ŠPZ, či tvárí (ale systém si občas pomýli opicu s černochom - aj keď to nemyslí ako diskriináciu.
Ale o "kvalite" AI sa dá veľmi rýchlo presvečiť pri používaní Google Translatora - pretože Google je nepochybne leaderom v obore, no jeho translator je stále viac smiešny, než použiteľný.
Skutočná AI by totiž pracovala s objektmi - ako aj ich abstrakciami - a od ich vlastností by odvodzovala možnosti ich interakcie s inými objektmi.
Čo sa nedeje ani náhodou, pretože systém je obmedzený len na hranie sa s textovými reťazcami - takže to funguje tak ako to funguje - a bez zapojenia prídavných dát (napr. výkladového slovníka) to nikdy ani nebude fungovať lepšie.
Lebo nemôže.
To samozrejme neznamená, že AI raz nepríde - ale najskôr tak o 50 rokov.
Pretože AI je momentálne asi v takom stave, ako počítače v roku 1970 :(
Už v tom čase boli kiná plné filmov o superinteligentných počítačoch, ktoré vedeli všetko - pričom, keď sa podívame na možnosti vtedajšieho HW z dnečného pohľadu -tak je to vyslovene do rehotu.
Pretože aj dnešný najlacnejší smartfón má vyšší výkon (pamäčová kapacitu - aj rýchlosť spracovania strojových inštrukcií), než všetky vtedajšie počítače dohromady :)
Nie - AI ešte neprišla .
Možno našťastie ...
14. 6. 2022   miro
TÍMTO SE ZKORUMPOVANÁ MASMÉDIA NEPOCHLUBÍ :
V závode „Azot“ je obkľúčených vyše 2500 ukrajinských militantov a západných žoldnierov
14.06.2022 16:41
Priemyselnú zónu závodu „Azot“ podľa Ministerstva vnútra LĽR bráni skupina 2500 vojakov, z ktorých až štvrtinu tvoria zahraniční žoldnieri.
Ich plnohodnotné zásobovanie bolo narušené zničením mostov a možnosťou delostrelectva OS RF strieľať na prístupy k Severodonecku z Lisičanska.
Rukojemníkmi pozostatkov ukrajinských ozbrojených síl v Severodonecku zablokovanom v závode sú stovky civilistov.
Ruské medzirezortné koordinačné veliteľstvo pre humanitárnu reakciu na Ukrajine oznámilo pre civilistov otvorenie humanitárneho koridoru.
Z vyhlásenia vedúceho veliteľstva vyplýva, že otvorenie humanitárneho koridoru pre civilistov v Severodonecku je naplánované na 15. júna od 08:00 (moskovského času) do 20:00 (moskovského času). Výjazd bude zabezpečený severným smerom na mesto Svatovo v Luganskej ľudovej republike.
Kyjevský návrh zorganizovať koridor na územie pod jeho kontrolou v smere na Lisičansk ruská strana zamietla z dôvodu zničenia mostov cez Severský Donec údermi ukrajinskej armády, ako aj jasného zámeru využiť koridor k pokusu stiahnuť zvyšky jednotiek z územia závodu.
14. 6. 2022   server
mega troll
--------------- --------------------- --------------------- --
toto je automaticky generovany email. neodpovedajte na nan.
14. 6. 2022   anonym
Predmetná správa je v poriadku, lebo prečo by Rusi nemali mať propagandu, keď ju máme aj my ("západ") ?
Ale možno je v tej správe viac pravdy, než by sa mohlo zdať - pretože asi nikto normálny by sa nešiel ukryť do chmičky, ktorá je potenciálnym ciľom vojenského útoku (?)
Stačí si spomenúť na Dimitrovku - kde boli prevádzky, ktoré boli nebezpečnejšie, než ruský útok (veď ten sme v pohode prežili v roku 1968 - a zúčastnili sa ho, mimochodom, aj ukrajinské jednotky - z ktorých jedna (myslím, že raketová) ostala na území ČSSR až do pádu totáča - a teraz bojuje proti Rusom (ak ešte existuje)).
Len pre zaujímavosť v Bratislave stále stojí v areále bývalej Dimitrovky budova zmorená dioxínom, do ktorej už skoro 50 rokov radšej nikto nevkročil (!) Podobnú mali aj v Česku, ale tam na ňu natiahli sarkofág a neskôr ju tehlu - po tehle - rozmontovali v skafandroch (ale o tom naše mádia tiež nepíšu). O tom že to bolo vážne svečí fakt, že po objavení kontaminácie závodná stráž príslušnú budovu zapäčatila a zamestnancom nedovolila sa vrátiť ani pre osobné veci. Takže tam ostali odevy, peňaženky, doklady - ale aj nakúsnuté desiaty a nedopité malinovky ...
Blaváci sú však asiodolnejší - lebo v Sevese unikli dioxíny len raz a je z toho poprask dondes - z Dimitovky unikli 3x a ani pes po tom neštekol (podľa US databázy).
No a aj neslávne známy defoliant Agent Orange - ktorý možno zabil a zranil viac amerických vojakov, než Vietcong - mä korene u nás, lebo kontaminovanú látku dodala Spolana Neratovice chemičke DuPont, ktorá z nej ten defoliant vyrobila :)
A technológiu vyvinul bratislavký chmicko-techologick ý výskumný ústav, takže prvým pokusným baránkom bola práve bývala Dynamitka ...
Nie - do chemičky, ktorá patrí koncernu Azot - ktorého produkt dusičnanamónny spôsobil gigantický výbuch v Bejrúte - sa určite nikto normálny nepôjde ukryť z vlastnej vôle :(
14. 6. 2022   localhost
ale no...
1/1